«ΓΛΥΦΟΣΑΤΗ ΙΣΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΣ» Η ΚΤΗΝΩΔΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ: OHE, E.E. OPIUM, KAI ISIS/DAESH

Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ MONSANTO ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΤΤΙΡ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Mega deal: Η Bayer εξαγόρασε την Monsanto με $66 δισ! δημιουργώντας την μεγαλύτερη εταιρεία γενετικά τροποποιημένων σπόρων και
φυτοφαρμάκων.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Βερολίνο αποδέχτηκε την εξαγορά της Monsanto από τον αγρο-φαρμακευτικό γίγαντα, την Bayer. Πρόκειται για άλλη μια απόκρυφη [t.p. της γνωστής μιαρής φυλής] στρατηγική συμφωνία μεταξύ της Ουάσιγκτον και Βερολίνου, για να προωθήσει αυτή την κτηνώδη για την Ευρώπη ΤΤΙΡ (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου), όσο δεν πάει άλλο στον ευρωπαϊκό πληθυσμό.

Παρά το γεγονός ότι τα διεφθαρμένα Δυτικά συγκροτήματα μέσων ενημέρωσης που υποκινούνται από τους γκλομπαλιστές κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν σε άγνοια όσο γίνεται τους κοιμισμένους υπηκόους τους η αλήθεια σιγά-σιγά αποκαλύπτεται.

 Πάνω από το 90% των Γερμανών αντιτίθενται στο ζιζανιοκτόνο Glyphosate της Monsanto (με εμπορική ονομασία «Roundup»), το οποίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), μετά από πολλές μελέτες, έχει κατατάξει ως καρκινογόνο. Μεγάλο ποσοστό Γερμανών αντιτίθεται επίσης στους ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς) στα τρόφιμα.

Σύμφωνα με την μυστική διαπραγμάτευση για την ΤΤΙΡ, εταιρείες όπως η (μιαρή) Monsanto θα υπερισχύουν της Κοινής Γνώμης. Οι νόμοι των πολυεθνικών, που συνοδεύονται από το δικό τους ιδιωτικό σύστημα δικαιοσύνης, θα είναι υπεράνω των εθνικών δικαστηρίων των «κυρίαρχων» κρατών-μελών της Ε.Ε.

Ουσιαστικά, κάθε δημόσια διαδήλωση θα καταστέλεται βίαια από την αστυνομία και τις στρατιωτικές δυνάμεις απολύτως «νόμιμα», επειδή μια υπογεγραμμένη και εγκεκριμένη ΤΤΙΡ θα επιβάλει τον νόμο της, με απαίτηση να εκτελείται ακόμα και με στρατιωτικό νόμο, αν είναι απαραίτητο, ενάντια στην θέληση των πολιτών.

Η εξαγορά της Monsanto από την “γερμανική” Bayer για 62 δισ. δολάρια δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη εξαγορά αγροφαρμακευτικής εταιρείας στην ιστορία, αλλά είναι η πιο κερδοφόρα και, ταυτόχρονα, η πιο καταστροφική για την Ανθρωπότητα.

Ιδιαίτερα τώρα, που ο ΠΟΥ δηλώνει ότι το Glyphosate προκαλεί καρκίνο – κάτι που οι περισσότεροι από εμάς το γνώριζαν από τις πολλές προηγούμενες μελέτες που είχαν γίνει από φημισμένα ερευνητικά ιδρύματα στην Γαλλία, στην Γερμανία, ακόμα και στις ΗΠΑ.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες τροφίμων έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία, μεταξύ των οποίων και καρκίνο.

Δεν είναι έκπληξη, συνεπώς, το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν θέλουν να νομιμοποιηθούν το Glyphosate και οι ΓΤΟ στην Ευρώπη. Στην υπόθεση εμπλέκονται πολλά χρήματα – όχι δισεκατομμύρια, αλλά τρισεκατομμύρια. Οπότε η τιμή εξαγοράς της Monsanto από την Bayer (στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου), στα 62 δισ. δολάρια, δεν είναι παρά ψίχουλα.

Για να υπερασπιστεί τη θέση της, η Γερμανία άρχισε τη συνήθη κινδυνολογία περί “απώλειας θέσεων εργασίας” εάν δεν ολοκληρωθεί η συγχώνευση αυτή.

Το επιχείρημα αυτό, είτε είναι αλήθεια είτε ψέμα, λειτουργεί πάντα, και ιδιαίτερα σε κάθε χώρα που διέπεται από νεοφιλελεύθερες απόψεις.

Πού ήταν η Μέρκελ, όταν η Ουάσιγκτον υποχρέωσε τη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία, οι οποίες κόστισαν στη γερμανική βιομηχανία τουλάχιστον 300.000 έως 400.000 θέσεις εργασίας;

Εντέλει, η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που απαγορεύει τα ΓΤΟ και τα δηλητήρια της Monsanto/Bayer. Ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πρόσφατα ότι μετά τις «κυρώσεις απαγόρευσης εξαγωγής προϊόντων της Ε.Ε.», η ρωσική γεωργία κινητοποιήθηκε και κατέκτησε γρήγορα την αυτάρκεια, σε σημείο που η Ρωσία μπορεί πλέον να προμηθεύει την Ευρώπη με βιολογικά τρόφιμα για όσους θέλουν να αποφύγουν τα ΓΤΟ.

