H.Παναγιώταρος: «3η θέση στις ευρωεκλογές και 2η θέση στον Δήμο Αθηναίων θα είναι νίκη για την Χρυσή Αυγή»

Τον πήχη για το τι ισοδυναμεί με νίκη οριοθετεί ο Ηλίας Παναγιώταρος υποψήφιος περιφερειάρχης στην Αττική και βουλευτής με την Χρυσή Αυγή. Η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές και η δεύτερη στον Δήμο Αθηναίων θα αποτελούσαν νίκη για την Χρυσή Αυγή.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος παρουσιάζει τις θέσεις του κόμματος του για την Περιφέρεια Αττικής ενώ σε ερώτηση εάν θα στηρίξει κάποιον από τους υποψηφίους που περάσουν στον δεύτερο γύρο της περιφέρειας Αττικής αναφέρει ότι «δεν θα μαγαριστούμε να στηρίξουμε κάποιον από αυτούς».

Μιλάει για τις οικονομικές προκλήσεις της Ελλάδος και την άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη.

Η συνέντευξη του Η. Παναγιώταρου στο bankingnews έχει ως εξής:

1) Περιφέρεια Αττικής η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με όρους πληθυσμού, οικονομίας αλλά και προβλημάτων και εσχάτως και τραγωδιών. Εσείς τι προτείνετε και σε τι διαφέρετε από τους υπόλοιπους υποψηφίους;

Επιγραμματικά σας παραθέτουμε το πρόγραμμά μας. Η ισχύς του θεσμού του περιφερειάρχη Αττικής είναι πολύ μεγάλη. Τεράστια κονδύλια, δυνατότητα λήψης σημαντικών αποφάσεων και παρεμβάσεων.

Το διακύβευμα των προηγουμένων περιφερειακών εκλογών ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων. Η κυρία Δούρου στην κυριολεξία αντιγράφοντας το πρόγραμμα μας, το είχε σαν σημαία, και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο είχε κερδίσει τον «απαρχαιωμένο» κύριο Σγουρό. Τελικά μετά από 5 έτη απραξίας από μέρους της η κατάσταση στην διαχείριση των απορριμμάτων έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Εμείς με ένα πλήρες, λεπτομερές πρόγραμμα στην διαχείριση των απορριμμάτων με ταυτόχρονες άμεσες ενέργειες θα προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε αυτό το αδιέξοδο σε πηγή εσόδων και θέσεων εργασίας έχοντας σαν στόχο την πλήρη ανακύκλωση όλων των απορριμμάτων (no waste zone).

Είναι ένα στοίχημα το οποίο εάν κερδηθεί θα αλλάξει την εικόνα ολόκληρης της Αττικής. Από το 2014 ένα άλλο σοβαρό ζήτημα έχει καταστεί 1ο στην ατζέντα μας. Αυτό της ασφάλειας των πολιτών και των περιουσίων τους. Η ανομία που επικρατεί σε ολόκληρη την Αττική, δεν έχει προηγούμενο.

Από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής μέχρι τις πιο ‘’κυριλέ’ βασιλεύει ο φόβος και ο τρόμος. Είναι τόσο άσχημα τα  πράγματα που η ίδια η ΕΛΑΣ με ανακοίνωση της παραδέχεται ότι δεν μπορεί να διαφυλάξει την τάξη, ούτε στο πλέον τουριστικό μέρος της γης, τον χώρο πέριξ της Ακρόπολης, του Φιλοπάππου!!!

– Θα αναρωτηθεί κάποιος: Καλά κύριε Παναγιώταρε και τι μπορεί να κάνει η Ελληνική Αυγή για την Αττική, τι δυνατότητες έχετε; Θα υπερκεράσετε την ΕΛΑΣ;

Απαντώ: Την ΕΛΑΣ δεν μπορούμε να την ‘’κατευθύνουμε’’, αυτό που μπορούμε να πράξουμε και θα το πράξουμε είναι:

1ον Η «υιοθεσία» των Α.Τ. και των μάχιμων μονάδων της ΕΛΑΣ (ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ-ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ-ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ), των μονάδων αυτών δηλαδή που έρχονται επανειλημμένα αντιμέτωποι με το έγκλημα.

Θα χρηματοδοτήσουμε τον απαρχαιωμένο-ελλιπή εξοπλισμό των στελεχών που απαρτίζουν αυτές τις μονάδες (αλεξίσφαιρα-άρβυλα κλπ.) θα επισκευάσουμε-συντηρήσουμε τα μέσα που χρησιμοποιούν (οχήματα-μοτοσυκλέτες) και αν χρειαστεί θα δωρίσουμε και νέα.

Η περιφέρεια έχει αυτή την δυνατότητα. Θα χρησιμοποιηθούν ιδιωτικές εταιρίες security όπου χρειαστεί (πάρκα-πλατείες-γειτονιές) για να ξαναποκτήσουν έστω και σε μικρό βαθμό οι πολίτες το χαμένο αίσθημα της ασφάλειας τους.

Φωτισμός παντού. Οι ειδικοί μηχανισμοί της περιφέρειας Αττικής μπορούν κάλλιστα να βοηθήσουν π.χ. στο παραεμπόριο των αλλοδαπών, στις απίστευτες υγειονομικές παραβάσεις που υπάρχουν στα καταστήματα πρωτίστως των αλλοδαπών, όπως επίσης και στην αδήλωτη εργασία που υπάρχει πρωτίστως στα καταστήματα των αλλοδαπών.

Βλέπετε αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, του δήμου, της περιφέρειας, σφυροκοπούν τους Έλληνες πολίτες, επαγγελματίες κλπ.

Είναι εύκολος στόχος. Αυτός ο ρατσιστικός τρόπος αντιμετώπισης της Περιφέρειας προς τον Έλληνα θα αλλάξει. Επίσης ένα άλλο σοβαρότατο θέμα το οποίο εξοντώνει τον ελληνισμό και η περιφέρεια μπορεί να παρέμβει είναι το δημογραφικό.

Η περιφέρεια διαθέτει τεράστια κονδύλια, και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε μέρος αυτών για να επιδοτήσουμε την γέννηση κάθε ελληνόπουλου με το ποσό των 2.000 ευρώ. Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε λιγότερα ‘’πεζοδρόμια’’ προκειμένου να έχουμε περισσότερα ελληνόπουλα.

Σας παραθέτουμε το επιγραμματικό πρόγραμμα στο σύνολό του:

2) Εάν δεν περάσετε στον δεύτερο γύρο θα υποστηρίξετε κάποιον από τους δύο υποψηφίους που θα δώσουν την τελική μάχη;

Δεν θα υποστηρίξουμε κανένα! Μην ξεχνάτε ότι είμαστε εναντίον όλων.Το συνταγματικό τόξο από τη μία και εμείς οι κακοί φασίστες από την άλλη. Εξ΄ άλλου αυτοί είναι το παλιό, το διεφθαρμένο, το αποτυχημένο, το χρεοκοπημένο και εμείς δεν είμαστε τίποτα από όλα αυτά. Γιατί να ‘’μαγαριστούμε’’ στηρίζοντας κάποιον εξ αυτών;

3) Στην Ευρώπη οι εθνικιστές ενισχύονται, θα είναι η μόνη πολιτική δύναμη – έστω και διασπαρμένη – με τέτοια μεγάλη εκλογική άνοδο. Που το αποδίδετε;

Οι εθνικιστές- ευρωσκεπτικιστές θα έχουν όπως όλα δείχνουν το 25-30% των εδρών του ευρωκοινοβουλίου.

Αυτό είναι και η αρχή του τέλους της ΕΕ των εθνομηδενιστών, των τοκογλύφων, των ΜΚΟ  και των πάσης φύσεως George Sorros. Θα είναι η αρχή του τέλους όλων των «παρά φύσιν» καταστάσεων, οι οποίες οδηγούν την πρώην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) νυν ΕΕ σε ένα οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, ηθικό, αξιακό αδιέξοδο.

4) Η Χρυσή Αυγή με βάση τις δημοσκοπήσεις κινείται μεταξύ 8,5% με 9% γιατί ενώ σε όλη την Ευρώπη οι εθνικιστές σημειώνουν μεγάλη άνοδο τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έχουν σταθεροποιηθεί; Επικρατεί η άποψη είναι τρίτο κόμμα αλλά μέχρι εκεί… Τι χρειάζεται για να αλλάξει αυτή η αντίληψη;

Με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις μας δεν χρωστάμε σε κανένα, δεν δεσμευόμαστε από κανένα και αυτό φαίνεται. Έχουμε θέσεις, απόψεις, είμαστε ανοικτοί στον διάλογο με τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε. Αρκεί να μας δίδεται αυτή η δυνατότητα (όπως κάνετε εσείς).

Μας έκοψαν την χρηματοδότησή. Μας έχουν αποκλείσει από παντού. Μας έχουν φιμώσει από όλα τα ΜΜΕ. Παρόλα αυτά παραμένουμε 3η πολιτική δύναμη με τάσεις ανόδου. Αυτό δεν το λες και στασιμότητα.

5) Ποιο ποσοστό θα ικανοποιούσε πολιτικά την Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές, στην περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Αθηναίων;

Η προσωπική μου άποψη όσον αφορά τις ευρωεκλογές είναι

Α) 3η θέση, Β) αύξηση του ποσοστού μας και Γ) αύξηση σε απόλυτο αριθμό ψήφων. Οτιδήποτε από τα τρία συμβεί για εμένα είναι επιτυχία.

Αν συμβούν και τα τρία θα είναι θρίαμβος. Για τον Δήμο Αθηναίων, θεωρώ επιτυχία την αύξηση του ποσοστού σε σύγκριση με το 2014 ή την αύξηση των ψήφων σε απόλυτο αριθμό και το σημαντικότερο όλων είναι να πάμε στην 2η Κυριακή.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Αττικής, ότι ποσοστό και να πάρουμε δεν θα είμαι ικανοποιημένος (που ούτως ή άλλως θα πάμε καλά), διότι η ολοκληρωτική φίμωση της παρουσίας μας από ΜΜΕ, κανάλια κλπ. δεν μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ευρέως γνωστές τις θέσεις και τις απόψεις μας.

6) Η Χρυσή Αυγή υποστήριζε ότι θα μπορούσε να καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο. Μια χώρα που έχει δανειστεί 250 δισ. από ESM, EFSF και διακρατικά δάνεια μπορεί να κάνει ότι θέλει; Η Χρυσή Αυγή έχει αλλάξει άποψη;

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει αλλάξει άποψη μόνο που τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Η πάγια θέση μας για λογιστικό έλεγχο του χρέους για άμεση εγγραφή του κατοχικού δανείου στον Προϋπολογισμό του Κράτους ως έσοδο, η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, όχι ατάκτως αλλά βάσει οργανωμένου πλάνου, η προστασία των Ελλήνων εργαζομένων, των ελληνικών εταιρειών και ελληνικών προϊόντων, καθώς και άλλες ενέργειες πολιτικές και νομοθετικές τις οποίες θα σας αναφέρω παρακάτω θεωρούμε ότι είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Τα Μνημόνια, τα οποία αποδεδειγμένα έφεραν τη χώρα σε δυσχερέστατη θέση από την αρχή εφαρμογής τους, εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν μόνο τα πάσης φύσεως οικονομικά αρπακτικά- εγχώρια ή εισαγόμενα- και όχι τον ελληνικό λαό, το ελληνικό κράτος και την οικονομία.

Το πρώτο μνημόνιο έγινε ουσιαστικά για τη διάσωσή τους, χρεώνοντας και υποθηκεύοντας το σύνολο του ελληνικού λαού και του εθνικού πλούτου, ενώ ταυτόχρονα ξεπουλήθηκαν τα πάντα έναντι ευτελών τιμημάτων.

Για να καταλάβετε πόσα χρήματα έχει δώσει ο ελληνικός λαός μέσω των κυβερνήσεών του στις τράπεζες, σας παραθέτω εν τάχει τα εξής: Πρώτη κρατική εγγύηση αξίας 28 δισεκατομμυρίων ευρώ, ν.3723, ΦΕΚ 250-9 τον Δεκέμβριο του 2008. Δεύτερο πακέτο κρατικών εγγυήσεων: 15 δισεκατομμύρια ευρώ το 2010. Τρίτο πακέτο κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, ν.3864, τον Ιούλιο του 2010. Τέταρτο πακέτο το 2010, 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Πέμπτο πακέτο, 30 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάιο του 2011. Έκτο πακέτο κρατικών εγγυήσεων προς τις συνεχώς χρεοκοπημένες τράπεζες, 30 δισεκατομμύρια ευρώ το 2011. Το έβδομο πακέτο ήταν πάλι τον Δεκέμβριο του 2011, άλλα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το σύνολο, λοιπόν, των κρατικών εγγυήσεων για τις πολλάκις χρεοκοπημένες τράπεζες ανήλθε στα 168 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό το σύνολο εγγυήσεων ανέρχεται στα 218 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί σχεδόν στο 100% του ΑΕΠ.

Στην ανεργία παραμένουμε πρώτοι στην Ευρώπη. Υποτίθεται ότι μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας από το 2015 κατά 8 με 10 μονάδες. Όμως, αυτή είναι μια πλασματική μείωση, διότι, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, περίπου το 50% όλων όσων πιάνουν δουλειά, εργάζονται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης, με μισθούς οι οποίοι ίσα-ίσα φθάνουν για καφέ, τσιγάρα και τίποτα άλλο. Συν ότι στους δείκτες ανεργίας δεν προσμετρώνται κατηγορίες μακροχρόνια ανέργων.

Βλέπουμε ένα «brain drain» το οποίο ξεκίνησε το 2010-2011 επί ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας -και είναι ειρωνικό να το χρησιμοποιούν οι κύριοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ και να κατηγορούν άλλους- το οποίο, όμως, συνεχίζεται με τους ίδιους γοργούς ρυθμούς. Και πλέον σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελλήνων πολιτών, που θα έπρεπε να είναι η ατμομηχανή της επανεκκίνησης της οικονομίας, έχουν φύγει και έχουν πάει στο εξωτερικό και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε χώρες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης συνεισφέροντας στο ΑΕΠ, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις οικονομίες άλλων χωρών, αλλά όχι της Ελλάδος.

Το δημογραφικό, είναι ίσως η μεγαλύτερη μάστιγα του ελληνισμού, που έχει άμεση συνέπεια με τα μνημόνια και την οικονομική καταστροφή. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι η πρώτη φορά, όπου οι γεννήσεις είναι λιγότερες από τους θανάτους -και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε πρόβλημα- συμπεριλαμβανομένων και όλων των αλλοδαπών, οι οποίοι γεννούν στην Ελλάδα.

Οι ρυθμοί είναι τραγικοί. Αν το δούμε από οικονομικής απόψεως, το δημογραφικό πρόβλημα σχετίζεται άμεσα με το ασφαλιστικό. Όλες οι μελέτες, όλες οι έρευνες το λένε αυτό, αλλά η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει. Είναι η τρίτη χρονιά φέτος, που οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν διαστημικές εισφορές, οι οποίες αγγίζουν το 26% των κερδών τους και που σε συνδυασμό με μια δυσβάσταχτη φορολογία, με προκαταβολές φόρου 100% και όλα τα υπόλοιπα, ουσιαστικά εξανεμίζεται, το όποιο κέρδος μπορεί να έχει ένας ιδιώτης.

Η παραοικονομία έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην πατρίδα μας με στοιχεία. Η φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό συνεχίζεται. Όποιος μπορεί να φύγει, φεύγει, όποιος μπορεί να αλλάξει έδρα, αλλάζει έδρα και όποιος δεν μπορεί, πολύ απλά κλείνει. Και όσοι δεν κλείνουν, είναι γιατί οι περισσότεροι, πολύ απλά, δεν μπορούν να κλείσουν. Διότι, για να πας στην εφορία να κλείσεις, θα πρέπει να τακτοποιήσεις πρώτα τις εκκρεμότητές σου προς το ΙΚΑ, προς το ΤΕΒΕ, προς την εφορία και αλλού. Και φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει από την πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών.

