Ο ΑΚΗΡΥΚΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ 4ης  ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ








Γράφει ο Άρης Οικονόμου

Χωρίς να το παίρνετε καθόλου είδηση, χωρίς να το νοιώθετε ή να το συνειδητοποιείτε, η θέληση σας καταλαμβάνεται από αόρατες κατοχικές δυνάμεις.
Οι μάχες δεν διεξάγονται σε μακρινούς τόπους, αλλά μέσα στο ίδιο σας το κεφάλι.

Δεν πρόκειται πλέον για έναν πόλεμο με στόχο τη στρατιωτική κατάκτηση κάποιων περιοχών, αλλά για έναν πόλεμο που έχει αντικείμενο την κατάκτηση του εγκεφάλου σας – για μάχες που εσείς οι ίδιοι ως άτομα, όπου και αν βρίσκεσθε, αποτελείτε τον κύριο στόχο.

«Ο μεγαλύτερος εχθρός όλων εκείνων των προσπαθειών που έχουν στόχο την αλλαγή των ανθρώπινων συνηθειών είναι η αδράνεια. Ο πολιτισμός και η εξέλιξη περιορίζονται ή εμποδίζονται από την αδράνεια (E. Bernays, Εβραίος στην καταγωγή και πατέρας της σύγχρονης προπαγάνδας).

Στα πλαίσια αυτά, ο πόλεμος έχει στόχο τη βίαιη μεταβολή της αδράνειας του πολιτισμού – ενώ αλλάζει δυναμικά την κατεύθυνση του, με έναν τρόπο όμως που ωφελεί αυτούς που σχεδιάζουν τις συγκρούσεις».

Άποψη

Η μακροοικονομία είναι μία επιστήμη που δίνει λύσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν τις ανθρώπινες κοινωνίες – όποια και αν είναι αυτά.

Για παράδειγμα υπάρχουν λύσεις για όλα τα σημερινά προβλήματα, παγκόσμια και εθνικά – όπως είναι η υπερχρέωση κρατών και νοικοκυριών, η μη ισορροπημένη αναδιανομή των εισοδημάτων, η φτωχοποίηση μεγάλων μερίδων του πληθυσμού, η απόκλιση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης αντί η (δήθεν) σχεδιαζόμενη σύγκλιση τους, η οικονομική κατοχή χωρών όπως η Ελλάδα κοκ. – όλα αυτά στα πλαίσια της παγκόσμιας κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού και της πολιτικής των οικονομικά ισχυρών κρατών, όπως η Γερμανία στην ΕΕ, εις βάρος των αδύναμων.

Εν τούτοις, για να δώσει λύσεις η Οικονομία οφείλει να πάρει τις ανάλογες εντολές από την Πολιτική – η οποία όμως με τη σειρά της έχει τους δικούς της εντολοδόχους. Εν προκειμένω, οι εντολοδόχοι είναι είτε ο λαός (κάτι που δεν συμβαίνει σε κατ’ επίφαση Δημοκρατίες), είτε η οικονομική ελίτ – όπου όμως, επειδή η αδράνεια είναι χαρακτηριστικό του εκάστοτε λαού και όχι των ελίτ, η Πολιτική «άγεται και φέρεται» από αυτές, εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους συμφέροντα.

Περαιτέρω, έχουμε ήδη αναφερθεί στο σύγχρονο οικονομικό πόλεμο, καθώς επίσης στον πόλεμο της τέταρτης γενιάς, μεταξύ άλλων γράφοντας τα εξής:

«Ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και δεν είναι πυρηνικός. Ενώ εσείς χαλαρώνετε, ενώ καταναλώνετε, ενώ απολαμβάνετε τη διασκέδαση που σας προσφέρει το σύστημα, ένας αόρατος στρατός προσπαθεί να κυριαρχήσει στη σκέψη σας, στη συμπεριφορά και στα συναισθήματα σας, ληστεύοντας σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...