Κι όμως, στην Αφρική καίνε περισσότερες πυρκαγιές από τον Αμαζόνιο!

Η δορυφορική εικόνα που δημοσίευσε η NASA, είναι χαρακτηριστική για το ύψος της καταστροφής που συτνελείται στον «δεύτερο πράσινο πνεύμονα» της Γης
Με την προσοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου να έχει πέσει – απόλυτα δικαιολογημένα – στις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, που «πνίγουν» τον Αμαζόνιο, υπάρχει μια άλλη, πολύ μεγάλη περιφέρεια που πλήττεται, επίσης, από τις φλόγες, χωρίς η προβολή να είναι ανάλογη.

Ο λόγος γίνεται για την Αφρική, καθώς νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν πως οι πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή, είναι πολύ περισσότερες από αυτές στον Αμαζόνιο.

Συγκεκριμένα, πάνω από ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μίλια δάσους, στη λεκάνη του Κονγκό, είναι παραδομένα στις φλόγες, σε μια περιοχή, που είναι γνωστή ως ο «δεύτερος πράσινος πνεύμονας» της Γης.
Στις εκπληκτικές εικόνες της NASA, οι πυρκαγιές φαίνεται να καίνε στο κέντρο της ηπείρου, από τη Γκαμπόν ως την Αγκόλα.

Στη Σύνοδο Κορυφής της G7, ο πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν μίλησε για τις φωτιές της Αφρικής, αποκαλύπτοντας πως οι παγκόσμιοι ηγέτες εξέτασαν μια παρόμοια πρωτοβουλία με αυτή που προτάθηκε για την κατάσταση στη Βραζιλία και τις γύρω χώρες. “Το δάσος καίγεται επίσης στην υποσαχάρια Αφρική”, ανέφερε.

Είναι αξιοσημείωτο πως, σε μια περίοδο δύο ημερών την περασμένη εβδομάδα, η Αγκόλα κατέγραψε τρεις φορές περισσότερες πυρκαγιές από τη Βραζιλία. Συγκεκριμένα, τα στατιστικά στοιχεία αποκάλυψαν ότι υπήρξαν 6.902 εστίες στην Αγκόλα και 3.395 στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σε σύγκριση με τις, περίπου, 2.200 πυρκαγιές στη Βραζιλία.

Όπως και στον Αμαζόνιο, τα αφρικανικά δάση απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και αποτελούν καταφύγιο για εκατοντάδες απειλούμενα είδη ζωής.

loading...