Σας δίνω δύο ακόμα στοιχεία, για να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει κάποια έξοδος, δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι η ελληνική οικονομία δεν ανακάμπτει. Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Στίβεν Χάνκε λέει, «Ζόμπι η ελληνική οικονομία». Μίλησε ο κύριος Πρωθυπουργός για την υπεραπόδοση.

Όπως έλεγε: «Με αυτή την υπεραπόδοση καταφέραμε και δώσαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά κάποιο κοινωνικό μέρισμα». Βέβαια, το κοινωνικό μέρισμα τι είναι; Από όλα όσα έχουν υφαρπάξει από τον ελληνικό λαό, του επιστρέφουν κάποια ψίχουλα, με τη μορφή κοινωνικών επιδομάτων και ξεροκόμματα. Είναι η τακτική της Βενεζουέλας, δηλαδή να είναι όλοι φτωχοί και να είναι ευχαριστημένοι με ένα πιάτο φαΐ, με ένα συσσίτιο ή κάτι άλλο.

Ακούσαμε -και ακούμε συνεχώς- την ορολογία «ελάφρυνση του χρέους». Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να ξέρουμε αν το χρέος είναι βιώσιμο ή διαχειρίσιμο. Κάποτε έλεγαν ότι είναι βιώσιμο. Πλέον λένε ότι είναι διαχειρίσιμο. Μάλλον, πλέον δεν λένε ούτε αυτό, διότι πλησιάζει το 200% του ΑΕΠ. Και το ΔΝΤ, που κάθε τόσο ακούμε να μιλάει για κούρεμα χρέους, αναφέρεται στα δανεικά που έχουν δώσει οι υπόλοιποι και όχι αυτό.

Πώς γίνεται η έξοδος στις αγορές; Η έξοδος είναι πανάκριβη και γίνεται με αυστηρότατη εποπτεία, μέχρι και την αποπληρωμή του 75% του χρέους, δηλαδή για πάντα. Η πραγματική οικονομία χωλαίνει. Θα πρέπει να τηρήσουν τους νόμους και το Σύνταγμα.

Επιτέλους, οι Έλληνες πολίτες, απέναντι στις τράπεζες έχουν ένα δίκιο, το οποίο δεν μπορούν να το βρουν πουθενά και επ’ ουδενί. Θα πρέπει επιτέλους το Κράτος να συμμορφωθεί προς τις χιλιάδες δικαστικές αποφάσεις υπέρ δανειοληπτών για όλων των ειδών τα δάνεια. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, στο αρ. 95 παρ. 5 “Η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της διοίκησης”, το Κράτος θα πρέπει να διευκολύνει τους πολίτες και όχι τους αποτυχημένους Τραπεζίτες.

Μιλούν για την πραγματική οικονομία, αλλά –δυστυχώς- οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στο ΤΕΒΕ, άρα δεν ξέρουν τι είναι και περί τίνος πρόκειται για τους μικρομεσαίους, για τους ομολογιούχους, για την αυξημένη φορολογία, για το ασφαλιστικό, για τη βιομηχανία που φεύγει στο εξωτερικό.

Ο κύριος Τσίπρας, δεν πείθει, γιατί πολύ απλά, «σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό». Τα έλεγαν και το 2015 και δεν έκαναν τίποτα για όλα αυτά. Θα ήθελα να κάνω κάποιες προτάσεις για την έξοδο από τα προβλήματα, που έχει αυτός ο τόπος. Απαιτούνται συγχρονισμένες και συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου να μπορέσουμε να βγούμε από την τραγική κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε τώρα.

