Τουρκικά «μάτια» σε Αιγαίο και Μεσόγειο: Οι νέες δυνατότητες του τουρκικού drone Anka (βίντεο)

Νέες δυνατότητες επιτήρησης στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο αποκτά η Τουρκία καθώς το τουρκικό drone Anka εξελίσσεται.

Ειδικότερα, το Anka αποκτά μία νέα εξελιγμένη δυνατότητα καθώς ενσωμάτωσε το ραντάρ SAR, ώστε να μπορεί να επιτηρεί το Αιγαίο και τη Μεσόγειο από αέρος για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονος.

Ρεπορτάζ για τη νέα αυτή δυνατότητα του εθνικού τους drone φιλοξενούν εκτενώς σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό Αιγαίο και Μεσόγειος θα βρίσκονται υπό το άγρυπνο ‘μάτι’ της Τουρκίας.

Μέσω του συγκεκριμένου ραντάρ της ΑSELSAN που ενσωματώθηκε στο τουρκικό drone θα υπάρχει η δυνατότητα συλλογής πληροφοριών από μακρινή απόσταση ή ακόμη και μέσα από σύννεφα.

Οι ρυθμίσεις του drone μετά τη «συνεργασία» του με το SAR, του επιτρέπουν επομένως να ‘κατασκοπεύει’ λιμάνια, στρατιωτικές βάσεις και άλλους στρατηγικούς στόχους, να συλλέγει πληροφορίες και να τις στέλνει έπειτα στα αρχηγεία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, το οποίο θα τις επεξεργάζεται και θα δρα αναλόγως…

Για την ώρα η Τουρκία χρησιμοποιεί σχεδόν 20 drones σε διάφορες παραλλαγές και οι ώρες πτήσης των Anka μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στις 15 χιλιάδες.

loading...