Γ. Τσίπρας: Θα ξαναβγούμε στους δρόμους – Περίπου επιστρέψαμε στην κυβέρνηση Σαμαρά (βίντεο)


Στους δρόμους αναμένεται να βρεθούν ξανά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως προανήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αττική Γιώργος Τσίπρας.

Ειδικότερα, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», ο Γιώργος Τσίπρας μίλησε για τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. «Σίγουρα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους γιατί έχει δώσει η νέα κυβέρνηση δείγμα σε ποια γραμμή θα κινηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Τσίπρας τοποθετήθηκε για το ασφαλιστικό και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Για παράδειγμα στο ασφαλιστικό δεν έχει ειπωθεί τίποτα. Έχουν μιλήσει για την ιδιωτικοποίηση του τρίτου πυλώνα ασφάλισης», σημείωσε.

Όπως σχολίασε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχώρησε σε προοδευτική έξοδο από την κρίση. «Υπάρχει προοδευτική έξοδος από την κρίση την οποία προσπαθήσαμε και σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε. Αν έχουμε πολιτικές που αυξάνουν τις αντιθέσεις σίγουρα θα βρισκόμαστε στους δρόμους», επανέλαβε.

«Έχουμε μία επιστροφή περίπου στην κυβέρνηση Σαμαρά. Έχουμε μάλιστα δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος του 2012- 2014. Ο κ. Βρούτσης στο υπουργείο Εργασίας και ο κ. Σταϊκούρας στο υπουργείο Οικονομικών», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, σχολιάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.


Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το υπουργικό σχήμα συμβαδίζει και είναι αναμενόμενο με βάση όσων ακούστηκαν στην προεκλογική περίοδος. «11 από τους 18 υπουργούς είναι της κυβέρνησης Σαμαρά, η υπόλοιπη σύνθεση είναι επί το νεοφιλελεύθερο, όπως για παράδειγμα ο κ. Σκυλακάκης», σημείωσε ο Γ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι η ΝΔ μέχρι στιγμής δεν είχε παρουσιάσει πρόγραμμα, συνεπώς «θα το δούμε μπροστά μας. Οι δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη για τη ΔΕΗ προσανατολίζουν για το πού θα πάμε. Ο δημόσιος τομέας θα είναι απών από κρίσιμα πεδία της οικονομίας».

«Εμείς προσπαθήσαμε μία προοδευτική έξοδο από την κρίση γιατί καταφέραμε και βγήκαμε με την κοινωνία όρθια. Τώρα πάμε για μία νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης», κατέληξε ο Γιώργος Τσίπρας.


4 σχόλια :