Πρώτον, αναφορικά με την υπόθεση χρέους, να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους πάνω στη βάση του διεθνούς δικαίου, όπως έκανε και το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς. Αυτό είναι κάτι, το οποίο χρησιμοποίησαν αργότερα, τη δεκαετία του 2000 η Αργεντινή και ο Ισημερινός και πέτυχαν νόμιμη μείωση του χρέους τους. Επίσης, να γίνει άμεση απαίτηση του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία.

Είναι ένα τεράστιο ποσό, το οποίο μας οφείλει. Δεν σηκώνει διαπραγμάτευση και αντίρρηση. Ενδεχομένως, η μόνη διαπραγμάτευση είναι για το ποσό, το οποίο θα πρέπει να επιστραφεί, γιατί υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι, με τους οποίους υπολογίζεται το κατοχικό δάνειο.

Ζητάμε την ασφάλεια των συνόρων, την προστασία των Ελλήνων εργαζομένων και των ελληνικών προϊόντων στο νέο και σωστό πνεύμα της εποχής του προστατευτισμού. Όλες οι χώρες βάζουν σύνορα στα πάντα, ακόμα και στις εισαγωγές προϊόντων, προκειμένου να προστατέψουν τα δικά τους. Επιτέλους, ας το πράξουμε και εμείς.

Πρέπει να υπάρξει ένα ανταγωνιστικό φορολογικό περιβάλλον. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει φορολογία, που να αγγίζει το 75%, μαζί με την προκαταβολή φόρου και στις όμορες χώρες η φορολογία να είναι από 10% έως 20%. Οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να είναι απολύτως λογικές και ρεαλιστικές, για να μπορεί να τις πληρώνει ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Επιτέλους, επίσης, πρέπει να υπάρχει μια απλοποίηση αυτού του δαιδαλώδους χάους της γραφειοκρατίας. Φανταστείτε ότι ήρθε ο Εμίρης του Κατάρ και ενώ οι κυβερνήσεις τού έδιναν τα πάντα, δηλαδή «γη και ύδωρ», τελικά «έφυγε νύχτα», γιατί δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα απολύτως, διότι έβρισκε τοίχο μπροστά στη γραφειοκρατία αυτής της χώρας.

Προτείνουμε τη δημιουργία ενός νέου τραπεζικού συστήματος. Επιτέλους, οι πολλάκις χρεοκοπημένες τράπεζες πρέπει να εθνικοποιηθούν και να τελειώνει το παραμύθι της συνεχούς αναχρηματοδότησης, γιατί εκτός από τις κρατικές εγγυήσεις που προείπαμε, εδόθησαν και μέσω του ΤΧΣ δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ μέσω των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων και ενδεχομένως και μιας τέταρτης που θα έρθει, παρά το γεγονός ότι ήταν “επιτυχημένα” τα «stress tests», όπως λένε και γελάνε όλοι, διότι υπάρχουν τα «capital controls».

Αν δεν υπήρχαν τα «capital controls», θα σας έλεγα τι θα ήταν επιτυχημένο και τι αποτυχημένο. Θα πρέπει ως χώρα, να έχουμε ένα σχέδιο αυτάρκειας σε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα, όπλα και, φυσικά, σε νόμισμα. Πρέπει να γίνει μια προγραμματισμένη, οργανωμένη και συντονισμένη, βάσει σχεδίου επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, γιατί όπως λένε και όλα τα οικονομικά εγχειρίδια και ό,τι έχουν σπουδάσει όλοι οι μεγάλοι οικονομολόγοι, ασχέτως αν λένε άλλα, μια χώρα, που δεν έχει το δικό της νόμισμα, δεν είναι τίποτα απολύτως.

Βλέπουμε τώρα στην Ιταλία τη νέα Κυβέρνηση να λέει ότι είναι κακό νόμισμα το ευρώ, σύμφωνα με τον ηγέτη της Λίγκας του Βορρά, του συγκυβερνήτη της νέας ιταλικής Κυβέρνησης. Από μόνο του, βέβαια, το να πάμε στη δραχμή δεν αρκεί, αν όλα τα άλλα δεν διορθωθούν και δεν βελτιωθούν. Να γίνει επαναδιαπραγμάτευση όλων των ευρωπαϊκών συνθηκών, της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της Συνθήκης της Λισαβώνας, της Συνθήκης του Δουβλίνου, που περιορίζουν την ελληνική κυριαρχία και δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις σε κανένα επίπεδο και στα εθνικά ζητήματα και στα οικονομικά ζητήματα.

