Τα οικονομικά στοιχεία μιας τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας που θα ‘πρεπε να μας προβληματίσουν

Οι δρόμοι που ακολούθησαν Ελλάδα και Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία ειδικά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, είναι τελείως διαφορετικοί. Απαξίωση της κρατικής βιομηχανίας και προσπάθεια επιβίωσης της ιδιωτικής στην Ελλάδα, “απογείωση” στην Τουρκία , όπου οι ιδιώτες βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του κράτους και δεν κάνουν ότι θέλουν.

Τα οικονομικά δεδομένα μιας μόνο από τις εταιρείες της Τουρκίας, προκαλεί σκέψεις.

Η τουρκική αμυντική εταιρία Aselsan ανακοίνωσε ύψος παραγγελιών ύψους 10,2 δισ. Δολαρίων, γράφει η εφημερίδα Sabah.

Η Aselsan, η οποία ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά, υπέγραψε πρόσθετες συμφωνίες προμήθειας ύψους 1,8 δισ. Δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, προσθέτοντας της στα 9,1 δισ. Δολ. που ήδη είχε.

Οι νέες συμφωνίες περιλαμβάνουν μια παραγγελία 840 εκατομμυρίων ευρώ για έργο που έχει να κάνει με τα τουρκικά άρματα μάχης Altay και μια συμφωνία ύψους 240 εκατομμυρίων δολαρίων με το Πακιστάν για επιθετικά ελικόπτερα.

Το καθεστώς Ερντογάν επιδιώκει να αναπτύξει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία με φορολογικά κίνητρα και νέες παραγγελίες. Ο Ερντογάν πιστεύει ότι η βιομηχανία αποτελεί πολύτιμη πηγή εσόδων ειδικά από τις εξαγωγές.

Η Aselsan ανήκει κατά το 74% στο Ίδρυμα Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό έχει περάσει στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

militaire.gr

loading...

1 thought on “Τα οικονομικά στοιχεία μιας τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας που θα ‘πρεπε να μας προβληματίσουν

  1. ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ? ΤΟΣΑ ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ Γ' ΚΑΤΞΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ε ΔΕΝ ΛΕΕΙ….ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΡΚΙΔΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΥΠΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΣΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ?
    ΠΟΛΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ''ΣΑΝΣΙΡΜΑΣ'' ΝΤΟΡΟΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΙΝΤΕ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. ΠΡΟΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΝΑ ΝΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ ΧΕΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

Comments are closed.