Πιερία: «Φλέβα» φυσικού αερίου στα έγκατα της γης – Η φλόγα καίει επί 22 χρόνια! (βίντεο, φωτό)

Ένα φυσικό φαινόμενο, που πιθανόν να λύσει τα προβλήματα θέρμανσης ενός χωριού και όχι μόνο, βρίσκει διέξοδο σε αγρόκτημα τού χωριού Αλώνια Πιερίας.

Είναι μια «φλέβα» φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε τυχαία και σε βάθος 250 μέτρα στα έγκατα τής γής.

Αγρότης των Αλωνίων, πριν από 22 χρόνια, θέλησε να κάνει γεώτρηση στο χωράφι του και ενώ το γεωτρύπανο έφτασε στο βάθος που συνάντησε βράχο, στην προσπάθεια του να διαπεράσει τον βράχο άγγιξε την «φλέβα» τού φυσικού αερίου με αποτέλεσμα να βγαίνει αέριο από τον σωλήνα αντί για νερό.

Εδώ και 22 χρόνια κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε για το εύρημα αυτό ενώ τόσα χρόνια μέρα και νύχτα το αέριο φλέγεται για να μην διοχετευτεί στην ατμόσφαιρα.

Σε απόσταση 600 μέτρων από το σημείο και άλλος αγρότης έκανε γεώτρηση όπου και αυτός συνάντησε βράχο στο ίδιο βάθος και μαζί με το νερό βγάζει και φυσικό αέριο. Επίσης, σε διπλανό χωριό λίγα χιλιόμετρα απόσταση, πρώην πρόεδρος του χωριού στην προσπάθεια του μέσα στην νύχτα να ελέγξει την δεξαμενή τού πόσιμου νερού που παρουσίασε πρόβλημα, και ενώ δεν είχε φακό μαζί του άναψε τον αναπτήρα του για να δει με αποτέλεσμα να ανάψει μεγάλη φλόγα από το αέριο που για άγνωστο λόγο έβγαινε και από την δεξαμενή νερού.

Ο νεαρός πρόεδρος μεταφέρθηκε για λίγους μήνες στην Εντατική και χρειάστηκε πολλές πλαστικές εγχειρήσεις για αποκατάσταση τού δέρματος του, όπως μάς λέει ο πρόεδρος του χωριού των Αλωνίων στην συνέντευξη που μας παραχωρεί εξηγώντας μας το εύρημα του φυσικού αερίου.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων τα έγκατα της γης στην Βόρεια Ελλάδα κρύβουν «θησαυρό» που δυστυχώς κάποιοι αρμόδιοι ή δεν τους συμφέρει να το αξιοποιήσουν ή θεωρούνται αναρμόδιοι.

Όταν ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του χωραφιού τις αρχές, του είπαν να το ξεχάσει διότι σε λίγο καιρό θα ξεθυμάνει το αέριο και θα τελειώσει.

Μπορούν να πούνε το ίδιο και τώρα όπου εδώ και 22 χρόνια το φυσικό αέριο «ξέχασε» να ξεθυμάνει;;;

loading...

3 thoughts on “Πιερία: «Φλέβα» φυσικού αερίου στα έγκατα της γης – Η φλόγα καίει επί 22 χρόνια! (βίντεο, φωτό)

  1. ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΕΛΛΑΔΑ….ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΛΑΝΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΣΘΗΣ ΣΑΣ ΜΗΝ ΝΟΜΙΕΤΕ ΔΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΤΥΡΟΚΟΜΟΙ!!

  2. Το μνι'τς φλογες βγαζει λες να ειναι πετρογκαζι?

Comments are closed.