Aπλοί τρόποι για να μην «κολλάει» ο υπολογιστής σας
Εάν κάθε τρεις και λίγο βλέπετε τον υπολογιστή σας να «κολλάει» και α χρειάζεται τουλάχιστον 5 λεπτά για να ανοίξει ακόμα και την πιο απλή σελίδα, τότε ο υπολογιστής σας χρειάζεται λίγη αποθεραπεία και περιποίηση. Πριν κάνετε ένα ακόμα format στον υπολογιστή σας, δοκιμάστε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές που προτείνει η ιστοσελίδα Thrillist.
1. Απενεργοποιήστε τα προγράμματα που ανοίγουν με το άνοιγμα του υπολογιστή
Εκτός αν υπάρχει κάποιος
σημαντικός λόγος για να ανοίγει κατευθείαν το Skype ή οι φωτογραφίες σας, δεν χρειάζεται να έχετε προγραμματισμένα προγράμματα τα οποία θα ανοίγουν με το άνοιγμα του υπολογιστή σας.
2. Καθαρίστε τον δίσκο σας
Αν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες μπορείτε να σβήσετε μερικά από τα αρχεία που δεν χρησιμοποιείτε, που καθυστερούν τον υπολογιστή σας.
3. Αγοράστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχετε αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας όλες τις ταινίες και σειρές που έχετε «κατεβάσει» ή όλες τις φωτογραφίες
από την εφηβεία σας μέχρι σήμερα. Αποθηκεύοντας αυτά τα αρχεία σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και θα είναι πιο ασφαλή και δεν θα γεμίζουν τον υπολογιστή σας.
4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναβαθμίσει το λογισμικό του υπολογιστή σας
Εκτός από το γεγονός ότι θα σταματήσουν να βγαίνουν αυτά τα ενοχλητικά μηνύματα που σας υπενθυμίζουν να το αναβαθμίσετε, θα βοηθήσετε και τον υπολογιστή σας να είναι πιο γρήγορος.
5. Κλείστε τα παράθυρα που δεν χρειάζεστε
Αν είστε από αυτούς που ανοίγουν διάφορα «παράθυρα» γιατί
θέλουν να διαβάσουν κάτι και το κρατούν για αργότερα, να ξέρετε ότι αυτή σας η συνήθεια μπορεί να έχει επιπτώσεις στον υπολογιστή σας. Προσπαθήστε να μην έχετε πάνω από 3 παράθυρα ανοιχτά.
6. Κλείνετε τον υπολογιστή σας
Το να κλείνετε τον υπολογιστή σας δεν είναι το ίδιο με το να τον βάζετε σε κατάσταση αναμονής (sleep). Όταν κλείνει ο υπολογιστής και ανοίγει ξανά επιτρέπει σε πολλά προγράμματα και εργαλεία να κάνουν συντήρηση.
7. Κρατήστε τον υπολογιστή σας δροσερό
Εάν το laptop σας καίει, σημαίνει ότι δουλεύει τόσο ώστε έχει υπερθερμανθεί. Υπάρχουν ειδικές βάσεις που μπορείτε να αγοράσετε και έχουν ένα ενσωματωμένο ανεμιστηράκι ή να βάλετε μία επιφάνεια ανάμεσα στο laptop και την επιφάνεια στην οποία το ακουμπάτε.