Οι Βρετανοί πίνουν περισσότερο από κάθε άλλο λαό

Συνεχώς αυξάνονται τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ παγκοσμίως με τους Βρετανούς να βρίσκονται στην πρώτη θέση των λαών που μεθούν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα.

Το αλκοόλ

Τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Έρευνας για τα ναρκωτικά του 2019, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, αποκάλυψαν ότι οι Βρετανοί πίνουν περισσότερες φορές το χρόνο από οποιονδήποτε άλλο λαό του πλανήτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι Άγγλοι πίνουν πάρα πολύ και πολύ συχνά, σε σημείο τέτοιο που να θεωρούν το μεθύσι ως αποκλειστικό σκοπό τους όταν βγαίνουν έξω το βράδυ αντί της διασκέδασης.

Οι συντάκτες της έρευνας μίλησαν σε 123.814 άτομα από περισσότερες από 30 χώρες για την προετοιμασία της έκθεσης και διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι κατά μέσο όρο είχαν μεθύσει 33 φορές τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι πολίτες των αγγλόφωνων χωρών εμφανίζονται να μεθούν πιο συχνά, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ οι συμμετέχοντες από τις χώρες της Νότιας Αμερικής βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της σχετικής λίστας.

Οι ερωτηθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι ήταν μεθυσμένοι 51 φορές τον περασμένο χρόνο, 50 φορές στις ΗΠΑ, 48 στον Καναδά και 47 στην Αυστραλία.

Οι ερωτηθέντες από τη Χιλή, αντιθέτως, ανέφεραν ότι μέθυσαν μόνο 16 φορές το χρόνο και οι Κολομβιανοί 22 φορές. Περίπου το 38% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι ήθελαν να πίνουν λιγότερο το επόμενο έτος.

Η Παγκόσμια Ερευνα για τα Ναρκωτικά έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή, το «TheDrinksMeter» (μτφ. «Το ποτόμετρο»), για να βοηθήσει τους ανθρώπους να παρακολουθούν πόσο πίνουν, καθώς και να δημοσιεύουν κατευθυντήριες γραμμές για ασφαλέστερη χρήση ναρκωτικών στο saferuselimits.co.

Παράλληλα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό TheLancetνωρίτερα τον Μάιο δείχνει ότι μεταξύ του 1990 και του 2017, η κατανάλωση αλκοόλ ανά ενήλικα αυξήθηκε κατά περίπου 0,7 λίτρα, στα 6,5 λίτρα ετησίως ανά τον κόσμο. Ο αριθμός προβλέπεται να φτάσει τα 7,6 λίτρα  μέχρι το 2030.

Τα ναρκωτικά

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τη χρήση ναρκωτικών σε κάθε χώρα, εστιάζοντας στην κοκαΐνη. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 30,4% όσων δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν κοκαΐνη, ανέφεραν ότι η παράδοση της παράνομης ουσίας σε αυτούς έγινε σε λιγότερο από 30 λεπτά – περίπου την ίδια ώρα με μια πίτσα από το κατάστημα – ενώ το 70% τάσσεται υπέρ μιας δίκαιης εμπορικά αγοράς κοκαΐνης, για τη μείωση της βλάβης στις χώρες παραγωγής.

loading...