Μετά τον Κ.Σημίτη και ο Γ.Κουμουτσάκος κάνει λόγο για θερμό επεισόδιο με Τουρκία μετά τις εκλογές

Στον απόηχο του χθεσινού άρθρου του Κ.Σημίτη, ο οποίος αναφέρθηκε σε ”νέα Ίμια”μετά τις εκλογές, ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ και πιθανότερος μελοντικός ΥΠΕΞ Γ.Κουμουτσάκος σε
εμφάνισή του στο ΣΚΑΙ έκανε λόγο για «υπαρκτή ανησυχία» νέου επεισοδίου με την Τουρκία.

«Όσο σωρεύεται η ένταση τόσο υπάρχουν πιθανότητες να κλιμακωθεί και να έχουμε επεισόδιο. Δηλώνουμε έντονα την ανησυχία μας είναι υπαρκτή…» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος. Σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ, «η Ελλάδα να στέλνει οφείλει μηνύματα και να προχωρεί σε συνεργασίες ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της με καθαρή αποτρεπτική στρατηγική».

Υπενθυμίζουμε πως ο Κώστας Σημίτης μέ άρθρο του στην Καθημερινή ανέφερε πως η κρίση των Ιμίων δεν ήταν τυχαία και πως η Τουρκία επέλεξε να χτυπήσει σε μία εποχή πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα, κάτι που μπορεί να κάνει και τώρα. Επίσης προειδοποίησε πως οι σύμμαχοι μας δεν είναι σίγουρο πως θα πάρουν το μέρος μας αλλά αντίθετα μπορεί να μας πιέσουν να τα βρούμε με τους Τούρκους σε ένα καθεστώς συνδιαχείρισης για να λήξει το θέμα της Ανατολικής Μεσογέιου.

Δεν γνωρίζουμε αν οι παραπάνω δηλώσεις είναι εκτιμήσεις ή προιόν  πληροφόρησης. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως εδώ και καιρό η ατμόσφαιρα στο Αιγαίο μυρίζει ”μπαρούτι”, καθώς η ισορροπία ισχύος έχει ανατραπεί και η Τουρκιά δεν είναι ευχαριστημένη με τη μοιρασιά.

Μάλιστα σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας ”Φιλελεύθερος” ανάφερε συγκεκριμένα πως στο επίκεντρο του επεισοδίου θα είναι το Καστελόριζο με γεώτρηση που θα επιχειρήσει η Τουρκία εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

loading...

2 thoughts on “Μετά τον Κ.Σημίτη και ο Γ.Κουμουτσάκος κάνει λόγο για θερμό επεισόδιο με Τουρκία μετά τις εκλογές

  1. ΓΕΙΑΣΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΕ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ.ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΕΔΕΡΝΑΝ ΚΑΙ ΠΗΔΟΥΣΕΣ ΔΥΟ ΔΥΟ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ.ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΣΑΝΟΦΑΓΟ ΚΑΙ ΛΩΤΟΦΑΓΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ…..ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ……..

  2. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μένος σε κάποιον που λέει την πραγματικότητα , το θέμα είναι ; υπάρχει πρόβλημα από την Τουρκία , ΥΠΑΡΧΕΙ ,υπάρχει κίνδυνος εν όψη των εκλογών τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Ελλάδα για διαφόρους λόγους που θεωρεί ότι την ευνοούν να θελήσει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας ΥΠΑΡΧΕΙ , αντί και αυτήν την στιγμή να σοβαρευτούμε ,λέει και γράφει ο καθείς τις παπαριές του

Comments are closed.