Και τώρα τρέχουμε! Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής για τους «8» του Μουντομπάσκετ μετά την ήττα από την Βραζιλία


Από νωρίς ξεκίνησαν οι σπαζοκεφαλιές για την Εθνική Ελλάδος, καθώς μετά από μια μέτρια εμφάνιση και την ήττα από τους Βραζιλιάνους η «επίσημη αγαπημένη» … έμπλεξε! Η ήττα από τη Βραζιλία είναι από αυτές που ονομάζουμε στον αθλητισμό «κακές», καθώς θα… ταλαιπωρεί την Εθνική και στη β’ φάση, ενώ μπορεί να αποδειχθεί μοιραία σε ό,τι αφορά στην πρόκριση στην τελική οκτάδα!

Καταρχάς η Ελλάδα χρειάζεται νίκη απέναντι στη Νέα Ζηλανδία την Πέμπτη (5/9, 15:00, ΕΡΤ Sports) για να καταφέρει να προκριθεί στην β’ φάση. Αν χάσει μένει εκτός συνέχειας και καλείται να αγωνιστεί στο… υποτιμητικό για την ποιότητα της 17-32, που δεν είναι κάτι άλλο από τις θέσεις κατάταξης!Η λογική λέει ότι η Ελλάδα θα πάρει τη νίκη και θα προκριθεί στη β’ φάση. Εκεί αρχίζουν τα σενάρια και οι… πονοκέφαλοι μετά την ήττα από τη Βραζιλία.

Στην β’ φάση ο 6ος όμιλος, που συμμετέχει η Ελλάδα… συγχωνεύεται από τον 5ο όμιλο, που αγωνίζονται οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Τσεχία και η Ιαπωνία. Άρα στο νέο όμιλο που θα σχηματιστεί θα μπουν η Βραζιλία, που προκρίθηκε από σήμερα, η Ελλάδα αν νικήσει τη Νέα Ζηλανδία και ακόμα δύο ομάδες από τον 5ο όμιλο. Η λογική λέει πως αυτές θα είναι οι ΗΠΑ και η Τουρκία, εκτός αν κάνει την έκπληξη η Τσεχία. Η κάθε ομάδα στη β’ φάση θα δώσει δύο ματς, αφού θα μεταφέρει το αποτέλεσμα με την «συγκάτοικο» του ομίλου της Α’ φάσης.

Η Ελλάδα λοιπόν θα μπει στην Β’ φάση μετρώντας μία ήττα! Αυτή από τη Βραζιλία. Αντίστοιχα η Βραζιλία θα μπει με μία νίκη. Για να προκριθεί η Ελλάδα στους «8» χρειάζεται δύο νίκες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει η «επίσημη αγαπημένη» να κάνει υπέρβαση και να κερδίσει τις ΗΠΑ και την Τουρκία για να πλασαριστεί στις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου.

Σε περίπτωση ήττας από τις ΗΠΑ, θα θέλει μία νίκη απέναντι στην Τουρκία και θα περιμένει μετά συνδυασμό αποτελεσμάτων μήπως και… χαμογελάσει στις διαφορές των πόντων! Πάντως, η Ελλάδα στάθηκε τυχερή, καθώς η Τουρκία... αυτοκτόνησε και δεν κατάφερε να νικήσει τις ΗΠΑ στο ματς του 5ου ομίλου.

Όλα δείχνουν πλέον ότι στην... αφετηρία του ομίλου της β' φάσης η βαθμολογία θα λέει ΗΠΑ 1-0, Βραζιλία 1-0, Ελλάδα 0-1 και Τουρκία ή Τσεχία 0-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια :