Υποχωρεί ο Καλογήρου μετά τις αντιδράσεις – Φέρνει νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο για τον βιασμό

Σε απόσυρση της ρύθμισης την οποία πολλοί ερμήνευσαν ως πλημμεληματοποίηση του αδικήματος του βιασμού προχώρησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τους νέους Ποινικούς Κώδικες.

Οι έντονες αντιδράσεις οργανώσεων, νομικών αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάταξη η οποία κλιμάκωνε τις ποινές για το αδίκημα ορίζοντας πλημμεληματική ποινή φυλάκισης τριών έως πέντε ετών για όποιον εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης απειλώντας αυτόν με παράνομη πράξη ή παράλειψη ανάγκασε τον κ. Καλογήρου να παραδεχθεί ότι η ρύθμιση δεν έγινε αποδεκτή από την κοινή γνώμη και να την αποσύρει ώστε να τη διορθώσει.

“Δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα . Διατηρείται κακούργημα για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Το γεγονός ότι στην παράγραφο 5 προβλέφθηκε ποινή φυλάκισης 3-5 έτη φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την κοινή γνώμη. Επειδή όμως δεν μπορεί αυτό το Υπουργείο και αυτή η κυβέρνηση που έχουν νομοθετήσει τόσα πολλά για τα δικαιώματα να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται βιαστές , σε συνεννόηση με τα μέλη των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών , με μία νομοτεχνική βελτίωση θα παραγραφεί η παράγραφος 5 προκειμένου να υπάρξει σωστή εξισορρόπηση” είπε ο κ. Καλογήρου.

loading...