Τραμπ για σκάνδαλο Μπάιντεν: «Η μεγαλύτερη απάτη στην αμερικανική πολιτική ιστορία»

Οι Δημοκρατικοί θέλουν «να σας πάρουν τα όπλα σας, την υγειονομική περίθαλψή σας, την ψήφο σας, την ελευθερία σας, τους δικαστές σας» και με πολεμούν επειδή «μάχομαι για εσάς» υποστηρίζει σε βίντεο ο Αμερικανός πρόεδρος – Η κοινή γνώμη στηρίζει την έρευνα, λέει η Πελόζι
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Σάββατο το σκάνδαλο εξαιτίας της πίεσης που φέρεται να άσκησε στον ομόλογό του της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα από τις ουκρανικές εισαγγελικές αρχές σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ τη μεγαλύτερη «απάτη» στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.

«Αυτό που γίνεται τώρα είναι η μεγαλύτερη απάτη στην αμερικανική πολιτική ιστορία», έκρινε ο Τραμπ, τοποθετούμενος σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Οι Δημοκρατικοί, υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, θέλουν «να σας πάρουν τα όπλα σας, την υγειονομική περίθαλψή σας, την ψήφο σας, την ελευθερία σας, τους δικαστές σας», «θέλουν να σας πάρουν τα πάντα».

«Είναι πολύ απλό. Προσπαθούν να σταματήσουν εμένα, διότι μάχομαι για σας. Και δεν θα το αφήσω να συμβεί ποτέ αυτό», πρόσθεσε.

Η πολιτική σύγκρουση στην Ουάσινγκτον πήρε νέα τροπή την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων άρχισαν έρευνα που ενδέχεται να οδηγήσει σε διαδικασία παραπομπής του προέδρου Τραμπ λόγω του ότι φέρεται να άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας για να προσποριστεί πολιτικό όφελος.

Ο Τραμπ υποστήριξε ακόμη ότι οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα όφειλαν να έχουν τερματίσει ήδη το νέο «κυνήγι μαγισσών», όπως αποκάλεσε την έρευνα των κοινοβουλευτικών των Δημοκρατικών.

Πελόζι: Η κοινή γνώμη τάσσεται πλέον υπέρ της έρευνας εις βάρος του Τραμπ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσυ Πελόζι έκρινε χθες Σάββατο ότι η κοινή γνώμη τάσσεται πλέον υπέρ της έρευνας που διενεργείται και ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη δημοσιοποίηση νέων πληροφοριών για τη συζήτηση που έκανε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Πελόζι ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι αρχίζει να διενεργείται έρευνα για την υπόθεση, μετά την αποκάλυψη της διαμαρτυρίας ενός μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, κατά τον οποίο ο Τραμπ απαίτησε μια πολιτική χάρη από τον ουκρανό πρόεδρο προκειμένου να διευκολυνθεί η επανεκλογή του το 2020.

Επί μήνες, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και επικεφαλής των Δημοκρατικών στο σώμα αυτό του αμερικανικού Κογκρέσου τηρούσε πολύ επιφυλακτική στάση μπροστά στις προτροπές στελεχών του κόμματός της που καλούσαν να αρχίσουν διαδικασίες παραπομπής του Τραμπ. Οι φωνές που τάσσονταν υπέρ αυτού δυνάμωσαν μετά την κατάθεση του πρώην ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ την 24η Ιουλίου σχετικά με την έρευνά του για τον μεγιστάνα των ακινήτων και τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

«Στην κοινή γνώμη, το ρεύμα έχει αλλάξει τελείως· μπορεί να αλλάξει ξανά — ποιος ξέρει — αλλά αυτή τη στιγμή, αφού είδε την καταγγελία [του καταμηνυτή ατασθαλιών] και την αναφορά του ΓΕ [του Γενικού Επιθεωρητή] και την περιφρονητική συμπεριφορά που επέδειξε η κυβέρνηση, ο αμερικανικός λαός έχει πάρει διαφορετική θέση», σημείωσε η Πελόζι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Texas Tribune.

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει την έρευνα που διενεργείται στη Βουλή των Αντιπροσώπων «απάτη», διαβεβαιώνει ότι δεν έκανε τίποτε ανάρμοστο και κατηγορεί εκ νέου τους Δημοκρατικούς πως επιδίδονται σε «κυνήγι μαγισσών».

«Εάν τα γεγονότα μπορούν να μεταβάλλουν τη γνώμη του αμερικανικού λαού, μπορεί επίσης να μεταπείσουν κάποιους Ρεπουμπλικάνους», εκτίμησε η Πελόζι.

Ρούντι Τζουλιάνι: Διεφθαρμένοι Δημοκρατικοί προσπαθούν να με καταστρέψουν

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικός δικηγόρος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ότι Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί και τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να τον «καταστρέψουν» για να συγκαλύψουν τις καταγγελίες — που πάντως παραμένουν ατεκμηρίωτες — περί διαφθοράς στους κόλπους της κυβέρνησης του τέως προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τζουλιάνι έχει μετατραπεί σε έναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες της πολιτικής θύελλας και της διαδικασίας παραπομπής του Τραμπ εξαιτίας των χειρισμών του ως προς την Ουκρανία και της πίεσης που άσκησε στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να αποκομίσει πολιτικό όφελος.

«Γνώριζα ότι τα ΜΜΕ του Βάλτου και διεφθαρμένοι Δημοκρατικοί θα προσπαθούσαν να με καταστρέψουν για να συνεχίσουν την πολυετή συγκάλυψη του σκανδάλου στα ανώτατα επίπεδα της κυβέρνησης Ομπάμα!», υποστήριξε ο Τζουλιάνι μέσω Twitter χθες Σάββατο.

Ο Τζουλιάνι αναφέρεται επανειλημμένα στη συνδιάλεξη των Τραμπ και Ζελένσκι τον Ιούλιο, όταν ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου ζήτησε από τον τότε ακόμη νεοεκλεγέντα ουκρανό πρόεδρο να διατάξει να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου και πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η κλήση αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο της καταγγελίας ενός μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος θεωρεί πως ο Τραμπ αποπειράθηκε με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσει «την επέμβαση μιας ξένης χώρας στις [προεδρικές] εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ». Εκφράστηκαν εξάλλου ανησυχίες διότι ο Τραμπ απείλησε να καθυστερήσει ή να ακυρώσει την παράδοση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο για να πάρει αυτό που ήθελε.

Ο Τζουλιάνι έχει κατηγορήσει τον Μπάιντεν ότι παραβίασε τον νόμο όταν άσκησε πίεση στο Κίεβο αξιώνοντας την καθαίρεση εισαγγελέα ο οποίος ερευνούσε τη δραστηριότητα του γιού του, του Χάντερ Μπάιντεν, μέλους του διοικητικού συμβουλίου ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου.

Δεν βρέθηκαν αποδείξεις για οποιαδήποτε παρανομία. Άλλες χώρες, ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαν ταχθεί υπέρ της καθαίρεσης του συγκεκριμένου εισαγγελέα, που θεωρούσαν ότι δεν έπραττε αρκετά για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα την έναρξη έρευνας με το ερώτημα της παραπομπής του Τραμπ στη δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...