Ο Ντουτέρτε «ξαναχτυπά»: Στο παρελθόν ήμουν γκέι αλλά «θεράπευσα τον εαυτό μου» με όμορφες γυναίκες

Κατά την πρόσφατη ομιλία του σε μια εκδήλωση στην Ιαπωνία, ο αμφιλεγόμενος ηγέτης είπε στο κοινό ότι ήταν κάποτε ομοφιλόφυλος, αλλά ότι «θεράπευσε τον εαυτό του» με όμορφες γυναίκες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, που επικαλείται τοπικά ΜΜΕ, ο Ντουτέρτε έκανε την παραπάνω δήλωση σε εκδήλωση στο Τόκιο, την οποία διοργάνωσε η τοπική κοινότητα Φιλιππινέζων.

Επιχειρώντας να «κοροϊδέψει» έναν από τους σφοδρότερους επικριτές του, τον γερουσιαστή Αντόνιο Τριλάνες τον Δ’, ο Ντουτέρτε ισχυρίστηκε ότι «ένας γκέι» του είπε κάποτε πως οι χειρονομίες του αντιπάλου του φανέρωναν ότι είναι ομοφυλόφιλος. «Το καλό είναι ότι εγώ και ο Τριλάνες έχουμε κάτι κοινό. Όμως εγώ θεράπευσα τον εαυτό μου. Όταν άρχισα να βγαίνω με την πρώην γυναίκα μου, την Ελίζαμπεθ Ζίμερμαν, σκέφτηκα: “αυτό ήταν”. Και έτσι έγινα ξανά άντρας».

Ο Ντουτέρτε ολοκλήρωσε την ομιλία του προσκαλώντας διάφορες γυναίκες στην σκηνή για να τον φιλήσουν. «Καταρχάς, δεν πρέπει να είστε παντρεμένες. Δεύτερον, να είστε ενήλικες», είπε, σύμφωνα με το CNN Philippines. Ο 71χρονος ηγέτης τότε άρχισε να δείχνει με το δάχτυλο τις γυναίκες που ήθελε να ανέβουν μαζί του στην σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η τρέχουσα σύντροφος του προέδρου, Χάνιλετ Αβανσένα, στην οποία είχε αναφερθεί νωρίτερα ως «η μία και μοναδική γυναίκα της ζωής μου».

loading...