Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, έξω η Αστυνομία από τα Εξάρχεια

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, έξω η Αστυνομία από τα Εξάρχεια

Ούτε 24 ώρες δεν έκλεισαν από την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και τις απειλές για εφαρμογή του δόγματος “νόμος και τάξη”, που εκτόξευσε μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο και η Αστυνομία εισβάλει στα Εξάρχεια σε καταλήψεις στέγης προσφύγων και αλληλέγγυων συλλογικοτήτων.
 Eίναι απαράδεκτο ότι αυτήν την επιχείρηση εκκένωσης έτρεξε να στηρίξει ο Δήμος της Αθήνας διαθέτοντας φορτηγά για την αρπαγή της υλικοτεχνικής υποδομής φιλοξενίας των προσφύγων.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων και της νεολαίας για τη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής των υπερπλεονασμάτων, την ώρα μάλιστα που παζαρεύουν να αγοράσουν γαλλικές φρεγάτες δισεκατομμυρίων, παίζει το χαρτί του “νόμου και τάξης” και του ρατσισμού με εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια. Το καλοκαίρι ψήφισαν την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, στοχοποιώντας τη νεολαία που αντιστέκεται και τώρα εξορμούν στα Εξάρχεια σε μια επίδειξη αστυνομικού τσαμπουκά.
Είναι πρόκληση, την ώρα που τα δικαστήρια έριξαν στα μαλακά τον Κορκονέα, το δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου να κλιμακώνεται η αστυνομική καταστολή στα Εξάρχεια για να στρωθεί ο δρόμος σε αναπλάσεις για χάρη των πλούσιων φίλων των Μητσοτάκηδων, που ονειρεύονται να κάνουν την περιοχή Κολωνάκι αυθαιρεσίας και λαμογιάς.
Είναι απάτη η επίκληση της “ασφάλειας των πολιτών” όταν με τα συνεχιζόμενα άγρια μέτρα λιτότητας και τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της ΝΔ κατεδαφίζεται το δικαίωμα στη δουλειά, όταν ο Βρούτσης περνά τροπολογία στη Βουλή για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, χωρίς καν την υποχρέωση του εργοδότη να παρουσιάσει “σημαντικό λόγο”.
Η συκοφάντηση των κινημάτων αμφισβήτησης στα Εξάρχεια και του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες προετοιμάζει τον νέο γύρο επιθέσεων λιτότητας, καταστολής και ρατσισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Καλούμε με τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις , τους φοιτητικούς συλλόγους και την αριστερά να καταδικάσουν την τρομοκρατική εισβολή στις καταλήψεις στα Εξάρχεια. Να απαιτήσουν να σταματήσουν οι επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας κατά αλληλέγγυων και προσφύγων.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας


Εβελυν Βαρελά, σύμβουλος 1ης δημοτικής κοινότητας Δήμου Αθήνας

loading...

2 thoughts on “Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, έξω η Αστυνομία από τα Εξάρχεια

  1. Ερώτηση προς κωνσταντίνου: Ρε μπας και είσαι σαρσέμης;
    Ερώτηση προς "εβελυν": Εσύ κυρά μου τι παριστάνεις;

  2. Ρε ούστ από εδώ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ αναρχοαπλυτοι και αν δεν σας αρέσει πηγαίνετε στις πατρίδες των ισαλαμοπιθικων που υποστηρίζεται

Comments are closed.