Εσωστρέφεια και εξουδετέρωση του συντρόφου ή ενότητα και αγώνας με βάση κοινές αξίες και πολιτική ηθική;;

Του Νίκου Ε. Σκουλά,
τ. Υπουργού, Ενεργού Πολίτη

Το δίλημμα: κοινός αγώνας για την επικράτηση των αρχών και αξιών που μας κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου και η 3η του Σεπτέμβρη ή η προσωπική ανέλιξη και η κατάκτηση κάποιας καρέκλας με όποιο ηθικό κόστος.
Βλέπω ανακοινώσεις από συντρόφους στο δημοκρατικό προοδευτικό Κίνημα που με σκανδαλίζουν και με πικραίνουν. Επιχαίρουν γιατί το ΚΙΝ.ΑΛ. (ΠΑΣΟΚ, ή Κίνημα Αλλαγής, ή Δημοκρατική Συμπαράταξη ή όπως αλλιώς προτιμούν να το ονομάζουν) έκαμε τη μεγάλη χάρη στον Γιώργο Παπανδρέου, μετά από πολλές συζητήσεις, να τον ορίσει υποψήφιο βουλευτή στην Αχαΐα, στην παραδοσιακή του έδρα δηλαδή. Αυτό, κατά τη γνώμη μου αποτελεί απαράδεκτη ύβρη.

Επέλεξαν να ταλαιπωρήσουν τον έναν απολύτως έντιμο, ανιδιοτελή πολιτικό που αυτοθυσιάστηκε, ως μη όφειλε, παίρνοντας επάνω του το κόστος της σωτηρίας της πατρίδας από τη χρεοκοπία στην οποία την είχε οδηγήσει η Καραμανλική Δεξιά, αποκρύπτοντας τα οικονομικά στοιχεία και να ορθώσει τοανάστημά του απέναντι στη λαϊκίστικη ψευδεπίγραφη δήθεν αριστερά του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, έκανε τολμηρές μεταρρυθμίσεις (π.χ. διαύγεια, ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και δεκάδες άλλες που άλλαξαν για πάντα το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας.

Στάθηκε δε μόνος όρθιος όταν οι σύντροφοι που ο ίδιος τίμησε και ανέδειξε, τον εγκατέλειψαν, τον πρόδωσαν και τον ανέτρεψαν με αντάλλαγμα το βόλεμά τους σε κάποια θεσούλα.

Στρατεύτηκε αγόγγυστα, με το δημοκρατικό προοδευτικό Κίνημα, ως υπόδειγμα αληθινού πατριώτη, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, υπηρετώντας τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες που πάντα οδηγούσαν την πολιτική του συμπεριφορά.

Από την άλλη όμως, ως ένας πολίτης, τού καταλογίζω τη βαριά ευθύνη ότι δεν υπερασπίστηκε ποτέ τον εαυτό του ή και τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα του με συνέπεια. Ασχολήθηκε ελάχιστα έως καθόλου, με θέματα δομής, οργάνωσης και λειτουργίας τους Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αφήνοντάς το στα χέρια καλοπροαίρετων ίσως, αλλά άπειρων και καθόλου ικανών στελεχών, με αποτέλεσμα να φθίνουμε συνεχώς οργανωτικά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ως ομόφωνα εκλεγόμενος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αποτελεί εθνικό κεφάλαιο με διεθνή αναγνώριση και ακτινοβολία. Έχει πολλά να προσφέρει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον Πλανήτη.

Η Φώφη Γεννηματά, ως Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής που εμείς εκλέξαμε με μεγάλη πλειοψηφία, έχει αρχίσει με κάποια όμως καθυστέρηση, την κάθαρση του Κινήματος από γυρολόγους και ιδιοτελείς λαθρεπιβάτες της προοδευτικής παράταξης. Ας την στηρίξουμε, όπως εξ άλλου τη στηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου σε πνεύμα ομαδικότητας, κοινής ιδεολογική ταυτότητας και πολιτικών στόχων.

Είναι η μόνη επιλογή που μας μένει εν όψει της παρακμής και της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος που δυστυχώς υπηρετεί πλέον αλλότρια συμφέροντα.

