Translate the article and read it to your Language

Αντώνης Σαμαράς: «Ο Τσίπρας θα κάτσει στο σκαμνί, σας το υπόσχομαι»Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στον Γιώργο Τράγκα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε αναφερθεί στα εθνικά θέματα, στα ελληνοτουρκικά, αποκάλυπτε το παρασκήνιο για το Σκοπιανό, ανέλυε τις πολιτικές εξελίξεις και φυσικά μίλησε για την υπόθεση Novartis για την οποία είχε δώσει την υπόσχεση:

«Ο Τσίπρας θα κάτσει στο σκαμνί, σας το υπόσχομαι».

Ο Αντώνης Σαμαράς στον Γ.Τράγκα ήταν κατηγορηματικός, «πραγματικό ηφαίστειο» όπως παρατηρεί ο γνωστός δημοσιογράφος, ξεκαθαρίζοντας πως θα φέρει στο φως όλες τις πτυχές της Novartis:

«Η κυβέρνηση μου ήταν εκείνη που το αντιμετώπισε και στο σταμάτησε! Κόψαμε τη σπατάλη στο φάρμακο κατά 63% μέσα σε δυόμισι χρόνια! Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι μας τότε. Και μας κατήγγειλε κι από πάνω, όταν ψηφίζαμε τα μέτρα που έκοψαν τη σπατάλη. Και ταυτιζόταν τότε με τις θέσεις της κάθε Novartis».

«Οι τροχήλατες βαλίτσες με… χαρτονομίσματα μέρα μεσημέρι και υπό τα βλέμματα των δημοσιογράφων και των καναλιών που βρίσκονται μονίμως απ’έξω είναι βλακώδεις ισχυρισμοί και κακόγουστα αστεία! Αυτά θα τα αντιμετωπίσω με τον μόνο τρόπο που υπάρχει: Θα τους καθίσω στο σκαμνί και θα τους αναγκάσω να αποκαλύψουν ποιος και γιατί τα σκαρφίστηκε», είχε πει στον Γιώργο Τράγκα.
Εγώ δεν απαντάω τίποτε στους συκοφάντες. Εκείνοι θα πρέπει να απαντήσουν για τις συκοφαντίες τους. Στα δικαστήρια! Να είστε σίγουροι, θα φτάσει κάποτε η υπόθεση αυτή στα δικαστήρια. Και τότε θα βρεθούν εκείνοι στην ανάγκη να απαντήσουν σε πολύ δύσκολες ερωτήσεις…»

«Η ιστορία θα είναι σκληρή με τους σκευωρούς και τους συκοφάντες! Θα τους πάω μέχρι τέλους και θα λογοδοτήσουν! Σας το υπόσχομαι!», δήλωνε κατηγορηματικά.


Εθνικά θέματα

Στην ίδια συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα εθνικά θέματα υποστηρίζοντας πως η χώρα δεν έχει εξωτερική πολιτική.


«Φυσικά και ο Τσίπρας δεν κάνει ότι έκανε ο Καραμανλής. Ο ίδιος δεν είχε αναφερθεί ρητά σε όνομα με λέξη τη «Μακεδονία». Σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό θα μπορούσε να είναι, χωρίς αναφορά στην Μακεδονία …Εγώ τότε είχα εκφράσει δημόσια τη διαφωνία μου να δεχθούμε όνομα με τη λέξη «Μακεδονία», αλλά είχα αποδεχθεί το erga omnes και την προοπτική αλλαγής του Συντάγματος τους».

«Αυτοσχεδιάζουν με αποκλειστικό γνώμονα εσωτερικές μικροπολιτικές επιδιώξεις. Δεν τους βγαίνουν τα μικροπολιτικά τους. Και ζημιώνουν σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα. Με τον Τσίπρα «βρήκαν παπά και πάνε να θάψουν όλο το χωριό»! Βρήκαν τον άνθρωπο που για να μείνει λίγο παραπάνω δέχεται τα πάντα. Σου λέει «τους έκοψα τις συντάξεις, τους τάραξα στους φόρους και δεν μίλησαν. Σιγά μην αντιδράσουν αν δώσω και το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια»…Έτσι σκέφτηκε και ο Τσίπρας, αλλά και κάποιοι απ’ έξω».

«Όσο υπάρχει ισχυρό το ψευτομακεδονικό ιδεολόγημα, το πρόβλημα μεταξύ μας δεν λύνεται. Ευτυχώς όμως, το ιδεολόγημα αυτό υπονομεύεται πλέον μέσα στα Σκόπια, με την αλλαγή των εθνοτικών ισορροπιών μεταξύ τους: Αλβανοί και Σλάβοι…Οπότε δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε εμείς».

Ελληνοτουρκικά

Για τα ελληνοτουρκικά ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει:

«Το ατύχημα στο Αιγαίο έχει ήδη συμβεί. Οι Τούρκοι είχαν γκριζάρει τα Ίμια από το 1996. Τώρα, 22 χρόνια αργότερα, διακηρύσσουν ευθέως ότι είναι «τουρκικό έδαφος»! Κι αυτό ασφαλώς είναι μια νέα κατάσταση. Που δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κι ότι δεν τη βλέπουμε…Και μην ξεχνάτε, κυριαρχικά δικαιώματα υπάρχουν και στη θάλασσα…»

Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει πως συνομιλεί και έχει καλές σχέσεις τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Κώστα Καραμανλή, ενώ τάσσεται κατηγορηματικά αντίθετος στα σενάρια που θέλουν να δημιουργείται νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ.

«Άλλο δεξιό κόμμα; Δεν χωράει τίποτα! Κι αυτή τη στιγμή το μεγάλο αίτημα του λαού της παράταξης μας, αλλά και ευρύτερα του ελληνικού λαού, είναι να συσπειρωθούν οι δυνάμεις που μπορούν να διώξουν τον Τσίπρα. Πριν κάνει μεγαλύτερο κακό στην πατρίδα. Όχι να παίζουν διάφοροι ηγετικά παιχνίδια. Θα βοηθήσω την παράταξη μου, με όλες μου τις δυνάμεις, να κερδίσει τις εκλογές και να απαλλαγεί ο τόπος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα δώσω κι εγώ τη μάχη, όχι απλώς για να κερδίσουμε αλλά και για να πάρουμε την αυτοδυναμία.»

crashonline.gr

2 σχόλια :