Κατάθεση στον Άρειο Πάγο κλήθηκε να δώσει ο Αγγελής για την υπόθεση Novartis

Την επόμενη Παρασκευή θα καταθέσει ο Γιάννης Αγγελής στον συνάδελφό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα σχετικά με όσα κατήγγειλε περί πολιτικής στόχευσης στην υπόθεση Novartis.

O αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα είναι ο πρώτος μάρτυρας μιας έρευνας η οποία ουσιαστικά διερευνά αν η υπόθεση πήρε «δικονομικώς στραβό δρόμο». Με απλά λόγια αν ουσιαστικά η υπόθεση Novartis, στο πολιτικό της σκέλος, είχε στόχευση «άρον άρον δίωξης τύπου φάστ τρακ σε πολιτικά πρόσωπα».

Επί της ουσίας δηλαδή αναφέρει πως «στοχεύθηκε από το μέλος της κυβέρνησης με την επωνυμία «Ρασπούτιν» και επιχειρήθηκε η ηθική του εξόντωση διότι δεν συμφωνούσε με την διαδικασία άρον άρον και χωρίς στοιχεία δίωξης πολιτικών προσώπων».

Να απευθυνθείτε στη Εurojust

Η έρευνα θα ξεκινήσει με την αναφορά του κ. Αγγελή και στη συνέχεια θα ερευνηθούν όσα καταγγέλλει από την πλευρά της η κα Τουλουπάκη σε βάρος του αντεισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Τουλουπάκη στην αναφορά που είχε καταθέσει στα τέλη Ιανουαρίου φέρεται να επιβεβαιώνει πως πράγματι οι Αμερικάνοι είχαν αναφερθεί στην ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία πολιτικού προσώπου από την Ελλάδα το οποίο ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis.

Στην αναφορά της η κ. Τουλουπάκη φέρεται να υποστηρίζει ότι σε εκείνη τη συνάντηση, είπαν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι υπάρχει στην διάθεση τους αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία Έλληνα πολιτικού που εμφανίζονται στον κύκλο των εμπλεκόμενων. Οι Αμερικανοί, σύμφωνα πάντα με την αναφορά της κ. Τουλουπάκη, φέρονται να ρώτησαν μάλιστα τους Έλληνες συναδέλφους τους εάν ενδιαφέρονται για αυτόν τον λογαριασμό. Η απάντηση όμως που έλαβαν από τον κ. Αγγελή, φέρεται να ήταν η εξής: «Εάν έχετε στοιχεία να απευθυνθείτε στη Εurojust».

Η κ. Τουλουπάκη, στη δική της αναφορά, φαίνεται πως επιστρέφει τις κατηγορίες που της αποδίδει ο κ. Αγγελής, καταλογίζοντας σε εκείνον προσπάθεια να μπλοκάρει την ταχεία περαίωση της έρευνας για τη Novartis, παρεμβαίνοντας σ’ αυτήν. Για ακριβώς αυτό το λόγο, η εισαγγελική λειτουργός, θεωρεί ότι ο πρώην επόπτης της παρενέβαινε και «άλλαζε» τις δικές της παραγγελίες που έδινε στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

«Αναταράξεις»

Ενδεικτικό πάντως των παρενεργειών που προκαλεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο και στα δικαστήρια της χώρας είναι το γεγονός ότι δικαστικές πηγές στρέφονται εναντίον του Γιάννη Αγγελή και του καταλογίζουν πως εκείνος ήταν που έβαλε στο αρχείο τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημ. Αβραμόπουλου που κατήγγειλαν σκευωρία και στρέφονταν κατά προστατευομένων μαρτύρων και εισαγγελικών λειτουργών:

«Τις αρχειοθέτησε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καν να καλέσει – έστω τυπικά- ως μάρτυρες τα πολιτικά πρόσωπα που έκαναν τις καταγγελίες. Δηλαδή με διαδικασίες φαστ τρακ τις οποίες τώρα καταγγέλλει».

Πηγή: dikastiko.gr

loading...