Αυτοκτονία 14χρονου στην Κύπρο: «Θα τον σκοτώσω ή θα αυτοκτονήσω»

Σοκαρισμένη είναι ακόμη η τοπική κοινωνία της Κύπρου μετά από τον θάνατο ενός 14χρονου παιδιού και τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτονται.

Έρευνα για την υπόθεση διεξάγουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας στην Κύπρο σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες, ενώ συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού από την Κύπρο.

Ο 14χρονος, που ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία αδέρφια οικογένειας, βρέθηκε νεκρός σε χώρο, όπου εργαζόταν. Το παιδί φαίνεται να βρισκόταν σε απόγνωση, καθώς είχε εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει το σχολείο, προκειμένου να εργαστεί και να φροντίζει τα μικρότερα αδέρφια του, ενώ προερχόταν από οικογένεια που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αναφέρει το ρεπορτάζ των κυπριακών ΜΜΕ.

«Ή θα τον σκοτώσω ή θα αυτοκτονήσω»
Ο πατέρας του Στυλιανού φέρεται να τον υποχρέωνε να εργάζεται για ώρες ατελείωτες στη φάρμα. Ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας και φέρεται να βρισκόταν σε απόγνωση, καθώς είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σχολείο για να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένεια. Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η οικογένειά του είχε απασχολήσει τις Αρχές για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη» της Κύπρου, ο Στυλιανός φέρεται να έλεγε συχνά για τον πατέρα του σε ανθρώπους με τους οποίους είχε καθημερινή επαφή «θα τον σκοτώσω ή θα αυτοκτονήσω».

Η «μαχαιριά» στην ψυχή του
Ο 14χρονος, φέρεται να είχε αποκτήσει έναν ξεχωριστό φίλο στη φάρμα, όπου εργαζόταν καθημερινά, ένα μικρό αρνάκι, το οποίο ξεχώριζε από όλα τα άλλα ζώα. Αυτό το μικρό αρνάκι, σύμφωνα με καταγγελίες, το είδε μία ημέρα να σπαρταράει, καθώς φέρεται να το έσφαξε ο πατέρας του μπροστά στα μάτια του για να τον τιμωρήσει.

Το παιδί «έπνιξε» τα δάκρυά του και ξέσπασε την άλλη μέρα στο σχολείο. Και αυτό γιατί φέρεται να μην άφησε τίποτα όρθιο.

Ζούσαν με ποντίκια
Ο 14χρονος μαζί με τα δύο μικρότερα αδέλφια του, ένα κοριτσάκι 10 και αγοράκι 8 χρονών, φέρονται να ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.

«Το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ, όταν είμαι στο σπίτι γιατί ακούω τα ποντίκια παντού», φέρεται να έλεγε σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του «Πολίτη», σε μια από τις γυναίκες που για αρκετά χρόνια ήταν δίπλα του και τον στήριζε.

«Έχω ετοιμάσει την τσάντα μου και θα φύγω από το σπίτι» φέρεται να έλεγε.

Τα δύο αδέλφια του Στυλιανού έχουν απομακρυνθεί από την οικογένεια και έχουν τεθεί υπό την προστασία του κράτους.

loading...