Προεόρτια θερμού επεισοδίου με την Τουρκία;

Διάβασα χθες στο πάντα ενημερωμένο Pronews.gr το ρεπορτάζ του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου και σας το μεταφέρω αυτούσιο για την ενημέρωσή σας, γιατί αμφιβάλλω αν θα δείτε να το παίξουν τα Συστημικά ΜΜΕ:

Ανεβαίνει το “θερμόμετρο” της έντασης γύρω από το Καστελόριζο καθώς γίνεται συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας

Στην “ευρύτερη’ περιοχή βρίσκεται το τουρκικό “ερευνητικό” σκάφος Bilim 2 το οποίο όμως δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια ενέργεια, αλλά η Αθήνα αποφάσισε να κινητοποιήσει με NAVTEX ναυτικές δυνάμεις και να τις αποστείλει για άσκηση στο ακριτικό νησί, απαντώντας έτσι στην προκλητική παράνομη τουρκική NAVTEX για διεξαγωγή ασκήσεων του τουρκικού Ναυτικού στις ίδιες θάλασσες.

Η Αθήνα με την NAVTEX 516/19 εξήγγειλε άσκηση του Πολεμικού της Ναυτικού και της Ακτοφυλακής σε Ιόνιο, Αιγαίο και την θάλασσα του Καστελόριζου.

Η άσκηση θα διεξαχθεί από τις 18 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου με επίσημη αιτιολογία τον συντονισμό και την καθοδήγηση εμπορικών πλοίων αλλά και μόνο ο “σκοπός” δείχνει πως η πραγματική αιτία είναι να ανακοπεί η τουρκική προκλητικότητα με αναβάθμιση των ελληνικών ενεργειών. Η Άγκυρα εξήγγειλε πως θα διεξάγει ναυτική άσκηση χωρίς πυρά στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Σημειώνεται ότι εκδόθηκε NAVTEX από την Άγκυρα για το ερευνητικό σκάφος Bilim το οποίο μεταξύ 16 με 18 Σεπτεμβρίου θα κατευθυνθεί από τα νότια του Καστελόριζου στα νοτιοδυτικά. Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται ήδη και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθεί τις κινήσεις του Bilim 2, το οποίο προς το παρόν δεν κάνει κάτι που να “προβληματίζει” τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να τις προβληματίσει είναι το ερώτημα. Να έρθει απέναντι από τη Ρόδο ή να μπει στο λιμάνι;

Η Τουρκία έχει στείλει το εν λόγω ωκεανογραφικό στην περιοχή από τις 13 Σεπτεμβρίου για ωκεανογραφικές και κλιματολογικές έρευνες…

Σύμφωνα με το σήμα που έδωσε το πρωί το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται νότια του ακριτικού νησιού. Είναι σαφές πως η συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων γύρω από το Bilim έχει ως αντικειμενικό σκοπό τις “επιστημονικές” του έρευνες…

Σταθερός στις απόψεις του πάντα ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος…

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη σε σχολικό συγκρότημα των Κάτω Πατησίων, όπου η πλειοψηφία των παιδιών είναι μεταναστών! Όπου μίλησε στα παιδιά και είπε μεταξύ των άλλων:

«Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου. Ξέρω σε ποιο σχολείο βρίσκομαι και μιλώ και για εκείνα τα παιδιά που δεν είναι Έλληνες, αλλά είναι κοντά μας, είναι ένα κομμάτι από την ψυχή μας και την καρδιά μας. Αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, είναι χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλα τα παιδιά, είναι παιδιά μας. …Να κλείνετε διαρκώς την Ελλάδα μέσα σας. Μέσα στην καρδιά σας και μέσα στην ψυχή σας. Αυτό σημαίνει πως γνώμονας της πορείας σας, για πάντα, πρέπει να είναι η Ιστορία μας και η προοπτική μας, μαζί με τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν την μεγαλειώδη ιστορική διαδρομή του Λαού μας και του Έθνους μας»!

Σταθερός στις απόψεις του πάντα ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος! Πιστός στη φιλομεταναστευτική προπαγάνδα! Όπως τον Μάιο του 2007 που δήλωνε, ως Υπουργός Εσωτερικών στα ΜΜΕ:

«…Έχω πει κάτι, που θα το επαναλάβω! Εγώ θα πω ευχαριστώ σε εκείνους που επιλέγουν την Ελλάδα για να ζήσουν μαζί μας και να αγωνιστούν μαζί μας για μια καλύτερη κοινωνία…»!

Φίλες και φίλοι τα σχόλια δικά σας!!

Ναι στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, ναι στην ιστορία μας…

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία – Επιστημονική Εταιρεία για τη Μελέτη της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα για το Μετρό της Θεσσαλονίκης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας συνήλθε εκτάκτως εξαιτίας της εξαγγελίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019 για την τύχη του μοναδικής σημασίας ευρήματος, τετραπύλου και των κεντρικών οδών, μέσης (decumanus maximus ) και κάθετης (cardo), που οδηγούσε στο λιμάνι της δεύτερης πόλης της βυζαντινής αυτοκρατορίας, της Θεσσαλονίκης. Αποφάσισε να κάνει έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας να επιληφθεί του σοβαρού θέματος του μετρό της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διατηρηθεί κατά χώραν το μοναδικό αυτό εύρημα ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος, σε αρμονική συνύπαρξη με τις κυκλοφοριακές ανάγκες της πόλης.
Όπως είχαμε υποστηρίξει και σε παλαιότερο ψήφισμά μας, μόνον η κατά χώραν
διατήρηση αμετακίνητου του μεσαιωνικού παλίμψηστου (απόφαση του Κεντρικού
Αρχαιολογικού Συμβουλίου από το 2017) θα επιτρέψει στον επισκέπτη να κατανοήσει την μοναδική διαχρονικότητα της Θεσσαλονίκης, με τα σύγχρονα οδοστρώματα των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου να υπέρκεινται των μεσαιωνικών. Η Πολιτεία οφείλει να συνεχίσει το έργο που έχει ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιείται και να υλοποιήσει και τις υπόλοιπες εγκεκριμένες μελέτες για την κατά χώραν διατήρηση των μοναδικών αρχαιοτήτων και την κατασκευή του σταθμού, ώστε να εξασφαλισθεί ότι το αποκαλυφθέν μνημειακό σύνολο θα διατηρήσει την αυθεντικότητά του παραμένοντας στη θέση του, αλλά μην εμποδίζοντας τις λειτουργίες της σύγχρονης πόλης, σύμφωνα με τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνογνωσία του 21ου αιώνα. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα προσφέρει στους Θεσσαλονικείς ένα πολύτιμο μνημειακό τεκμήριο της μακραίωνης ιστορίας της πόλης τους και σε όλους τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, ένα ανεπανάληπτο αξιοθέατο. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για το διαχρονικό μνημειακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μοναδικό παγκοσμίως τεκμήριο της εξέλιξης μιας μεσαιωνικής πόλης, το οποίο έχουμε την τύχη να έχει σωθεί στην Ελλάδα, καλύπτοντας, σε ένα βαθμό, και το κενό από την απώλεια του αστικού ιστού της πρωτεύουσας της βυζαντινής αυτοκρατορίας Κωνσταντινούπολης.

Στην προκειμένη περίπτωση, η ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία του Παγκόσμιου
Πολιτισμού είναι τεράστια και οφείλουμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΧΑΕ,

Η Πρόεδρος Ομότ. Καθηγ. Μαρία Παναγιωτίδη-Κεσίσογλου

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Γενική ΓραμματέαςΔρ Ιωάννα Μπίθα

Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ακαδημίας Αθηνών!

loading...