Επιτέλους, να θεσπιστεί αυτή η περίφημη ΑΟΖ. Όλοι λένε ότι κολυμπάμε πάνω στο πετρέλαιο, στους υδρογονάνθρακες, στο φυσικό αέριο κ.λπ.. Όμως, επί της ουσίας, ακόμα συζητήσεις γίνονται και τίποτα άλλο. Η μικρή Κύπρος προχωράει με γοργούς ρυθμούς και τα επόμενα χρόνια θα έχει τεράστια έσοδα επ’ ωφελεία της οικονομίας, της κοινωνίας και του έθνους. Να γίνει επαναπροσέγγιση των υγιών επενδυτών, όπως ήταν οι μικροομολογιούχοι, που δεκαετίες τώρα σταθερά επένδυαν τα χρήματά τους στο κράτος μέσω των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και είχαν όφελος όλοι.

Το κούρεμα το οποίο έγινε -αυτοί διαλύθηκαν στην κυριολεξία- φυσικά είχε σαν αποτέλεσμα να μην επενδύσουν ξανά τα χρήματά τους, σε σχέση με διάφορους αεριτζήδες, χαρτοπαίκτες, τζογαδόρους, οι οποίοι τζογάρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, αλλά με μιλημένη τη μπάνκα. Κατάργηση-επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών, που είναι σε Αγγλικό Δίκαιο. Απαράδεκτο. Να δοθούν πραγματικά κίνητρα επιστροφής των εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας.

Θα πρέπει αυτή η δεξαμενή γνώσης, που την παίρνουν δωρεάν στο εξωτερικό, να επιστρέψει στην πατρίδα μας και να προσφέρει εδώ και να γίνει η πατρίδα μας μια όαση έρευνας και καινοτομίας, όπου όλοι θα έρχονται να δημιουργούν εδώ και μακάρι να κατασκευάζουν εδώ. Αναγέννηση της ελληνικής βιομηχανίας. Υπάρχει και μια μαγιά. Είναι ο τουρισμός, που δουλεύει από μόνος του. Ναυπηγική βιομηχανία.

Εδώ βλέπουμε διάφορα «κουφά» να συμβαίνουν, να ναυπηγούνται εκατοντάδες πλοία σε όλη τη γη, εκτός από την Ελλάδα. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το φθηνό μεροκάματο της Κίνας, γιατί και στην Ιαπωνία το μεροκάματο είναι τέσσερις και πέντε φορές πιο ακριβό από την Ελλάδα. Έχει να κάνει με άλλα ζητήματα, τα οποία θα μπορούσαν να λυθούν άμεσα.

Η μεταποίηση, στην οποία κάποτε η πατρίδα μας μεσουρανούσε, ειδικότερα στην κλωστοϋφαντουργία και στα αγροτικά προϊόντα, μπορεί να επανέλθει ξανά στην πατρίδα μας. Όπως είπαμε, το brain drain μπορεί να σταματήσει, μέσω της έρευνας. Επίσης, ένας άλλος κλάδος είναι η αμυντική βιομηχανία. Κάποτε φτιάξαμε το «Άρτεμις». Όμως, για διάφορους πονηρούς λόγους, ενώ ήταν καινοτόμο, όταν βγήκε στην παραγωγή, ήταν παρωχημένο.

Είχαμε το «Πήγασος», από τα πρώτα «UAV», αλλά, αφού πήραμε πρώτα «UAV» από άλλες χώρες, μετά το θέσαμε σε παραγωγή. Είχαμε το τεθωρακισμένο όχημα μάχης «Κένταυρος». Και το αποκορύφωμα είναι οι φρεγάτες. Υπάρχουν ελληνικής σχεδίασης φρεγάτες, είναι κάπου θαμμένες και δεν τις χρησιμοποίησαν ποτέ.

