Η Τουρκία μας «επιτίθεται» με μετανάστες: Στη δημοσιότητα το σχέδιο της Άγκυρας – Σε εξέλιξη υβριδικός «πόλεμος»

Ο Ερντογάν φαίνεται ότι άνοιξε τη…
στρόφιγγα με σκοπό να ανοίξει το μέτωπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο. Το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί μ’ αυτό τον υβριδικό πόλεμο, να προκαλέσει στην Ελλάδα αποσταθεροποίηση και να πλήξει την ψυχολογία των πολιτών.

Ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν παράνομα την Τουρκία προς την Ελλάδα και την Ευρώπη έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τον αριθμό των αφίξεων στην Ελλάδα να αυξάνεται στα 278 άτομα από τα 60 την ημέρα, σύμφωνα με την γνωστή εφημερίδα The Times.

Τις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου σημειώθηκαν 1.570 αφίξεις, σε σύγκριση με τις 479 την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη στοιχεία από την Αθήνα και την υπηρεσία προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών.

Ο αυξανόμενος αριθμός αντιπροσωπεύει επιδείνωση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να επιβληθεί μέσω των μεταναστών στην διαμάχη για τους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφεραν οι The Times, αποκαλύπτοντας τον ωμό εκβιασμό κατά της πατρίδος μας.

Η Τουρκία και η ΕΕ είχαν έρθει σε συμφωνία για τους πρόσφυγες το 2016, με σκοπό να μειώσουν την εισροή κυρίως Σύρων προσφύγων που έφταναν κατά χιλιάδες στην Ελλάδα. Βασική διάταξη της συμφωνίας ήταν ότι οι μετανάστες που έφταναν στα ελληνικά νησιά θα επέστρεφαν στην Τουρκία, εκτός αν αιτούνταν ασύλου στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Τουρκία θα ακυρώσει τη συμφωνία επανεισδοχής με την ΕΕ εάν η ένωση δεν εκπληρώσει την υπόσχεσή της για μετακινήσεις Τούρκων πολιτών στην Ευρώπη χωρίς θεώρηση (βίζα).

Η δήλωσή του ήρθε εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τους πόρους υδρογονανθράκων και την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, λόγω των προκλητικών προσπαθειών της Άγκυρας για την υφαρπαγή φυσικού αερίου από την Κύπρο.

Εν τω μεταξύ, η τουρκική κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλη και σοβαρή πίεση στο εσωτερικό της χώρας λόγω αντι-συριακών συναισθημάτων, προσπαθεί να διώξει τους Σύρους από την Κωνσταντινούπολη και τις παραθαλάσσιες επαρχίες. Πηγές αναφέρουν ότι οι τουρκικές αρχές εκτοπίζουν ορισμένους Σύριους στο Idlib, το οποίο είναι επί του παρόντος ζώνη πολέμου.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο, καθώς υπάρχουν ήδη 90.000 μετανάστες σε πάνω από 50 υπερπλήρεις καταυλισμούς και κέντρα σε όλη την ηπειρωτική χώρα, στα βόρεια σύνορα και σε πέντε νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τους Times. Η πρόσφατη αύξηση της παράνομης διέλευσης ενδέχεται σύντομα να οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση, αναφέρουν πολλοί ειδικοί .

Η χώρα μας ουσιαστικά, δέχεται εδώ και 2-3 χρόνια έναν μεγάλο και ανηλεή τουρκικό υβριδικό πόλεμο, με στόχο να υποκύψει αμαχητί στις τουρκικές απαιτήσεις για υφαρπαγή ενεργειακών κοιτασμάτων σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Οφείλουμε να κατανοήσουμε βαθιά τον μεγάλο κίνδυνο και με έναν άκρως «ελληνικό τρόπο», να αντιδράσουμε στις νέο-οθωμανικές ενέργειες, σε όλο το εύρος των ελληνοτουρκικών συνόρων και στην Κύπρο.

Η Άγκυρα κινούμενη μακροπρόθεσμα υλοποιεί εδώ και χρόνια πρόγραμμα δημιουργίας σύγχρονων και πάνοπλων ενόπλων δυνάμεων, με κύριο στόχο την υλοποίηση του «εθνικού όρκου» και την αναβίωση της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας .

https://taxalia.blogspot.com

loading...