Ερντογάν :Θα κάνουμε γεωτρήσεις και αν θέλει ο Θεός θα βρούμε αέριο. Και τότε θα ρωτήσουμε στους άλλους εσείς τι δουλειά έχετε εδώ, τι κάνετε εδώ;

Επανεμφάνιση Ρ.Τ.Ερντογάν με “κεραυνούς” κατά ΗΠΑ είχαμε πριν λίγο με τον πρόεδρο της Τουρκίας να μιλά στη συγκέντρωση του κόμματος AKP και να τονίζει πως η υπόθεση των S-400 είναι τελειωμένη!

«Δεν λέω ότι η Τουρκία θα αγοράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, το έχει ήδη αγοράσει», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος.


Παράλληλα ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρά στην άμεση απόλυση 130.000 στρατευσίμων από τις ΤΕΔ με συνοπτικές διαδικασίες. Εισάγει νομοσχέδιο για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την μείωση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας στους 6 μήνες.

Στόχος είναι να ψηφιστεί εσπευσμένα εντός της εβδομάδας και να εφαρμοστεί άμεσα.

Με την έναρξη εφαρμογής του νόμου αναμένεται η άμεση απόλυση 130.000 στρατευσίμων από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν συμπληρώσει 6μηνη θητεία.

Από τα κατεχόμενα της Κύπρου θα αναχωρήσουν άμεσα 13.000 στρατεύσιμοι και θα παραμείνουν περί τους 7.000 στρατευσίμους οπλίτες.

Ουσιαστικά ο Ρ.Τ.Ερντογάν δημιουργεί έναν απόλυτο ελεγχόμενο επαγγελματικό Στρατό γεμάτο ισλαμιστές ώστε να μην ανησυχήσει ξανά στο μέλλον για πραξικοπήματα από κεμαλιστές.

Ετσι ακόμη και αν χάσει σε “θερμό” επεισόδιο δεν θα δεχτεί σφοδρές αντιδράσεις από το Στράτευμα.

Είπε αναλυτικά:

“Δημιουργώ έναν επαγγελματικό Στρατό ικανό να αντιμετωπίσει κάθε είδους απειλές. Προχωρώ σε μια μεταρρύθμιση ετών με το βλέμμα στο μέλλον. Ηταν μια προσδοκία ετών.

Με τον επαγγελματικό Στρατό θα προασπίσω τα σύνορα της χώρας μου αλλά και των τ/κ. Το κάνω για τα παιδιά μας.

Είναι καθήκον μας να παράγουμε λύσεις αν υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την στρατιωτική θητεία.

Το Έθνος μας περιμένει ένα καλό μέλλον από εμάς, για τα παιδιά του. Για να το προσφέρουμε αυτό πρέπει να λύσουμε κάποια προβλήματα.

Στην περίοδο που έρχεται η Τουρκία θα μεγαλώσει σε κάθε πεδίο.

Δεν θα χάσουμε την Κωνσταντινούπολη ή την Αγκυρα. Θα κερδίσουμε.

Ολα τα προβλήματα της χώρας μας δεν είναι τυχαία, όλα συνδέονται.

Μέχρι τώρα υποσχεθήκαμε στο Έθνος μας ανάπτυξη, πλούτη, ειρήνη, σταθερότητα και ένα λαμπρό μέλλον.

Η Τουρκία επέζησε τόσα χρόνια παρά τα προβλήματα της. Προχωρά με δόξα.

Οι σύμμαχοι μας στέλνουν όπλα στην Συρία.

Συνολικά γνωρίζω για πάνω από 10.000 φορτηγά (το pronews.gr αποκάλυψε χτες την πληροφορία)

Το YPG και το PYD δεν είναι επεκτάσεις του PKK; Ποιος τους δίνει τη μεγαλύτερη υποστήριξη;

Εξουδετερώσαμε 2.000 τρομοκράτες. Τώρα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν.

Εχουμε αυτοπεποίθηση και κινούμαστε με βεβαιότητα.

Οι S-400 και τα F-35 δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ξεχωριστά. Οπως δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά και τις εντάσεις με τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα μας και δεν θα επιτρέψουμε τα αδέρφια μας οι τ/κ να χάσουν τα δικαιώματα τους.

Η υπόθεση των S-400 έχει τελειώσει. Τον επόμενο μήνα θα τα έχουμε τα αντιαεροπορικά συστήματα. Τελειώνω την δουλειά αυτή.

Δεν θα επιτρέψουμε τίποτα και κανείς δεν θα μας εμποδίσει να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας

Γνωρίζω τους στόχους που έχουν κάποιοι για την Τουρκία; Θέλουν να “ρίξουν” το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει, δεν έχετε τη δύναμη.

Νομίζουν ότι θα “γονατίσουν” οικονομικά την Τουρκία; Δεν πρόκειται, ξέρω ότι στήνουν παγίδες. Εχουμε βουτήξει στο αίμα και παλαιότερα.

Τώρα έχουμε τέσσερα πλοία για εξερεύνηση υδρογονανθράκων. Δεν τα είχαμε ποτέ στην ιστορία μας. Πραγματοποιούμε το έργο μας με την υποστήριξη του Ναυτικού μας εξασφαλίζοντας την ασφάλεια μας.

Θα κάνουμε γεωτρήσεις και αν θέλει ο Θεός θα βρούμε αέριο. Και τότε θα ρωτήσουμε στους άλλους εσείς τι δουλειά έχετε εδώ, τι κάνετε εδώ; Εμείς είμαστε εγγυήτρια χώρα κι υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Θα καταστρέψουμε τον διάδρομο τρομοκρατών στη Συρία κατά μήκος των συνόρων Jarablus-Afrin, όπως και στα ανατολικά του Ευφράτη, ακριβώς όπως τους διαλύσαμε στο βόρειο Ιράκ””

loading...