Βρε την μουσίτσα, πώς τα τακτοποίησε

Ώστε η Αχτσιόγλου θα πάρει την θέση του Τζανακόπουλου στην εκλογική μάχη. Γενναία η κυρία, θα πείτε. Πάει εθελοντικά να φάει πολύ ξύλο και μάλιστα σ’ ένα προαναγγελθέν Συριζαϊκό Βατερλό. Ναι, αλλά θα είναι πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Έπιασε στασίδι στα θεωρεία, ενώ οι
σύντροφοί της θα σφάζονται από κάτω στην αρένα. Περί τους εκατό σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκλεγούν. Αυτή «την έχει» τη θεσούλα, μακριά από τα αίματα.

Μην την υποτιμάτε διόλου την λαμπερή Έφη, όσον αφορά την προσωπική πολιτική της ανέλιξη. Έχει βρει τον τρόπο να κάνει by pass και να βρίσκεται μονίμως στην πρώτη γραμμή, αφήνοντας τους (εσωκομματικούς) ανταγωνιστές της να βλέπουν την σκόνη της. Ελίσσεται σαν χέλι μέσα σε λακκούβα με λασπόνερα. Ρίξτε μια ματιά στην πορεία της (που για κορυφαία υπουργό, κατά περίεργο τρόπο παραμένει στο ημίφως) και θα καταλάβετε.

Μόλις τέλειωσε τις σπουδές της, διορίστηκε στην Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες. Καλός μισθός. Κομματικά είχε κάνει τα κουμάντα της. Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από την Θεσσαλονίκη. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν στα χαμηλά του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Διορίζεται διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Κατρούγκαλου. Φτιάχνουν παρέα τον νόμο έκτρωμα που (μαζί με άλλα) τους στοίχισε την συντριβή των Ευρωεκλογών. Η συμβολή της στον νόμο Κατρούγκαλου ήταν καθοριστική.

Όλοι θυμούνται πως όποιος συνδικαλιστικός ή κοινωνικός φορέας έφτανε τότε μπροστά στον Κατρούγκαλο για να διαμαρτυρηθεί, αυτός φώναζε κατ’ ευθεία την Έφη. Άνοιγε αυτή το laptop με τα excel και απαντούσε στο κάθε αίτημα: Γίνεται αυτό που ζητάτε ή δεν γίνεται. Χωράει αυτή η αλλαγή ή δεν χωράει. Μισός δικός της (και βάλε) λοιπόν ο καταστροφικός νόμος Κατρούγκαλου, αλλά αυτή τεχνηέντως κρατήθηκε μακριά από την κατασκευή του. Πάντα άφηνε να εννοηθεί ότι τον παρέλαβε και τον διαχειρίστηκε υποχρεωτικά, δεν είχε καμία ευθύνη για την άθλια αρχιτεκτονική του.

Μόλις έφυγε ο Κατρούγκαλος (για να σώσει και την εξωτερική πολιτική της χώρας παρέα με τον Κοτζιά), η άγνωστη Έφη βρέθηκε ξαφνικά υπουργός εργασίας. Από κλητήρας δήμαρχος στα καλά του καθουμένου. Η εκτόξευση του αιώνα. (Παρόμοια είδαμε μόνο μετά από δυο χρόνια, όταν η Χατζηγεωργίου από ιδιαιτέρα του Τζανακόπουλου βρέθηκε υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.) Μυστήριες οι διεργασίες και οι δυνάμεις που την εκτίναξαν τόσο απότομα την Έφη. Βέβαια, και μόνο αυτός ο διορισμός αποδεικνύει ότι είχε φτιάξει αυτή τον νόμο Κατρούγκαλου και άρα της είχαν εμπιστοσύνη να τον διαχειριστεί.

Μέσα σ’ ένα βράδυ λοιπόν, έγινε υπουργός πρώτης γραμμής. Δίχως να την ξέρει κανείς, δίχως ποτέ να έχει εμφανιστεί, δίχως να έχει υπερασπιστεί δημοσίως τις θέσεις της κυβέρνησης και του κόμματος της, καβάλησε προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάτσει μπροστά-μπροστά στα υπουργικά έδρανα. Εκείνο το βράδυ μάλιστα έσβησε από τα social media της κάτι αντινατοϊκές κορώνες και κάτι δεκάρικους εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων που είχε εκφωνήσει την προεκλογική περίοδο. Αστραπιαία αντίδραση.

Μπήκε στο υπουργείο τρέμοντας. Ο συγχωρεμένος ο Θόδωρος ο Μιχόπουλος, (διευθυντής του γραφείου τύπου του Τσίπρα τότε) πήγαινε κάθε απόγευμα στο υπουργείο, κλείνονταν μέσα και της έκανε φροντιστήριο πως θα μιλά στους δημοσιογράφους, πως δεν θα κάνει λάθη και πως δεν θα πέφτει σε παγίδες. Το πρώτο εξάμηνο της υπουργίας της δεν μιλούσε καθόλου στα μέσα ενημέρωσης, μετά μόνο σε φιλικά της, ενώ μέχρι σήμερα αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να βγει σε αντιπαράθεση με αντιπάλους της. Λατρεύει να βγαίνει μόνη της.

Ως υπουργός δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Ούτε το πολιτικό, ούτε το επικοινωνιακό. Αυτό της πιστώνεται. Όμως δεν έκανε και τίποτα θετικό, ούτε είπε κάτι εντυπωσιακό για να την θυμάται ο κόσμος. Η ίδια βέβαια θα απαριθμήσει δεκάδες θετικά, αλλά αν ρωτήσετε τον μέσο Έλληνα να σας πει κάτι που του θυμίζει την Αχτσιόγλου, θα ανασηκώσει τους ώμους με απορία. Όταν έψαχναν για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, της το πρότειναν αλλά η κυρία δεν ήταν κορόιδο. Είπε όχι. Παρά ταύτα, κάτι έχει εκτιμήσει ο Αλέξης στην Έφη και τώρα την τοποθετεί κυβερνητική εκπρόσωπο και πρώτη (εκλέξιμη) στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Κοντολογίς, η Έφη από το 2015 μέχρι το 2023 θα έχει χρηματίσει σύμβουλος, κορυφαία υπουργός και βουλευτίνα, χωρίς να έχει εκτεθεί ούτε μία φορά στην λαϊκή κρίση. Για να ξέρει και η ίδια βρε παιδί μου, αν ο κοσμάκης την εγκρίνει ή την απορρίπτει. Πάντα διορισμένη, ουδέποτε εκλεγμένη. Αυτές είναι καριέρες αγαπητοί μου…

Του Δημήτρη Καμπουράκη


https://www.liberal.gr

loading...

2 thoughts on “Βρε την μουσίτσα, πώς τα τακτοποίησε

  1. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ…….ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ……..ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ…………….

  2. Στραβοανοιγμενη κωλοτρυπιδα η φατσα της….

Comments are closed.