ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΟΥ Η ΠΟΛΗ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΕΜΑΛΙΣΤΩΝ!

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ








Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Καμιά σχετική ανάλυση δεν φιγουράρει μέχρι στιγμής στα ρωσικά ΜΜΕ που να αναφέρεται στο συντριπτικό αποτέλεσμα της νίκης του
κ. Ιμάμογλου στις δημοτικές εκλογές που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη. Αντίθετα η Δύση πανηγυρίζει με εκτενή σχόλια.

Πριν από καιρό γράψαμε « άνθρωποι από χώμα προσπάθησαν να ματαιώσουν την ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ» αναφερόμενοι στην λυκοφιλία Πούτιν – Ερντογάν που δοκιμάζεται σφόδρα τούτες τις ώρες.

Και ενώ και οι δύο οι ηγέτες αυτοί ήταν γνώστες των γνωστών προφητειών θέλησαν να τις μεταθέσουν χρονικά αναδεικνύοντας τα στενά συμφέροντα τους βλ. Turkish stream – διευκολύνσεις στην ναυσιπλοΐα των ΣΤΕΝΩΝ και εικονικές συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Όμως η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ που σαν φελλό την πάτησαν μέσα στο νερό της πλεονεξίας τους, πετάχτηκε ξαφνικά προς τα πάνω και σήμερα έχουμε νέα δεδομένα.

Η περιώνυμος Κωνσταντινούπολη που επιλέχτηκε για το μεγαλύτερο deal ενεργειακών συμφωνιών έπεσε στα χέρια της τουρκικής αντιπολίτευσης με ότι αυτό σημαίνει για το εγγύς μέλλον.

Σας μεταφέρουμε πληροφορίες αλληλοσυγκρουόμενες από την ΠΟΛΗ που δείχνουν το εύθραυστο της καθημερινότητας μας.

Άλλες ισχυρίζονται ότι ο Ερντογάν επισπεύδει την ολοκληρωμένη παραλαβή των S-400 και την τοποθέτηση τους κοντά στην Κωνσταντινούπολη – ΣΤΕΝΑ φοβούμενος μήπως την χάσει εντελώς.

Άλλες ισχυρίζονται ότι είναι σφόδρα θυμωμένος με τους δυτικούς και θα θελήσει να αποφύγει την συνάντηση του με τον Τραμπ στην Ιαπωνία σε λίγες μέρες( είδομεν)

Άλλες ισχυρίζονται ότι ο Ερντογάν βλέποντας την αποδυνάμωση της εξουσίας σχεδιάζει να αλλάξει στρατόπεδο και να ξαναγίνει χωροφύλακας του ΝΑΤΟ σε όλη την περιοχή από ΣΤΕΝΑ- Αιγαίο- Αν. Μεσόγειο – Συρία- Ευφράτης.( φυσικά δεν θα πάρει τώρα τόσες αντιπαροχές που ονειρευόταν καθότι τα επιχειρήματα του αδυνάτησαν)

Με όλα αυτά είναι να μην ανησυχεί ο Ρώσος;

Ο οποίος τις τελευταίες μέρες καταστρώνει άλλα σχέδια για να διαχειριστεί την αλλαγή που συνέβη στην Τουρκία.

Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας θα αγκαλιάσει τα νερά στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο (μέσω των ΣΤΕΝΩΝ φυσικά)

Αξίζει τον κόπο να το διαβάσατε για να δείτε τι έρχεται μετά από αυτό που θα παίξει στα κρίσιμα ΣΤΕΝΑ.

« Στις 13 Μαΐου 2019, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετατρέπεται σε 236 χρονών. Η πρώτη μοίρα των στρατιωτικών ιστιοφόρων πλοίων κάτω από τις σημαίες του Αγίου Ανδρέα εισήλθε στον κόλπο Akhtiar στις 13 Μαΐου 1783 – τρεις εβδομάδες μετά τη δημοσίευση του μανιφέστου που υπέγραψε η Αικατερίνη Β για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Αυτοκρατορία.

Με τα χρόνια, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας χωρίστηκε και καταστράφηκε αρκετές φορές. Σήμερα, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας χρησιμεύει ως το κύριο μέσο επιρροής της χώρας στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας και της Μεσογείου

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει σημειώσει σημαντική αναβάθμιση. 

Μετά την ανακατασκευή και την ενίσχυση της βάσης του Tartus της Συρίας, η επιρροή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας αγκάλιασε τη λεκάνη της Μεσογείου. 

Οι Ρώσοι ναυτικοί έχουν μάθει να χρησιμοποιούν τους υπερσύγχρονους πυραύλους Caliber της Ρωσίας που έδειξαν την αποτελεσματικότητά τους στη Συρία. 

Επίσημα, οι πύραυλοι Caliber δεν ανήκουν σε στρατηγικά όπλα, αλλά η εμφάνισή τους στη δομή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας άλλαξε σημαντικά την περιφερειακή ισορροπία δυνάμεων προς όφελος της Ρωσίας. 

Σχεδόν όλα τα νέα επιφανειακά πλοία και υποβρύχια της Ρωσίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας είναι οπλισμένα με πυραύλους Caliber.

Η ναυτική αεροπορία αναβιώνει επίσης. Το σύνταγμα αέρα των πολυλειτουργικών μαχητικών Su-30SM και των βομβαρδιστικών Su-24MR, το οποίο σχηματίστηκε το 2016 στην αεροπορική βάση Novofedorivka στην Κριμαία, έχει καθιερώσει τον έλεγχο σε ολόκληρη την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. 

Οι παράκτιες δυνάμεις ενισχύθηκαν με νέα συστήματα Bal και Bastion.

Οι Αμερικανοί δεν τους άρεσε μια τέτοια εξέλιξη, επειδή η Μαύρη Θάλασσα ήταν επισήμως κλειστή για τα πλοία τους και δεν μπορούσαν σαφώς να τεκμηριώσουν την ανάγκη για την παρουσία αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα. 

Το 2008, μετά τη ρωσική επιχείρηση για να αναγκάσει τη Γεωργία στην ειρήνη, η αλληλεπίδραση στη Μαύρη Θάλασσα είχε φθάσει σε αδιέξοδο. Το πραξικόπημα στην Ουκρανία στη συνέχεια έθεσε και τελείωσε αυτήν την πρακτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...