Κρίμα, πολύ κρίμα Μίκη…

Στην μουσική σύνθεση αδιαμφισβήτητα ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο πρώτος εκ των πολλών αρίστων μουσικοσυνθετών μας! Στην πολιτική όμως, όποτε μπερδεύτηκε τα έκανε σαλάτα! Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε την περιβόητη ρήση του “Καραμανλής ή τανκς”; Κατέχει την τέχνη να κάνει τους φίλους εχθρούς και τους εχθρούς φίλους μέσα σε λίγες στιγμές! Με τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα την αγέρωχη παρουσία του στο συλλαλητήριο των Αθηνών υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, όπου στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι Έλληνες τον θεώρησαν ως τον δικό τους άνθρωπο! Όμως, έστρεψε όλους αυτούς εναντίον του με τις προχθεσινές του δηλώσεις!

Από όσα διάβασα, θα ήθελα να σταθώ (αναδημοσιεύοντας ένα απόσπασμα) του Μιχάλη Ιγνατίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα SLpress.gr:

«Κατά καιρούς, υποστήριξε (σ.σ. ο Μίκης Θεοδωράκης) θέσεις που απογοήτευσαν όλους μας. Όπως στην αρχή της εβδομάδας όταν η εφημερίδα “Τα ΝΕΑ” δημοσίευσε ένα κείμενο του, με αφορμή τη συνέντευξη του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος – ως συνήθως – είπε ένα σωρό ψέματα απευθυνόμενος σε ελληνικό ακροατήριο επιχειρώντας στην ουσία να επιρρίψει τις ευθύνες της κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο κ. Θεοδωράκης πίστεψε ένα γνωστό ψεύτη, που προσφέρθηκε όλα αυτά τα χρόνια να γίνει ο διακινητής των θέσεων της ισλαμικής Τουρκίας παριστάνοντας τον οπαδό της …ειρήνης, ενώ είναι και αυτός ένας κρυφός θιασώτης της κατοχής.

Δεν έπρεπε ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης να γνωρίζει, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει φροντίσει για τους Τουρκοκύπριους, όταν και όποτε το φυσικό αέριο του νησιού φέρει κέρδη; Και τι ζητά για να καταλάβουμε και εμείς; Να δώσει η Κύπρος στους Τουρκοκύπριους, και μέσω αυτών στην κατοχική δύναμη, το 50% των κερδών; Αυτό ζητά ο κ. Θεοδωράκης; Να το πει στα ίσια και να μην παίζει με τις λέξεις. Άλλωστε και άλλοι από την μεριά της Αθήνας εισηγούνται το ίδιο.

Είναι μία κακή, άθλια και φιλοτουρκική πρόταση και καλά κάνουν να την αποσύρουν. Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης μηδένισε όλα όσα έλεγε προηγουμένως για την ΑΟΖ, όταν είχε παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό όλων στην Ελλάδα. Βέβαια, αν άκουγαν τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, τον οποίο αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης, η θέση της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική. Πολλοί το πιστεύουμε, αλλά οι αρμόδιες ελληνικές κυβερνήσεις έδειξαν δειλία»!!

Θρασύτατες οι ΗΠΑ…

Οι ΗΠΑ πάντα ήταν απέναντι στα κυριαρχικά συμφέροντα της Ελλάδος! Ποτέ δεν ήταν ειλικρινείς φίλοι και σύμμαχοι! Μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, πάντα η θέση τους ήταν φιλοτουρκική! Διχοτόμησαν την Κύπρο και εγκατέστησαν τουρκικό στρατό κατοχής στα κατεχόμενα ελληνοκυπριακά εδάφη! Δημιούργησαν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο Πέλαγος και ενθαρρύνουν την πολεμική πολιτική της Τουρκίας κατά της Ελλάδος! Σχεδιάζουν τη διχοτόμηση του Αιγαίου για να αρπάξουν τον ορυκτό μας πλούτο, διά μέσω της συνεκμετάλλευσης αυτού από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Ελλάδα! Και δυστυχώς όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι απόλυτα προσκυνημένες στον αμερικανικό παράγοντα!

