Σκηνές από το μέλλον στο Παρίσι: Παράνομοι μετανάστες εφορμούν και καταλαμβάνουν το Πάνθεον ζητώντας νομιμοποίηση!

Εικόνες από το προσεχές μέλλον που θα ζήσουμε και σε άλλες χώρες, μπορεί και στην Ελλάδα είχαμε στη Γαλλία, όταν εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες δεν δίστασαν να καταλάβουν το επιβλητικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας το Πάνθεον.

Εκατοντάδες παράνομοι  μετανάστες κατέλαβαν εξ εφόδου το Πάνθεον, το επιβλητικό μνημείο στο Παρίσι που είναι η νεκρόπολη των μεγάλων προσωπικοτήτων της Γαλλίας, ζητώντας νομιμοποίηση και συνάντηση με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

Οι πάνω από 1.000 παράνομοι  μετανάστες και υποστηρικτές τους εισέβαλαν στο επιβλητικό μνημείο στην καρδιά του Παρισιού το μεσημέρι έπειτα από συνεννόηση με  οργανώσεις όπως τα «Μαύρα Γιλέκα» και ««La Chapelle Debout» (Όρθιο Παρεκκλήσι) που τους στηρίζουν.

Το μνημείο εκκενώθηκε περίπου στις 16:45 τοπική ώρα, μετά την επέμβαση της Αστυνομίας, με τους καταληψίες να αποχωρούν από μία πίσω πόρτα.

Στη συνέχεια οι καταληψίες βρέθηκαν έξω από το κτίριο, περικυκλωμένοι από την αστυνομία, φωνάζοντας «Μαύρα Γιλέκα!», το όνομα της συλλογικότητας μεταναστών που ζουν σε εστίες ή στον δρόμο στην περιοχή του Παρισιού, πετώντας πέτρες και ότι άλλο έβρισκαν στους αστυνομικούς.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με  χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους παράνομους μετανάστες, με αποτέλεσμα αρκετοί να χρειαστούν να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς υπέστησαν τραύματα και αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Σε ανακοίνωση αυτοπαρουσιάζονται ως «χωρίς χαρτιά, χωρίς φωνή, χωρίς πρόσωπο για τη Γαλλική Δημοκρατία» και ζητούν «χαρτιά και καταλύματα για όλες και για όλους» και φυσικά νομιμοποίηση.

«Δεν θέλουμε πια να πρέπει να διαπραγματευόμαστε με το υπουργείο Εσωτερικών και τις νομαρχίες. Θέλουμε να μιλήσουμε στον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ τώρα!», γράφουν.

«Το Πάνθεον είναι ένα σύμβολο μεγάλων ανδρών. Υπάρχουν στο εσωτερικό του σύμβολα του αγώνα κατά της δουλείας. Μαχόμαστε κατά της δουλείας της τρίτης χιλιετίας», εξήγησε ο Λοράν, μέλος της συλλογικότητας «Droits Devant!» (Μπροστά τα δικαιώματα!) ο οποίος βρισκόταν έξω από το κτίριο.

«Πολλοί άνθρωποι ζουν χωρίς δικαιώματα επί χρόνια. Πραγματοποιούμε κατάληψη για να ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό την έκτακτη νομιμοποίησή τους. Δεν έχει υπάρξει καμία έκτακτη νομιμοποίηση από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο (Φρανσουά) Μιτεράν (το 1981). Έχει έρθει η ώρα για μία!», πρόσθεσε.

loading...

1 thought on “Σκηνές από το μέλλον στο Παρίσι: Παράνομοι μετανάστες εφορμούν και καταλαμβάνουν το Πάνθεον ζητώντας νομιμοποίηση!

  1. ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΤΣΙ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΙΣΗΛΘΟΝ ΛΑΘΡΑ ΚΡΥΦΙΩΣ ΝΥΚΤΩΡ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΙΝΤΑΣ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΑΝ ΕΙΧΕ Ο ΝΕΓΡΟΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΓΚΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΓΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΛΛΑ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΙΣΛΑΜΟΠΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΕΝΙΚΩΣ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΙΣΕΤΙ ΦΟΡΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕ ΛΑΘΡΟΕΣΙΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΕ ΤΙ ΜΗΤΡΩΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΔΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ Λαθρα χωρισ την θελληση των λαων στις χωρεσ που λαθροεισιβαλλουν και εκει αρχιζουν τα παρατραγουδα…λαθρο λαθρο ξαναλεμε λαθραιοι ανθρωποι ειναι με λιγα λογια και αυτο το θεμα πρεπει να αντιμετωπισθει απο ολυς τουσ ευρωπαιουσ πολιτες ψηφιζοντασ καταλληλα ετσι ωστε να εξαφανισουμε αυτο το φαινομενο και να αρχισουν να καλπαζουν οχι να τρεχουν καλπαζοντας να φευγουν απο εκει που ηλθαν και σε αυτουσ που του χρηματοδοτησαν για να λαθροεισβαλλουν αλλ λυση δεν υαρχει εκτος εκτοσ εαν χρησιμοποιησουμε αλλα μεσα πιο ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΙΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ!! ΝΥΧΤΑ ΗΛΘΑΝ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ…

Comments are closed.