ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Ακόμα δεν έκλεισε τρίμηνο στην εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δημοσκοπήσεις στον αέρα εμφανίζουν νέα αποτελέσματα εκλογών. Τι νόημα έχει το γαϊτανάκι εκλογικών αποτελέσματων τόσο σύντομα, ενώ οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το 2023 δεν είναι εμφανές. Το μόνο που μπορεί κάποιοι να νοσταλγούν είναι οι τακτικές Τσίπρα και της μέντορός του το 2015, όταν μετά την καταστροφική και ατιμώρητη ακόμα ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα εις βάρος της Ελλάδας με κόστος δισεκατομμύρια ευρώ επαναλήφθηκαν οι εκλογές για να εκκαθαρίσει το ΣΥΡΙΖΑ από τους ανεπιθύμητους της εποχής.

Παράκεντρα εξουσίας, συγγενείς και φίλοι φερέλπιδων ηγετών της Νέας Δημοκρατίας ίσως και να ονειρεύονται επανάληψη του φαινομένου για τoν καλύτερο έλεγχο και μετέπειτα αποκαθήλωση Μητσοτάκη καθώς και ανάδειξη των εκλεκτών τους. Για την υπόθεση Novartis και την εργαλοιοποίηση της Δικαιοσύνης από το καθεστώς Τσίπρα όπως αποδείχθηκε τελικά για τον κ.Σαμαρά και τους υπολοίπους πολιτικούς εμπλεκομένους, πλην του κ.Λοβέρδου και του Γεωργιάδη που ακόμα (!) εκκρεμεί η απόφαση της Εισαγγελέως κ.Τουλουπάκη, τα λόγια είναι περιττά. Το μόνο ζητούμενο είναι η ηθικός αυτουργός αυτής της σκευωρίας που φυσικά δεν μπορεί να αναζητηθεί σε επίπεδο Υπουργού αλλά όπισθεν του κ.Τσίπρα.

Ο κ.Μητσοτάκης έλαβε σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό να φτιάξει Κράτος και τα πρώτα δείγματά του είναι θετικά σε επίπεδο προθέσεων. Μπορεί να ταλαντεύθηκε αρχικά ο ίδιος και οι Υπουργοί του από τη δύναμη της συνήθειας των πολιτικών πεπραγμένων την περίοδο της βρώμικης Μεταπολίτευσης από το καθεστώς Ιωαννίδη μέχρι την εκλογή του αλλά δείχνει να βρίσκει τον καλό εαυτό του, όπως στην περίπτωση των συμβολικών επενδύσέων στο Ελληνικό και τις Σκουριές. Αν συνδυάσει την πολιτική του για την ευημερία των Ελλήνων με ένα πλούσιο ελληνικό Κράτος, που φυσικά δεν μπορεί να υπάρξει με το ξεπούλημα κάθε μετοχικής συμμετοχής του Δημοσίου σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, έχει σημαντικές πιθανότητες να φτιάξει Κράτος και να μακροημερεύσει πολιτικά. Ειδάλλως επιχειρώντας να πατεί σε δύο βάρκες, δεν αποκλείεται τις σημερινές δημοσκοπήσεις να ακολουθήσουν και άλλες σύντομα, με ή χωρίς κάλπη.

Ίδωμεν τις βουλές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εν τω μεταξύ, οι καθημερινές προβολές και αναζητήσεις μίας νέας Φρειδερίκης φαντάζουν θλιβερές, αν όχι αστείες…

loading...