To Glyphosate και οι ΓΤΟ αποτελούν βασικά στοιχεία των αντιδράσεων κατά της ΤΤΙΡ. Εάν η Γερμανία κατέχει τη Monsanto και τις πολλές επιβλαβείς για την Ανθρωπότητα πατέντες της, η γερμανική κυβέρνηση λογικά θα υπερασπιστεί και θα προωθήσει τα προϊόντα της εταιρείας, δηλαδή η Γερμανία θα γίνει η κινητήρια δύναμη για την ΤΤΙΡ.

Δεν υπάρχουν οικονομικοί λόγοι για να αγοράσει η Bayer τη Monsanto. Σύμφωνα με το περιοδικό ASEED Ευρώπη (Δράση για την Αλληλεγγύη στην ισότητα του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας) της 21ης Οκτωβρίου 2013: «Η Bayer είναι ήδη ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές φυτοφαρμάκων και σπόρων.

 Μια τρέχουσα έρευνα για το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας δείχνει ότι, από την άποψη του αριθμού των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ΓΤΟ η Bayer έρχεται πραγματικά πρώτη.

Καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι, κριθάρι, σόγια, βαμβάκι, ζαχαρότευτλα, κράμβη, πατάτες, καπνός, τομάτες, σταφύλια – ο κατάλογος των “διαγονιδιακών” φυτών, των οποίων τις πατέντες κατέχει ο “αγροεπιστημονικός” τομέας της Bayer, είναι μεγάλος.

»Η εταιρεία έχει πάρει ακόμα πατέντες για γενετικώς τροποποιημένα δέντρα, π.χ. λεύκες, πεύκα και ευκαλύπτους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας από την Coalition Against Bayer Dangers (Συνασπισμό κατά των Κινδύνων από την Bayer) και το No Patents on Seeds! (Όχι Πατέντες στους Σπόρους) για το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) στο Μόναχο (Γερμανία).

Οι οργανώσεις αυτές εξέτασαν εξονυχιστικά όλες τις αιτήσεις για πατέντες που υποβλήθηκαν από την Bayer τα τελευταία είκοσι χρόνια. Σύμφωνα με την έρευνα, η εταιρεία κατέχει 206 από ένα σύνολο 2.000 πατεντών σε διαγονιδιακά φυτά που έχουν εκδοθεί στην Ευρώπη.

Αυτό θέτει την Bayer στην πρώτη θέση – πιο πάνω και από την Pioneer (με 179), την BASF (με 144), τη Syngenta (με 135) και τη Monsanto (με 119)».

Η εξαγορά της Monsanto από τη Bayer αποτελεί την πιο διάσημη και την πλέον μισητή επιχειρηματική κίνηση των τελευταίων δεκαετιών παγκοσμίως.

Τα διεθνή μέσα έκαναν λόγο για την «εξαγορά του αιώνα», ενώ το παγκόσμιο κίνημα κατά των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων και του ελέγχου της παγκόσμιας διατροφής της έδωσε τον χαρακτηρισμό του «γάμου της κόλασης».

Αν και η “αμερικανική” πολυεθνική έχασε την επωνυμία της, μετά από 117 χρόνια, με την εξαγορά της από τον “γερμανικό” κολοσσό, αυτό που πραγματικά αποτελεί πονοκέφαλο για το νέο επιχειρηματικό γίγαντα είναι το γιγαντιαίο κύμα διαμαρτυρίας που ξεσηκώθηκε διεθνώς από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της πρόθεσης για συγχώνευση, τον Σεπτέμβριο του 2016, από περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά και τον λαό.

Άλλωστε, η Monsanto «κληρονόμησε» στην Bayer και την πολεμική ενάντια στο διάσημο καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο της. Τα διεθνή ΜΜΕ έφεραν τα τελευταία στην δημοσιότητα μέρος των εκατοντάδων email και υπομνημάτων της Monsanto από τα οποία προκύπτει, ότι ο γεωργικός βιοτεχνολογικός κολοσσός συγκάλυψε τον κίνδυνο καρκίνου από το «Roundup», με την ενεργή ουσία γλυφοσάτη.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Monsanto έχει γνώση της σύνδεσης της γλυφοσάτης με τον καρκίνο από το 1999. Το 1999 η Monsanto προσέλαβε τον δόκτορα James M. Parry, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, για να πραγματοποιήσει μια αρχική, μυστική έρευνα στην γλυφοσάτη.

Με την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η γλυφοσάτη μπορεί να προκαλέσει γενοτοξικότητα, δηλαδή μεταλλάξεις κυττάρων, η οποία αποτελεί ένα από τα αίτια που οδηγούν σε καρκίνο. Τα εσωτερικά έγγραφα δείχνουν ότι από το 1999 η Monsanto επενδύει κάθε χρόνο αξιοσημείωτα ποσά στην απόκρυψη αυτού του ευρήματος και στην παραπλάνηση των ρυθμιστικών αρχών και της επιστημονικής κοινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...