ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Πολύ ακριβά πληρώνει η Ελλάδα τους μεγάλους οδικούς άξονες, γράφαμε χρόνια τώρα με αφορμή το υπέρογκο κόστος ανά χιλιόμετρο για την κατασκευή δρόμων που ξεπερνούσαν μάλιστα τα 10 εκ. για 1.000 μέτρα!Θυμίζουμε ότι από το 2012 και το 2014 η απολογιστική έκθεση της Ε.Ε. διαπίστωνε ρεκόρ ακρίβειας, υπερβάσεων του αρχικού προϋπολογισμού, που φτάνουν ακόμη και στο 100% του ποσού που αρχικά είχε προβλεφθεί. Όλα αυτά καθώς το κόστος για την εκ νέου κατασκευή του Παραδείσια-Τσακώνα ήταν τεράστιο από την εποχή ακόμα που υπουργός ήταν ο κ. Σουφλιάς. Μάλιστα εργολάβος από εταιρία σκυροδέματος όταν κατέρρευσε ο δρόμος μας εξομολογήθηκε ότι ήρθαν φορτία νωπού σκυροδέματος κι έριχναν υλικό στην καταβόθρα που άνοιξε ο δρόμος...χωρίς να γεμίζει ποτέ!!!

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΌΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ

Νωπές είναι οι μνήμες μας από την εποχή των Ολυμπιακών αγώνων για την σήραγγα στο Αρτεμίσιο που είχε κατασκευαστεί η μισή για να παραδοθεί το νέο ρεύμα κυκλοφορίας πολλά χρόνια αργότερα.Η έκθεση για την αποδοτικότητα και το κόστος των μεγάλων έργων καταγράφει βήμα προς βήμα το κόστος, από τις χωματουργικές εργασίες έως την ηλεκτροδότηση δεκάδων έργων ανά την Ε.Ε. που χρηματοδοτήθηκαν από κονδύλια του τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Διαπιστώνεται μία τεράστια «ψαλίδα», όχι μόνο ανάμεσα σε οδικούς άξονες εντός και εκτός της Ελλάδας, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Υπάρχει έργο που κόστισε 65 εκατ. ευρώ ανά χιλιόμετρο και είναι το ακριβότερο πανευρωπαϊκά με τεράστια διαφορά και άλλος αυτοκινητόδρομος που στοίχισε μόνο 1 εκατ. ευρώ ανά χιλιόμετρο και είναι από τους φθηνότερους της ευρωπαικής κοινότητας. Ω Ελλάς ηρώων χώρα, τις δρόμους έβγαλες τώρα!


2 σχόλια :