Για μιαν Ιδανική (Αταξική) Κοινωνία

Τα τελευταία διακόσια χρόνια έγιναν διάφορες προσπάθειες για να εφαρμοστούν στην πράξη οι σοσιαλιστικές ιδέες. Με βάση τη Μαρξιστική-Λενινιστική σοσιαλιστική ιδεολογία οικοδομήθηκε ο σοβιετικός τύπος Σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση και σε διάφορες άλλες χώρες-κράτη. Ο Σοσιαλισμός αυτός θεωρήθηκε ως το πρώτο στάδιο μιας επαναστατικής πορείας κοινωνικής ανάπτυξης που θα είχε ως τελικό κοινωνικό σύστημα το Κομμουνιστικό, δηλαδή μιαν Αταξική και Ακρατική Κοινωνία.

Ο Σοβιετικός τύπος Σοσιαλισμού τελικά κατέρρευσε χωρίς να κατορθώσει να πραγματοποιήσει το μεγάλο Όραμα για μιαν Αταξική και Ακρατική Κοινωνία. Είναι σήμερα πλατιά παραδεχτό ότι ο Τρόπος που ακολουθήθηκε για την επίτευξη του Κομμουνιστικού Οράματος ήταν Ουτοπικός. Παρ’ όλη την κατάρρευση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού η επιθυμία για την κατάργηση της Ταξικής Κοινωνίας και την οικοδόμηση μιας Αταξικής δεν έχει σβήσει. Παραμένει άσβηστη στις καρδιές και το νου εκατομμυρίων ανθρώπων. Το ερώτημα που θέτουν πολλοί είναι. Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος, ένας εφικτός τρόπος, για να υλοποιήσουμε το Όραμα για την Αταξική Κοινωνία στο Μέλλον;

Τελευταία κυκλοφόρησε σε επιλεγμένα Βιβλιοπωλεία στην Κύπρο και Ελλάδα από τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου, ένα νέο βιβλίο στο οποίο προτείνεται ακριβώς ένας νέος, εφικτός αυτή τη φορά, Τρόπος, με βάση τον οποίο θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μιαν πραγματικά Αταξική Κοινωνία, μιαν κοινωνία χωρίς ανταγωνιστικές τάξεις, χωρίς οποιεσδήποτε μορφές ιδιοκτησίας, χωρίς Χρήμα και Εμπόριο και κατ’ επέκταση χωρίς τις γνωστές ανισότητες και διακρίσεις, χωρίς πλούσιους και φτωχούς, χωρίς πολέμους και κρατικούς ανταγωνισμούς, χωρίς όλων των ειδών τα εγκλήματα, μ’ άλλα λόγια χωρίς όλα τα γνωστά κακά που βιώνουμεκαθημερινά στις σημερινές ταξικές κοινωνίες με τη μορφή του καπιταλισμού.

Το βιβλίο φέρει τον τίτλο: Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

και τον υπότιτλο: ΠΩΣ ΘΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑΝ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Χαμπής Κιατίπης, συγγραφέας της σειράς: Η ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ. Το βιβλίο Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ αποτελεί τον Ενδέκατο Τόμο της σειράς «Η Ορθολογική Κοσμοθεώρηση».

Όλους τους τόμους της σειράς μπορείτε να κατεβάσετε και μελετήσετε από τον Ιστότοπο Κιατίπη.

Φιλικά,

Χαμπής Κιατίπης

loading...