«Κάηκε» η Κωνσταντινούπολη μετά τη νίκη Ιμάμογλου – Ήττα «ράπισμα» για Ερντογάν

Ο Ερντογαν αποκαλούσε τον Ιμάμογλου Ελληνα προεκλογικά – Η μάχη να κρατήσει την Πόλη γύρισε μπούμερανγκ για τον «σουλτάνο»
Χρησιμοποίησε όλα τα τεχνάσματα που του παρείχε το δικαίωμα ο νόμος, αλλά και οι υπερεξουσίες του ως πανίσχυρος πρόεδρος μετά την τροποποίηση του Συντάγματος, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδιαίτερα μετά τις κινήσεις του να ακυρώσει πάση θυσία τη νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου στις τοπικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, «χρεώνεται» εξ ολοκλήρου την ήττα-«ράπισμα», καθιστώντας ακόμη σπουδαιότερη την επικράτηση του δημάρχου που στηρίζεται από την αντιπολίτευση.

Η σπουδαιότερη πόλη της Τουρκίας, η πόλη που ευεργετήθηκε με χιλιάδες θέσεις εργασίας και ένα νέο αεροδρόμιο, χάθηκε μέσα από τα χέρια του «σουλτάνου». Και όχι μόνο χάθηκε, αλλά «κάηκε» μέχρι το πρωί από τις εκδηλώσεις των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της, που βγήκαν στους δρόμους να γιορτάσουν την επικράτηση του Ιμάμογλου, έναν του εκλεκτού του Ερντογάν και μέχρι πρότινος πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου νίκησε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, συγκεντρώνοντας ποσοστό μεγαλύτερο του 54%, έναντι λίγο πάνω από το 45% που συγκέντρωσε ο εκλεκτός του Σουλτάνου, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Γιλντιρίμ, στην προσπάθειά του να αντιστρέψει το πολιτικό μήνυμα, απέφυγε να αναφερθεί σε πιθανή αποδοκιμασία της πολιτικής και της τακτικής του Ερντογάν, δηλώνοντας ότι η ψηφοφορία των δημοτικών εκλογών απέδειξε ότι η «τουρκική δημοκρατία λειτουργεί στην εντέλεια».

loading...

2 thoughts on “«Κάηκε» η Κωνσταντινούπολη μετά τη νίκη Ιμάμογλου – Ήττα «ράπισμα» για Ερντογάν

  1. Τι κοινό έχουν ο κωλοτούμπας με τον ερντογάν;
    Απάντηση: Είναι και οι δυο σαρσέμηδες.

  2. μ'αρεσει που αναφερουν για τον ιμαμογλου οτι μιλαει Εληνικα και καταγεται η φαμιλια του απο τα γιαννιτσα κατι τετοιο…και ο κεμαλ απο τον λαγκαδα ηταν και μιλαγε και αυτος Ελληνικα

Comments are closed.