Βουλγαρία: Τα νέα σχολικά βιβλία θα χαρακτηρίζουν πλέον το κομμουνιστικό καθεστώς ως «εγκληματικό»

Η Βουλγαρία πλέον ευθυγραμμίζεται με τις περισσότερες πρώην Σοβιετικές χώρες στον τρόπο που περιγράφουν τα κομμουνιστικά τους καθεστώτα.

Σε όλα τα νέα βιβλία ιστορίας για την 10η τάξη, σύμφωνα με τα οποία οι μαθητές θα μελετήσουν την τελευταία ιστορία της  Βουλγαρίας από τις 15 Σεπτεμβρίου, θα αναφέρεται ως εγκληματικό το κομμουνιστικό καθεστώς που εξουσίαζε 45 χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κρασιμίρ Βίλτσεφ σε συνέντευξή του στο «Ντνέβνικ».

Πρόκειται για πέντε εγχειρίδια πέντε βουλγαρικών εκδοτικών οίκων, τα οποία επιστράφηκαν για επεξεργασία στις αρχές καλοκαιριού λόγω αμφιλεγόμενων κειμένων για το κομμουνιστικό καθεστώς στη Βουλγαρία από το 1944 έως το 1989.

Τώρα τα βιβλία συμπληρώνονται και εγκρίνονται από το υπουργείο Παιδείας.

Ο νόμος για την κήρυξη του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Βουλγαρία ως εγκληματικό,  εγκρίθηκε το 2000 και δείχνει ότι ο κομμουνισμός έφερε στη χώρα την εθνική καταστροφή, παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, την τρομοκρατία σε όσους διαφωνούσαν με το σύστημα κλπ.

Τα νέα σχολικά βιβλία θα περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την κατασταλτική πολιτική και τις οικονομικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος,  τα στρατόπεδα πολιτικών κρατουμένων και τις κρίσεις χρέους.

loading...

3 thoughts on “Βουλγαρία: Τα νέα σχολικά βιβλία θα χαρακτηρίζουν πλέον το κομμουνιστικό καθεστώς ως «εγκληματικό»

  1. ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 450 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΕ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΡΕΙΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΜΒΙΕΣ ΣΤΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΜΣΕ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΣΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΕΧΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΤΣΑΠΟΣΤΥΛΙΑΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ''ΑΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ'' ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΜΣΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ !!

    ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ-ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ-ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΡΟΖΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟ-ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΔΩ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΤΑ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ ΟΙ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΛΑΡΑ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ''ΣΟΥΛΤΑΝΑ'' ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ Η ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΠΟΣΘΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΙΜΑΓΟΥΛΟΥ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΓΟΥΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕ! ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ? ΕΤΟΙΜΟΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ? ΕΚΟΠΤΟΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΑΡΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ Ο ΚΕΜΑΛ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΦΑΞΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΠΕΙΣΗΜΟ ΚΚΕ (ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΕΒΡΑΙΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΄΄ΕΚΟΒΑΝ΄΄ ΚΕΦΑΛΙΑ ΟΙ ΑΛΗΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΔΩ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΕΘΝΑΡΧΗ ΟΧΙ ΜΟΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΥΟΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΧΡΟΟΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΙΟΥΣ? ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΘΩΣΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΩΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΣΚΕΝΔΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ….ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΛΑΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΟΚΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΓΗΤΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΩ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΔΗΛΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΙΡΕΥΣΗ ΠΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗ ΚΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ''ΤΙ ΑΛΛΟ?"" ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΚΙΖΕΙ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΑΡΕΣΞΕΤΑΙ Ο ΜΠΠΛΣΕΒΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΝΕΒΚΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΘΗΚΕ Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ!!

    ΝΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΡΑΤΙΚΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΤΟΞΟΥ ΠΛΗΝ ΤΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΒΕΒΑΙΑ 8 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΕΛΛΕΓΧΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΧΜΗ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ''ΝΑΖΙΣΤΕ'' ΟΠΩΣ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ Ο ΚΟΥΜΜΙΥΝΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ''ΜΕΛΑΣΑ'' Ο ΣΤΟΜΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΛΑΣΣΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΕΠΙ ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΤΑ ΚΑΤΑΛΠΟΙΠΑ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ…ΠΛΗΡΩΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΗΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΝΑΝΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ …ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ…

  2. Λογικό μου φαίνεται. Τώρα που οι Βούλγαροι τρώνε με χρυσα κουτάλια και περνούν τόσο καλά με τους μισθούς που παίρνουν είναι λογικό να στρέφονται κατά του προηγούμενου καθεστώτος που τόσα δεινά τους έφερε. Και βάζω στοίχημα ότι θα ευθυγραμμιστούν με τις υπόλοιπες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και στο θέμα του να βγάζουν λάδι τους ναζί και όσους συνεργάστηκαν μαζί τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ναζί κτήνη είναι δεν είναι ηλίθιοι. Ξέρουν ότι οι πραγματικοί τους εχθροι ειναι οι κομμουνιστές. Κι αυτούς θα πολεμήσουν. Αυτό κάνουν και στη Βουλγαρία.
    Μετά από τόσες δεκαετίες ανατροπής των σοσιαλιστικών χωρών ο σοσιαλισμός κι οι κατακτήσεις του τους κυνηγάνε ακόμη τους καπιταλιστές. Φοβούνται. Είναι καλό να σε φοβάται ο εχθρός σου. Και να το ξέρεις. Σημαίνει ότι είσαι ζωντανός και ξέρουν ότι κινδυνεύουν από σένα. Κι έχουν δίκιο.

  3. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΟΗΕ ΚΥΡΗΞΕ ΤΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΞΑΛΛΕΙΨΕΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΑ ΜΕ ΣΗΚΩΜΕΝΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΓΡΟΝΘΟ ΝΑ ΑΔΕΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΑ ΑΣΜΑΤΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ 5-6 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΚΑΙ ΚΟΚΙΝΗ ΜΑΝΤΗΛΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΥΜΕΝΑ ΚΟΥΜΜΥΝΑΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ε ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ…ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!

Comments are closed.