ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Με απίστευτο θράσος και κρατικό χρήμα ο απερχόμενος σε λίγες νύχτες Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Αποστολάκης μετέβη στις Η.Π.Α. Ασφαλώς δεν έχει καμία νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη νέα
Κυβέρνηση της 8ης Ιουλίου στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Άμυνας, οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος ο σκοπός του επίσημου ταξιδιού του.

Δυστυχώς, η Ελλάδα στερείται εθνικής στρατηγικής στην οποία να στηρίζεται η εθνική της άμυνα διαχρονικά και αυτή διαμορφώνεται ανάλογα με το αλισβερίσι που επιλέγει ο κάθε Πρωθυπουργός. Αν και μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. η Ελλάδα άλλοτε συντάσσεται στρατηγικά με τη Δύση και άλλοτε κλείνει το μάτι στη Ρωσία ή και αλλού.

Είναι πολλοί που υποστηρίζουν τις ίσες αποστάσεις, τη γέφυρα της Ανατολής- Δύσης και άλλες θεωρίες αναιμικές που έχουν ως τελικό παρανομαστή να είναι η Ελλάδα με όλους και με κανέναν αφήνοντας τη χώρα τελικώς “μπουκάλα” στις διεθνείς σχέσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας διέβη και εδώ όπως παντού το Ρουβίκωνα συνάπτοντας στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ αλλά υποστηρίζοντας τα συμφέροντα Μαδούρο και του Πούτιν αλλεπάλληλα στην Ε.Ε. κοροιδεύοντας φυσικά την Ελλάδα και κανέναν άλλον.

Σε κάθε περίπτωση η νέα εξωτερική και αμυντική πολιτική θα καθορισθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν μένει παρά να δούμε ποια θα είναι αυτή. Τότε θα έχουν και νόημα τα ταξίδια των Υπουργών της Ελλάδας. Εκτός και αν ο κ.Αποστολάκης έχει κάποια κρυφή ατζέντα που θα μας αποκαλύψει με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και πριν την κατάρρευση της Κυβέρνησης-Κουρελού την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019.

Την 8η Ιουλίου 2019 ευχόμαστε να μας αποχαιρετήσει η σάπια Μεταπολίτευση και να υπάρχει μια Κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό και όχι το υπάρχον συνονθύλευμα που ασθμαίνει υπογράφοντας ντροπολογίες. Ίσως τότε ως Κράτος καταφέρουμε σύντομα να γράψουμε μία εθνική στρατηγική και να μη συνεχίσουμε στον 21ο αιώνα να πορευόμαστε ανάλογα με τις προσωπικές ορέξεις του καθενός και της καθεμίας.

Καλό ταξίδι και αέρα στα πανιά για τα καράβια που αρμενίζουν στους ωκεανούς και αναζητούν συνεργεία επισκευής σε απάνεμες ελληνικές ακτές.

loading...

1 thought on “ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

  1. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΥΗΣ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΠΠΟΚΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΡΔΑ ΚΟΙΛΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΠΑΡΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΦΑΝΤΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ….ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙ…..

Comments are closed.