Αλλά όταν δίνεις θάρρος στο χωριάτη, θα σου ανέβει στο κρεβάτι! Αποκτώντας περίσσιο θράσος! Τέτοιο θράσος επέδειξαν πριν λίγες ημέρες, απαιτώντας ελληνική συμμετοχή – στρατιωτική εμπλοκή στον Περσικό κόλπο κατά του Ιράν!

Ενημερωθείτε με ένα απόσπασμα άρθρου του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ProNews.gr:

«Οι Αμερικανοί ζητούν την στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας κατά του Ιράν με την συμμετοχή της σε πολυεθνική ναυτική δύναμη για την επιτήρηση του Περσικού Κόλπου, με σκοπό την προστασία της ναυσιπλοΐας.

Το αίτημα έγινε μέσω επίσημου διαύλου από την Ουάσιγκτον και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική καθώς πρόκειται για αμερικανική πρωτοβουλία και όχι για κάποια απόφαση του ΟΗΕ για να θεωρείται νομιμοποιημένη.

Μια ελληνική εμπλοκή θα φέρει την Ελλάδα σε άμεση εναντίωση με το Ιράν.

Οι πιο μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή τους σε μια ναυτική δύναμη υπό αμερικανική ηγεσία ενώ ιδιαίτερα η Γαλλία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσει το προνόμιο των απευθείας επαφών με την Τεχεράνη διότι πολύ απλά πριν οι Αμερικανοί ακυρώσουν την συμφωνία με το Ιράν το Παρίσι είχε κλείσει συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ με τους Ιρανούς που σκοπεύει με όποιο μέσο να τις προχωρήσει.

Η γενικότερη αντίδραση των μεγάλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέχει και στην Ελλάδα το “πάτημα” για να αποφύγει μια τέτοια κίνηση. Πάντως εάν πραγματοποιηθεί κάποια κίνηση τα έξοδα της αποστολής θα τα αναλάβουν εξολοκλήρου οι Αμερικανοί, ενώ σαν βάση θα χρησιμοποιηθούν τα ΗΑΕ»!

Πιστεύουμε, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αρνηθεί και δεν θα μπλέξει τη χώρα μας εκεί που δεν πρέπει!!

Ακυρώστε τη Συμφωνία, επιτέλους…

Στις 11 Αυγούστου 1992 το Σκοπιανό Κοινοβούλιο καθιέρωνε ως σημαία της πΓΔΜ το χρυσό αστέρι με τις δεκαέξι ακτίνες σε κόκκινο φόντο! Ήταν άλλη μια κλοπή ελληνικού συμβόλου, του ήλιου της Βεργίνας!

Αυτή την αυθαιρεσία δεν μπορούν πλέον να τη χρησιμοποιούν! Αποτέλεσμα της πίεσης της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο εφαρμογής της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών! Όμως ήδη έχει δημιουργήσει στη γείτονα χώρα αλυσιδωτές αντιδράσεις!

Όπως ο Τζέισον Μίκο, πρώην επίτιμος πρόξενος της πΓΔΜ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εφαρμογή του άρθρου 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσον αφορά αυτήν την απαγόρευση της χρήσης της σημαίας με τον Ήλιο της Βεργίνας, από τους δημόσιους χώρους της χώρας:

«Η νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί στη χώρα θα αγνοήσει την απαγόρευση αυτή»!

Αλήθεια τι πίστευε η κυβέρνηση της ΝΔ, ότι έτσι θα καθαρίσει με αυτούς τους ανιστόρητους αγύρτες; Με αυτούς τους κακομαθημένους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ και της Γερμανίας;

Εάν δεν ακυρώσει η κυβέρνηση της ΝΔ αυτήν την κατάπτυστη, ελεεινή, εμετική διμερή Συμφωνία, τα προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών συνέχεια θα αυξάνονται!

Ο Μέγας Αλέξανδρος της δείχνει το δρόμο! Ότι δεν λύνεται, κόβεται!

Ας το πάρει χαμπάρι και ας προχωρήσει σε γενναίες λύσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του!!

loading...