Η Κύπρος είναι κοντά, πολύ κοντά!

του Στέλιου Παπαθεμελή*
Η πειρατική εισβολή του Fatih – «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ σημαίνει Αττίλας 3. Τσίπρας και Μητσοτάκης να εγκαταλείψουν τις προεκλογικές φιέστες και να αφοσιωθούν εξ ολοκλήρου στο εθνικό θέμα της απόκρουσης τού νέου Αττίλα.

Η Κύπρος είναι κοντά! Πολύ κοντά!

Κατεπείγει άμεση και ειλικρινής εθνική συνεννόηση. Ο τούρκος έχει προβεί ήδη σε αρχή εκτελέσεως στρατιωτικών ενεργειών. Σε απλά ελληνικά μάς κήρυξε τον πόλεμο. Οιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι πρόφαση εν αμαρτίας. Εν πολλαίς αμαρτίαις.

Ευρωνατοϊκές χώρες καταδικάζουν χωρίς προσχήματα τις τουρκικές ενέργειες. Καλό, αλλά λίγο αν μείνουν στα λόγια. Οι έκνομες τουρκικές δράσεις διαπράττονται «έργω» και η καταδίκη τους μόνον «λόγω» είναι απλώς «παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του». Οι εταίροι και σύμμαχοί μας πρέπει να προχωρήσουν στην έμπρακτη συμπαράσταση. Την αναμένουμε και ευελπιστούμε…

Είναι κατάδηλη η ανάγκη της δικής μας εθνικοαμυντικής ετοιμότητας. Είμαστε επί ποδός πολέμου. Αν δεν το συνειδητοποιήσουμε αυτό θα βρεθούμε άξιοι της μοίρας μας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1975 είχε πει το παρεξηγημένο τότε «Βυθίσατε το Χόρα». Αργότερα ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος σε μια αποστροφή του στη Βουλή αποκάλυψε ότι ο Ανδρέας το είπε αυτό σε συνεννόηση με τον Καραμανλή. Σήμερα θα έλεγε «Βυθίσατε τον “Πορθητή”» και όπως απέδειξε στην κρίση του Μαρτίου τού 1987 με το Σισμίκ του Οζάλ, έδωσε το αξιόπιστο μήνυμα στον εχθρό ότι θα το πραγματοποιήσει. Και ο Οζάλ τα μάζεψε…

Τέτοιες ώρες οι ηγεσίες καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν αρσενικά γεννητικά όργανα. Το περισσόν εκ τού πονηρού…

Ευρωεκλογές και το ουδετερόθρησκο γαλλικό κράτος (διακαής επιθυμία της «πρώτη φορά» ελλαδικής αριστεράς να καταστήσει και την Ελλάδα ουδετερόθρησκη) δεν κατάφερε να αποτρέψει την δημιουργία ενός αποκλειστικά ισλαμικού κόμματος από μουσουλμάνους, μόνο για τους μουσουλμάνους, εμπνεόμενο από τη ιδεολογία των Αδελφών Μουσουλμάνων!

Πρόκειται για το ισλαμικό κίνημα «Μια Ευρώπη στην υπηρεσία των λαών»(Ένωση Γάλλων Μουσουλμάνων Δημοκρατών – ΕΓΜΔ) το οποίο μεταξύ άλλων στοχεύει: « Η Ευρώπη να επιβάλλει στα κράτη μέλη το δικαίωμα ψήφου για τους αλλοδαπούς εκτός ΕΕ στις τοπικές εκλογές. Έξυπνος τρόπος για να προωθήσουν ευρύτερα τις κοινοτικές απαιτήσεις, και να αποκτήσουν τη δυνατότητα ισχυρότερης παρουσίας στη δημοκρατική διαδικασία»

Είναι οφθαλμοφανής η διαφορά ανάμεσα σε ένα Χριστιανοδημοκρατικό και σ’ ένα μουσουλμανικό κόμμα: «ενώ το ένα εμπνέεται από τις χριστιανικές αξίες προς όφελος όλων, το άλλο αφιερώνει τις προσπάθειές του στην υπεράσπιση των μουσουλμάνων εις βάρος του συνόλου».

