Έρχεται στρατιωτική συνεργασία Βουλγαρίας - Σκοπίων: Αναδιοργανώνεται ο σκοπιανός ΣτρατόςΦαίνεται πως Σκόπια και Βουλγαρία συζητούν τους τρόπους συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα, με τα Σκοπιά να προσπαθούν αν αναδιοργανώσουν τον στρατό τους.

Αντιπροσωπεία του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας, με επικεφαλής τον  αρχηγό της Άμυνας, στρατηγό Αντρέι Μπόστεφ, βρίσκεται σε επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία (BNR).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθεί η διμερής στρατιωτική συνεργασία, η αναδιοργάνωση του στρατού και η εμπειρία  της Βουλγαρίας σε στρατιωτικές ειρηνευτικές αποστολές.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι, την υπουργό Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Στρατού, Βάσκο Γκουσκίνσκι.

Συνεργασία και στον κοινωνικό τομέα

Χθες, η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα,ανακοίνωσε ότι το 2019, η Βουλγαρία πρόσφερε περισσότερα από 500 χιλιάδες ευρώ στη Βόρεια Μακεδονία.

Μάλιστα, χθες, στην Στρώμνιτσα άνοιξε ένα νέο κοινωνικό κέντρο, για την κατασκευή του οποίου η Σόφια πρόσφερε 138 χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, η Βουλγαρία κατασκευάζει κέντρο πρόωρης διάγνωσης του αυτισμού στην Οχρίδα, ανακατασκευάζει γέφυρες, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις, σημειώνει το δημοσίευμα.

2 σχόλια :