Κωνσταντινούπολη: Βγήκε ο «Έλληνας» Δήμαρχος!

Κωνσταντινούπολη: 4.700.000 Τούρκοι ψήφισαν τον «Έλληνα» Δήμαρχο και έκαναν τους Έλληνες να πανηγυρίσουν.

Του Γιώργου Θεοχάρη

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου νίκησε για… δεύτερη φορά στην Κωνσταντινούπολη! Πήρε 54%. 45% πήρε ο εκλεκτός του Ερντογάν και πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος παραδέχθηκε την ήττα του.

Έτσι η δικτατορική κίνηση του Ερντογάν να ακυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη αποδείχθηκε για αυτόν μπούμεραγκ, καθώς ενώ είχε χάσει με 13.000 ψήφους διαφορά, αυτήν την φορά η ψαλίδα άνοιξε σε πάνω από 700.000 ψήφους!

Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι ο τουρκικός λαός έχει αγανακτήσει με τις δικτατορικές επιλογές Ερντογάν.

Μπούμεραγκ όμως για τον Ερντογάν αποδείχθηκε και το χαρτί του «Έλληνα» υποψήφιου, που έπαιξε κατά κόρον ο ισλαμιστής Πρόεδρος στην διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Με εμπρηστικές δηλώσεις προσπάθησε να πείσει τον λαό της Κωνσταντινούπολης ότι επιλέγοντας τον Ιμάμογλου επιλέγει έναν «Έλληνα» ή έστω φιλέλληνα Δήμαρχο και ότι οι μόνοι που θα χαρούν θα είναι οι Έλληνες!

Αλλά συνετρίβη πανηγυρικώς.

Μία ακόμη απόδειξη ότι ο τουρκικός λαός, παρά το τεράστιο έλλειμα δημοκρατίας, δεν χειραγωγείται πια έτσι εύκολα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι κάτι άλλο:

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία δείχνει μία βαθιά διχασμένη Τουρκία, μεταξύ του συντηρητικού-εθνικιστικού Ισλάμ, που αναπολεί την δόξα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Οθωμανικού Χαλιφάτου, και των ευρωπαϊστών, που έχουν το βλέμμα τους πιο πολύ στραμμένο στην Δύση και απεχθάνονται την οπισθοχώρηση και τον φανατισμό του ερντογανικού Ισλαμισμού.

Με μία μόνο βασική διαφορά: αυτήν την φορά η πλάστιγγα δεν έχειρε προς το Ισλάμ, αλλά προς την Δύση!

Και όταν στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν 4.700.000 άνθρωποι (τόσες ήταν οι ψήφοι που έλαβε ο Ιμάμογλου), που δεν φοβούνται να έχουν «Έλληνα» Δήμαρχο, αυτό νομίζουμε ότι λέει πολλά.

Και όλα αυτά σε μία περίοδο με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο να ανεβαίνει στο ζενίθ.

loading...