«Σε μια εποχή κατά την οποία παίζεται το μέλλον της, η Ευρώπη -και τα κράτη μέλη της – καλό θα ήταν να μην ασχολούνται με το βούρκο των κοινοτικών απαιτήσεων. Η Γαλλία δεν είναι η μόνη ενδιαφερόμενη. Οι γείτονές μας Βέλγοι διακινδύνευσαν την εμπειρία και το μετάνιωσαν πικρά. Ενώ το 2012, το κόμμα “Ακεραιότητα, Αλληλεγγύη, Ελευθερία, Αυθεντικότητα, Ηθική” (Ισλάμ) ανέφερε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να προωθήσει την καλύτερη ένταξη των μουσουλμάνων, σήμερα προωθεί το νόμο της σαρία»[όλα τα παραθέματα από το άρθρο τής Sophie de Peyret, Πηγή: http://www.lefigaro.fr/vox/politique/aux-europeennes-une-liste-promeut -le- communautarisme-musulman-20190513,Μτφρ. Ε. Νιάνιος].

Αίσχιστο μάθημα πολιτικής και ήθους την προηγούμενη εβδομάδα μας παρέδωσαν οι πολιτικές μας ηγεσίες. Το αμφοτερόπλευρο ξεκατίνιασμα ήταν γεύση πεζοδρομίου αν μη χαμαιτυπείου. Κρίμα! Ευχόμαστε να συνέτισαν εαυτούς και αλλήλους και να μην υπάρξει παλινδρόμηση. Αυτά σε μια ώρα που επιβάλλεται Salus patriae suprema lex esto!

Εύγλωττο το παράπονο του ομογενούς καθηγητού Αλεξάνδρου Κιτροέφ.(Καθημερινή,5/5/19): «Οι ομογενείς θέλουν να βοηθήσουν αλλά δεν υπάρχει κανείς φορέας στην Ελλάδα που να ξέρουν ότι θα κάνουν δωρεές και τα χρήματά τους θα πιάσουν τόπο»!

Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας έχει ιδίως με τις μνημονιακές κυβερνήσεις καταντήσει κουρελού. Μια σοβαρή προσέγγιση του οδηγεί στην αναγνώριση και τον σεβασμό διαχρονικών, διεθνώς παραδεδειγμένων αρχών: α) Η κοινωνικοασφαλιστική νομοθεσία είναι αποκλειστικά εθνική αρμοδιότητα. Επομένως ευρωπαϊκοί θεσμοί (Τρόικες, Γιουρογκρουπ κ.τ.τ.) δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να επεμβαίνουν. β) Απαγορεύεται η χρήση και ανάλωση κεφαλαίων προερχομένων από ασφαλιστικές εισφορές, για άλλους σκοπούς (ad hoc Γ. Ρωμανιάς).

Αφήσαμε τελευταίο αυτό που αξιακά είναι πρώτο, την απότιση φόρου τιμής στον πράο και ταπεινόντη καρδία, τον σοφό, Σιμωνοπετρίτη Γέροντα Αιμιλιανό.

Όσοι παρακολουθήσαμε την Εξόδιο Ακολουθία του στο μοναστήρι της Ορμύλιας, έμπνευση και έργο των χειρών του, όπως και τόσα άλλα, συγκλονισθήκαμε.

Ο μακαριστός Γέρων παρότι δοκιμάσθηκε σκληρά τα τελευταία χρόνια στην υγεία του μάς κληροδότησε στιβαρό πνευματικό έργο και ανέδειξε με τους μοναχούς κα τις μοναχές, πνευματικές κυψέλες, «κτήμα ες αεί» της ελληνικής κοινωνίας.

Τις λίγες ώρες που βρεθήκαμε στην Ορμύλια επαληθεύσαμε για άλλη μια φορά την εδραία άλλωστε πεποίθησή μας ότι μέγιστον μάθημα για την πολιτική τάξη της Χώρας θα αποτελούσε η ταπεινή μαθητεία της στους κανόνες λειτουργίας και δράσης ενός ελληνορθόδοξου μοναστηριού π.χ. της Ορμύλιας. Εκεί θα διδάσκονταν να ενεργούν τα πάντα ευσχημόνως και κατά τάξιν. Και με αποτελεσματικότητα.

*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

E-mail:[email protected]
[email protected],

Δημοκρατική Αναγέννηση

loading...