Φονικούς στρατιώτες- «ράμπο» με ειδική διατροφή σκέφτεται να δημιουργήσει το Πεντάγωνο των ΗΠΑ!

Φονικούς στρατιώτες με τη βοήθεια της αμφιλεγόμενης «δίαιτας κέτο» θέλει να δημιουργήσει το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ.

Επιστρατεύοντας την κετογονική διατροφή που μειώνει την όρεξη, την αρτηριακή πίεση και την ινσουλίνη, έχοντας όμως στον οργανισμό και σοβαρές παρενέργειες, κορυφαίοι αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού θεωρούν ότι μπορεί να έχει δυνητικά οφέλη στο στράτευμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Times», οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν ο ανθρώπινος οργανισμός είναι σε φάση κέτωσης, οι στρατιώτες μπορεί να μένουν κάτω από το νερό περισσότερη ώρα.

Δηλαδή η διατροφική δίαιτα που αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνες, μπορεί να έχει δυνητικά οφέλη για τους στρατιώτες- δύτες.

Όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, οι στρατιωτικοί ερευνητές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τον τρόπο με τον οποίο η διατροφή αυτή και ορισμένα φάρμακα μπορούν να ενισχύσουν την απόδοση ανδρών και γυναικών εν ώρα μάχης.

Ωστόσο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι εγείρονται νομικά θέματα όταν θα πρέπει να υπαγορεύεται σε στρατιώτες και πεζοναύτες τι πρέπει και τι δεν θα πρέπει να τρώνε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κετογονική διατροφή είναι πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες, πλούσια σε καλό λίπος, μέτρια σε πρωτεΐνη.

Αρχικά είχε σχεδιαστεί το 1920 για επιληπτικούς ασθενείς.

Με την αποφυγή υδατανθράκων ο οργανισμός εισέρχεται σε φάση «κέτωσης». Πρόκειται για μία φυσιολογική κατάσταση του μεταβολισμού κατά την οποία ο οργανισμός καίει λίπος για καύσιμο αντί για γλυκόζη (υδατάνθρακες).

Στην κετογονική δίαιτα βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό είναι τα λιπαρά και όχι οι υδατάνθρακες. Μέχρι να προσαρμοστεί στο νέο διατροφικό πρόγραμμα, ο οργανισμός μπορεί να εμφανίσει για ημέρες ή και εβδομάδες, κόπωση, πνευματική σύγχυση, μυικές κράμπες, διάρροια.

Στην κετογονική δίαιτα ο άνθρωπος καταναλώνει κρέας, ψάρι ή άλλα θαλασσινά, αβγά, μη αμυλούχα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, αβοκάντο, βούτυρο γκι, χοιρινό λίπος και γαλακτοκομικά προϊόντα πλήρη σε λιπαρά.

loading...