Tι ειπώθηκε στο Περ. Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας και «δεν το άκουσε» η περιφερειακή αρχή


Κόψε- ράψε- κρύψε, κάτι θα βγει…

Ή τι ειπώθηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και «δεν το άκουσε» η περιφερειακή αρχή

Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου δημιουργεί την εικόνα πλήρους συναίνεσης όλων των παρατάξεων με την περιφερειακή αρχή «για το καλό του τόπου» και περιγράφει τις διαδικασίες του οργάνου ως απόσταγμα της δημοκρατίας. Κόψε ράψε τις τοποθετήσεις των παρατάξεων, όλες καταλήγουν- θέλουν δε θέλουν- να συγχαρούν την περιφερειακή αρχή. Προφανώς όλα αυτά είναι κατάφορα ψεύδη που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την επιδίωξη της περιφερειακής αρχής να αποκρύψει την κριτική, τις διαφωνίες και οποιαδήποτε τοποθέτηση αντιτίθεται στις εισηγήσεις της. Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτηση της περιφερειακής συμβούλου της Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία, Ειρήνης Γεωργάκη- Κόλλια:

«Η συμμετοχή της Ανταρσία στην ΚΜ γίνεται πάντα από θέση ρήξης και σύγκρουσης με το θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο λειτουργίας όπως την αυθαίρετη αντιμετώπιση της αντιπολίτευσης ως ενιαίο σώμα, τους πλασματικούς και αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς. Αυτά τα χρόνια αναδείξαμε τα λαϊκά προβλήματα, όπως αυτό των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας , της περιβαλλοντικής καταστροφής και της προσφυγικής κρίσης. Η αντιπολίτευση γίνεται στους δρόμους και εκεί θα κριθεί κάθε από φάση του απερχόμενου και του επόμενου ΠΣ, η ιστορία και ο λαός θα κρίνει τις θέσεις όλων μας. Κλείνω θυμίζοντας, επειδή ακούστηκε από την περιφερειακή αρχή ότι το συμβούλιο είναι πάντα ανοιχτό για κριτική και για όποιον πολίτη ή κοινωνική ομάδα  θεωρεί ότι θίγεται, το Φλεβάρη του 2015 και τη νικηφόρα κινητοποίηση εδώ σε αυτό το περιφερειακό συμβούλιο, των κατοίκων  Βασιλικών ενάντια στα εργοστάσιο βιομάζας, μια διαδήλωση που βρήκε τα ΜΑΤ απ’ έξω και καθόλου ένα φιλόξενο, όπως ειπώθηκε, χώρο».

loading...

1 thought on “Tι ειπώθηκε στο Περ. Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας και «δεν το άκουσε» η περιφερειακή αρχή

  1. ΠΟΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ''ΑΠΟΚΟΜΜΑ'' ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΜ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΡΑΠΕΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΕΔΙΝΕ ΄΄ΚΟΥΠΟΝΙΑ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ?

Comments are closed.