Τέλος, για να γίνουν όλα αυτά, καθώς και πλήθος άλλων, τα οποία θα τα βρείτε στο επικαιροποιημένο, ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο και θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στο διαδίκτυο, θα τα βρείτε όλα εκεί, επειδή κάποιοι θα ισχυριστείτε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει τα στελέχη, τους οικονομολόγους, την εμπειρία κ.λπ., απαντούμε ως εξής:

Σαράντα χρόνια διακυβέρνησης από τους «φωστήρες», είδαμε πού οδήγησαν τη χώρα. Είδαμε τη χρεοκοπία των κομμάτων σας, όπου χρωστάτε σε όποιον μιλάει ελληνικά και όχι μόνο. Εσείς οι οποίοι προτείνετε, δεν έχετε κόψει ποτέ ούτε ένα ένσημο στο ΤΕΒΕ, σε αντίθεση με τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, που έχει ΤΕΒΕ από το 1993 μέχρι και τώρα, για να ξέρουμε τι γίνεται. Να αναφέρω τα χρεοκοπημένα κόμματα και κάποιους προέδρους κομμάτων, οι οποίοι έπαιρναν θαλασσοδάνεια για κάτι εφημερίδες εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, μακάρι αυτή τη ρύθμιση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης για τον «ΚΗΡΥΚΑ ΧΑΝΙΩΝ» με την Εθνική να την έκαναν για όλους τους Έλληνες. Μακάρι να έδιναν αυτή τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες, γιατί τότε δεν θα είχε κανείς πρόβλημα να αποπληρώσει τις τράπεζες. Όμως, βλέπετε, μόνο για τους δικούς τους ανθρώπους είναι αυτά.

Εμείς δεν έχουμε ούτε χρηματοδότηση ούτε δάνεια ούτε χρέη ούτε τίποτα απολύτως. Είμαστε τρίτη δύναμη. Έχουμε το know how και όποιος θέλει, ας έρθει να το συζητήσουμε. Γι’ αυτό «για να ξημερώσει μια νέα αυγή» τότε μόνο Χρυσή Αυγή.

7) Η Χρυσή Αυγή έχει αποκλειστεί από την κρατική επιδότηση λόγω των δικαστικών εμπλοκών. Εάν αθωωθούν κόμμα και ηγεσία, τα σχεδόν 10 εκατ ευρώ που σας αναλογούν – σωρευμένα με τα παρελθόντα έτη – από Βουλή και ευρωβουλή θα σας δοθούν;

Πάλι προσωπική μου άποψη είναι ότι θα το «μεθοδεύσουν» κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην τα πάρουμε. Για παράδειγμα, σκεφτείτε η Χρυσή Αυγή να κάνει δεκάδες διανομές τροφίμων καθημερινά σε όλη την επικράτεια. Ή φανταστείτε να είχαμε δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ απευθείας στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας ή αντίστοιχο και μεγαλύτερο ποσοστό απευθείας στους πυρόπληκτους στο Μάτι και στην Κινέττα.

8) Εάν σας ρωτούσα να μου πείτε ένα λόγο γιατί πρέπει ένας πολίτης να ψηφίσει την Χρυσή Αυγή ποιον θα μου λέγατε; Επίσης εάν σας ρωτούσα ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος για το οποίο έχετε μετανιώσει τι θα μου λέγατε;

Διότι παραμένουμε αταλάντευτα σταθεροί στις απόψεις μας και δεν «αλλαξοπιστούμε» στην πρώτη δυσκολία. Το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι δώσαμε αξία σε ανθρώπους που δεν θα έπρεπε. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε.

loading...

1 thought on “H.Παναγιώταρος: «3η θέση στις ευρωεκλογές και 2η θέση στον Δήμο Αθηναίων θα είναι νίκη για την Χρυσή Αυγή»

  1. Οι πατριώτες αγωνίζονται για το καλό της Πατρίδος και του Λαού.

Comments are closed.