Τραγωδία στον Βόλο- Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες: «Το χειριζόταν ένας Πακιστανός – Το πήγαινε με 50χλμ.» (βίντεο)

Θλίψη έχει προκαλέσει στο Βόλο αλλά και σε όλη την Ελλάδα ο θάνατος 14χρονης σε παιχνίδι στο λούνα παρκ.

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν την τραγωδία όταν 14χρονη μαθήτρια έπεσε στο κενό από παιχνίδι σε υπαίθριο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου.

Το δυστύχημα έγινε περίπου στις έντεκα το βράδυ της Παρασκευής. Το 14χρονο κορίτσι βρήκε τραγικό θάνατο όταν εκσφενδονίστηκε από ένα παιχνίδι, με την ονομασία «χαλί» και κατέληξε με σφοδρότητα πάνω σε άλλα μηχανήματα, δίχως τελικά να καταφέρνει να κρατηθεί στην ζωή.

Οι συνθήκες δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Ωστόσο, μαρτυρίες αναφέρουν ότι η άτυχη 14χρονη ενώ βρισκόταν πάνω στο παιχνίδι, σηκώθηκε όρθια και ύψωσε και τα χέρια της, όπως έκαναν και οι φίλοι της για να βγάλουν φωτογραφία. Εκείνη τη στιγμή έπεσε από το «χαλί» από μεγάλο ύψος και το σώμα της κατέληξε σε ένα άλλο παιχνίδι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία: Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα κ. Βασιλική Δαλακούρα που ήταν πάνω στο παιχνίδι με την κόρη της, ενώ η περιστροφή πλησίαζε στο τέλος της, το «χαλί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, είτε λόγω βλάβης είτε λόγω λανθασμένου χειρισμού από τον χειριστή του, με αποτέλεσμα οι καθήμενοι να τρομοκρατηθούν και να αρχίσουν να ουρλιάζουν.

Το ίδιο έκαναν και οι γονείς μικρών παιδιών, που παρακολουθούσαν το παιχνίδι από το έδαφος. Κάποια στιγμή η άτυχη κοπέλα εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά της, από μεγάλο ύψος, και κατέπεσε με σφοδρότητα στα κάγκελα διπλανού παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το κορίτσι, όπως διαπιστώθηκε, υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα, που οδήγησαν στον θάνατό της, σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας, Παύλο Μαλινδρέτο. «Παρά τις προσπάθειες —έφτασε γιατρός, νοσηλεύτρια και ασθενοφόρο στον τόπο του δυστυχήματος— δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί. Στο Κέντρο Υγείας διασωληνώθηκε, αλλά το παιδί ήταν ήδη χωρίς σφυγμό», δήλωσε ο κ. Μαλινδρέτος στην ΕΡΤ.
Σύμφωνα με μία νέα καταγγελία που βλέπει το φως της δημοσιότητας, το παιχνίδι του λούνα παρκ, την ώρα της τραγωδίας, δεν χειριζόταν καν ο άνθρωπος που το χειριζόταν συνήθως αλλά ένας άλλος, αλλοδαπός.
Η εργαζόμενης στο παζάρι του Αλμυρού, είπε μεταξύ άλλων: «Έγινε πανικός, μαζεύτηκε κόσμος, η αδελφή μιας φίλης μου μας είπε ότι σκοτώθηκε που βρίσκονταν στο χαλί. Κατευθείαν κατάλαβα, γιατί είχα ανεβεί σε αυτό το παιχνίδι πριν από λίγες ημέρες. Τα σίδερα δεν σε κρατάνε, έχει ένα κενό, σηκώνεσαι αυτό αυτό το παιχνίδι πάρα πολύ εύκολα. Αυτός που χειριζόταν το παιχνίδι ήταν πακιστανικής καταγωγής και το πήγαινε γρήγορα, το πήγαινε με 50 χλμ, έτσι μας είπαν. Δεν ήταν ο κύριος που το χειριζόταν τις υπόλοιπες ημέρες. Το ξέραμε το κορίτσι, ήταν πολύ όμορφη και συλλυπητήρια στους γονείς της».

«Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της»
Την ίδια στιγμή μία μητέρα, που την ώρα της τραγωδίας ήταν πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ με την κόρη της, περιέγραψε στην ΕΡΤ τι συνέβη. Σύμφωνα με την ίδια, στην τελευταία περιστροφή το παιχνίδι άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, σαν να είχε χαθεί ο έλεγχος. «Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, η οποία οδηγήθηκε στην εισαγγελέα υπηρεσίας και σήμερα το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερη. Η 73χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης φέρεται να υποστηρίζει ότι τα παιχνίδια του λούνα παρκ είναι πιστοποιημένα και πληρούν τους κανόνες ασφαλείας. Η υπόθεση θα διερευνηθεί με προκαταρτική που θα παραγγελθεί από την Εισαγγελία.

Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 14χρονης που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-thessalia.gr, o συγκλονισμένος πατέρας νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Νοσοκομείο του Βόλου. Η καρδιά του δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

Όπως επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα, ο πατέρας της άτυχης έφηβης είναι οδηγός φορτηγού και πριν μόλις μία εβδομάδα, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ. Μια εβδομάδα αργότερα, μέρος αυτού του εξοπλισμού θα γινόταν η αιτία για να βρει το παιδί του τραγικό θάνατο.

loading...

1 thought on “Τραγωδία στον Βόλο- Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες: «Το χειριζόταν ένας Πακιστανός – Το πήγαινε με 50χλμ.» (βίντεο)

  1. Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια του λουνα παρκ που μας διαβεβαιώνει για την ασφάλεια των παιχνιδιών του είχε κι άλλο λούνα παρκ στην Χαλκίδα που το 2009 είχε τραυματιστεί ένα άλλο παιδί εννιά χρονών; Επίσης ποιος είναι υπεύθυνος απ' την πολιτεία για την λειτουργία των λουνα παρκ σε κάθε περιοχή; Απ' αυτόν δε θα ζητηθουν ευθύνες; Μόνο ο χειριστής έφταιγε; Που αν ήταν ανειδικευτος ποιος τον έβαλε σ' αυτή τη θέση;

Comments are closed.