Δείτε και το προηγούμενο άρθρο μου με σχετική θεματολογία:

Εθνικές Εκλογές – Ωρα για μεγάλες Αποφάσεις (Όχι των εραστών της καρέκλας αλλά των πολιτών
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6262028751003542843#editor/target=post;postID=3592049819888905512


Νίκος Ε. Σκουλάς
τ. Υπουργός, νυν Ενεργός Πολίτης

e-mail: [email protected]
http://nskoulas.blogspot.gr/
Τηλ.: +30 6932 917 087 210 6541 997

loading...

1 thought on “Εσωστρέφεια και εξουδετέρωση του συντρόφου ή ενότητα και αγώνας με βάση κοινές αξίες και πολιτική ηθική;;

  1. "Κοινές Αξίες Και Πολιτική Ηθική" ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΙΖΕΣ, ΟΙ ΚΛΕΨΙΕΣ, Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, Η ΑΠΑΤΗ, Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ…

    ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕΝΕΪΚΟ, Ο ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η CIA ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1974 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΜΕ 100.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ!!!

    Δείτε το παρακάτω έγγραφο με το οποίο πιστοποιείται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 υπέγραψε σύμφωνο με τις ΗΠΑ και τον Rockefeller και τις λεπτομέρειες τη συμφωνίας.

    “Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29″

    1. Απομάκρυνση από τις επιλεγμένες θέσεις θα αποφασίζονται μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Από την Πλευρά του Ανδρέα Παπανδρέου επιτρέπονται μόνο φραστικές παρεκκλίσεις.

    2. Προς ικανοποίηση των Ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων θα επιτραπεί η αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος Και ΗΠΑ

    3. Ελαχιστοποίηση της δύναμης του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος. Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριο που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της KGB.

    4. Επιτρέπονται φραστικές “συγκρούσεις” με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως ανοικτός πόλεμος.

    5. Ο σύνδεσμος μεταξύ ΗΠΑ και Ελληνικής κυβέρνησης θα αναλάβει να καθησυχάζει τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

    6. (Έχει διαγραφεί με μαρκαδόρο)

    7. Αν και όταν το επιθυμεί η ομάδα(?) τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται εναποθηκευμένα στην Ελλάδα θα αντικατασταθούν ή ανταλλαχθούν με νέα.

    8. Όταν η CIA και DIA χρειάζονται όπλα για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα προβαίνει σε πωλήσεις και μεταφορές όπλων με τις τιμές που θα ισχύουν τότε. Θα ειδοποιείται σχετικά από την υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας (των ενόπλων δυνάμεων) των ΗΠΑ.

    9. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα Κύπρου με αντίδωρο την μη ύπαρξη προβλημάτων με την Τουρκία.

    10. Η ανοχή απέναντι στην τρομοκρατία (το υπόλοιπο σβησμένο με μαρκαδόρο)

    11. Το οικονομικό θέμα θα ρυθμιστεί από τον Brian Crosier. Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το κίνημα Παπανδρέου στην Ελλάδα, θα καταθέσουν 100.000.000 δολλάρια για την δημιουργία του νέου κόμματος. (έχουν διαγράψει 3 λέξεις) ARAMKO (επίσης διαγραφή 2 λέξεων με μαρκαδόρο) της Wall Street είναι (διαγραφή 1 λέξης). Οι τράπεζες: Chase Manhattan Bank (διαγραφή 4 λέξεων)

    Υπογραφή
    Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
    Andreas Papandreou

    Υ.Γ. Παρατηρήστε ότι στο έγγραφο αναφέρεται πολλές φορές η έκφραση “η κυβέρνηση του Παπανδρέου”, επίσης ότι το έγγραφο είναι του 1974, δηλαδή 7 χρόνια πριν γίνει ο Παπανδρέου πρωθυπουργός.

    Αναρωτιέμαι λοιπόν αν τους το είπε κάποιο Μέντιουμ ότι σίγουρα θα γίνει κυβέρνηση ο Παπανδρέου προβλέποντας το “7 χρόνια μετά” ή συμβαίνει κάτι άλλο…

    Πηγή εγγράφου:
    “Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29″
    βιβλίο: ” Η Ελλάδα ξανασταυρώνεται”
    συγγραφέας: Κων. Μπαρμπης
    εκδόσεις: Νέα Θέσις

Comments are closed.