Ποινική δίωξη κατά 38 στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς για βαριά οικονομικά κακουργήματα άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 38 πρώην και νυν στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και ιδιωτών, προχώρησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, υπό την επικεφαλής της, Ελένη Τουλουπάκη. Η δίωξη που ασκήθηκε, αφορά στα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της απιστίας, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και της συνέργειας

Η δίωξη αφορά στα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της απιστίας, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και της συνέργειας, την περίοδο 2015-2016.

Η δικογραφία αρχειοθετήθηκε για άλλα δυο πρόσωπα που είχαν κληθεί ως ύποπτα για εξηγήσεις από την Εισαγγελία.

Η δίωξη στρέφεται κατά 36 στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς και δύο ιδιωτών και αφορά κακουργήματα που κατά την εισαγγελική έρευνα διαπράχθηκαν την περίοδο 2015-2016.

Συνήγοροι των κατηγορουμένων αντιδρούν στην άσκηση της δίωξης, υποστηρίζοντας πως η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν έχει την αρμοδιότητα -σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας- να ασκεί έλεγχο στις τράπεζες, καθώς αυτές ανήκουν στο στενό δημόσιο τομέα.

Μάλιστα, όσοι είχαν κληθεί ως ύποπτοι από την Εισαγγελία είχαν επισημάνει την αφαίρεση αυτής της αρμοδιότητας.

Χαρακτηριστικά, οι συνήγοροι κατηγορουμένων κάνουν λόγο για «ακραία δικονομική παραβίαση», τονίζοντας ότι «Είχαν αφαιρεθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς τα δικαιώματα χειρισμού της υποθέσεως δικονομικά από 1ης Ιουλίου. Εκτοτε παρανόμως η δικογραφία παρέμεινε στην Εισαγγελία».

Δηλαδή δεν αρνούνται τα κακουργήματα, αρνούνται την δυνατότητα της Εισαγγελίας Διαφθοράς να ασκήσει δίωξη τους!

Αντίθετα, εισαγγελικές πηγές σχολίαζαν σχετικά πως αυτές οι αρμοδιότητες που τους είχαν αφαιρεθεί επανήλθαν πλήρως στις 8 Αυγούστου και δημοσιεύθηκαν ήδη στο ΦΕΚ.

loading...