Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές

Διαψεύδει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μέσω συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ τις πληροφορίες ότι το υπουργείο σχεδιάζει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ρωτήθηκε αν το υπουργείο σκέπτεται να επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου. «Θέλω να είμαι απολύτως σαφής, όχι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το θέμα των Κυριακών έχει ρυθμιστεί επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο εμπορικός κόσμος της χώρας είναι διχασμένος σε αυτό το θέμα. Έχουμε ανοίξει αρκετές πρωτοβουλίες στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά αυτή δεν είναι μία από αυτές», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις θα εκδοθούν την Τρίτη και μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσουν τα έργα.

Ανέφερε ότι οι αποφάσεις θα είναι πλήρως σταθμισμένες και θα προστατεύουν και τις αρχαιότητες και το περιβάλλον. Παράλληλα τόνισε ότι η διαδικασία είναι απολύτως μέσα στο χρονοδιάγραμμα και στις 30 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο.

Για τα κτίρια που προβλέπονται στην επένδυση στο Ελληνικό ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι εφαρμόζεται ακριβώς το σχέδιο που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν τόσο διχασμένη στο θέμα του Ελληνικού που το έργο δεν θα ξεκινούσε ούτε σε 50 χρόνια.

Πηγή: ΣΚΑΪ

loading...