Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας – Τι αλλάζει στα τιμολόγια

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε το βράδυ της Παρασκευής, το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας ύψους 500 εκατ. ευρώ το οποίο είχε παρουσιάσει στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης

Ετσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ αναπροσαρμόζεται η τιμολογιακή και εμπορική πολιτική της εταιρείας η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την μείωση της έκπτωσης συνέπειας από το 10% στο 5%, την κατάργηση της έκπτωσης ρήτρας αναπροσαρμογής CO2 στα τιμολόγια Μεσαίας Τάσης και την θέσπιση ρήτρας CO2 στα τιμολόγια χαμηλής τάσης.

«Η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες της Μέσης Τάσης (Μ.Τ.) και Χαμηλής Τάσης (Χ.Τ.), για την, σύμφωνα με τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, αναπροσαρμογή της Τιμολογιακής και Εμπορικής της Πολιτικής, που αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης κατά τη συνεδρίαση του την 30η/8/2019.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

1. H αναπροσαρμογή των τιμολογίων Μ.Τ. και Χ.Τ. συνυπολογιζομένης της μείωσης στο ΕΤΜΕΑΡ και ΦΠΑ.
2. H μείωση της έκπτωσης συνέπειας από 10% σε 5%.
3. H θέσπιση ρήτρας CΟ2 στη Χ.Τ. μηδενικής, με τα σημερινά δεδομένα, επίπτωσης.
4. H κατάργηση της έκπτωσης επί της εφαρμοζόμενης ρήτρας αναπροσαρμογής CO2 στα τιμολόγια Μ.Τ.
5. H έκπτωση 50% στο μη επιδοτούμενο μέρος του ανταγωνιστικού σκέλους του ΚΟΤ για άτομα με μηχανική υποστήριξη».

loading...

1 thought on “Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας – Τι αλλάζει στα τιμολόγια

  1. ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΜΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 5% ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΑΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΤΙΑΣΜΟ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤ. ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ Η ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ. ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΗΤΖΗΣ ΜΕ ΤΡΙΟΡΟΦΟ ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ 2 ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΘΑΤΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΔΙΚΟ ΟΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΡΟΛΟΙ ΕΒΓΑΖΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΜΕΤΑ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ Ε ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ Η ΔΕΗ? 40 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Η ΔΕΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ?

Comments are closed.