Επίτιμος πρόεδρος Εισαγγελέων: Εύχομαι η κυβέρνηση να κάνει πίσω και να μην γίνει η επιλογή

«Εύχομαι η κυβέρνηση να κάνει πίσω και να ηρεμήσει το τοπίο και μετά τις εκλογές οποιαδήποτε κυβέρνηση επιλέξει ο ελληνικός λαός να συνεχίσει τις διαδικασία επιλογής. Ίσως αυτό να ήταν και
το πιο σωστό. Εύχομαι να μη γίνει η επιλογή. Αν θα γίνει όμως, αυτή η επιλογή να μη συνεχίσει να προκαλεί την έντονη τριβή μεταξύ των κομμάτων που στην πραγματικότητα τραυματίζουν το κύρος της δικαιοσύνης και θα τραυματίσουν το κύρος των προσώπων που θα έχουν επιλεγεί για τις κρίσιμες για τη δικαιοσύνη θέσεις», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Βασίλης Μαρκής με αφορμή τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, ο κ. Μαρκής επισήμανε ότι «η πολιτική θεώρηση λέει ότι μία κυβέρνηση η οποία έχει απονομιμοποιηθεί γιατί όπως φαίνεται έχει χάσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού θα έπρεπε να έχει την πολιτική ευθιξία να μην κάνει ενέργειες οι οποίες θα δέσμευαν την επόμενη κυβέρνηση».

Επίσης, τόνισε ότι «στη νομική θεώρηση, από τη στιγμή που δεν έχει διαλυθεί ακόμα η Βουλή, η κυβέρνηση μπορεί να ασκεί όλα τα δικαιώματα που έχει από το Σύνταγμα και τους νόμους. Το πρόβλημα θα ανακύψει αν επιδιωχθεί οποιαδήποτε ενέργεια μετά την προκήρυξη των εκλογών».
«Επειδή γνωρίζω πόσο άξιοι δικαστές και εισαγγελείς είναι, τους αδικεί κατάφορα αυτός ο θόρυβος γιατί τους θέτει μία σφραγίδα ότι είναι όργανα επιλογής ενός κόμματος προκειμένου να εξυπηρετήσουν συμφέροντα της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Μαρκής σημειώνοντας: «Από τη στιγμή που θα γίνει μία επιλογή, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ηρεμήσουν τα πράγματα. Η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν από τα πρόσωπα που έχουν ήδη προεπιλεγεί να βρει δικαστές και εισαγγελείς που θα λειτουργήσουν σε επίπεδα κυρίας Θάνου ή κυρίας Δημητρίου. Αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους».

loading...