Εκδήλωση παράδοσης αναπηρικού αμαξιδίου στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, στο Αμφιθέατρο του Ραλλείου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παράδοσης αναπηρικού αμαξιδίου στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών από την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ραλλείου Λυκείου, παρουσία όλων των μαθητριών και των εκπαιδευτικών του Ραλλείου Λυκείου και αντιπροσωπείας του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών. Η αγορά του αμαξιδίου επετεύχθη από τη συγκέντρωση ενός τόνου πλαστικών πωμάτων στο Σταθμό Ανακύκλωσης του σχολείου μας. Την δραστηριότητα συγκέντρωσης συντονίζει η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του σχολείου μας.

Η συγκέντρωση πλαστικών πωμάτων στο Ράλλειο Λύκειο ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια. Μέχρι τη μεταστέγαση του σχολείου στο νέο κτίριο, τα πώματα που συγκεντρώνονταν παραδίδονταν σε άλλους φορείς στο τέλος κάθε σχολικού έτους. Στο νέο κτίριο, που διαθέτει τον απαραίτητο χώρο αποθήκευσης, η διαχείρισή τους γίνεται από το σχολείο.

Οι στόχοι της δραστηριότητας συγκέντρωσης πλαστικών πωμάτων είναι δύο: Η κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητριών, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά με ειδικές ανάγκες, και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητριών, ανακυκλώνοντας έναν τόνο πλαστικού που θα κατέληγε στις χωματερές, ρυπαίνοντας ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και επιβαρύνοντας την υγεία ανθρώπων και οικοσυστημάτων. Το αναπηρικό αμαξίδιο, που αγοράστηκε με τη μέθοδο της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, προσφέρθηκε στον Γιώργο, μαθητή του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών.

Κατά την εκδήλωση, ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Σαράντος Οικονομίδης συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθήτριες για την προσφορά τους και τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση της σημαντικής αυτής δραστηριότητας, η οποία συμβάλλει, μεταξύ άλλων, και στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων.

Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Κατωπόδης (Βιολόγος), Συντονιστής της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ραλλείου Λυκείου, αναφέρθηκε στην δραστηριότητα της Ομάδας, η οποία ξεκίνησε το 2001, πολύ πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση στη χώρα μας. Έκτοτε έχει υλοποιήσει δεκάδες δράσεις, στηρίζοντας με ποικίλους τρόπους τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και φορείς που ενισχύουν άτομα που χρειάζονται την αλληλεγγύη μας, συγκεντρώνοντας και προσφέροντας, χωρίς καμία διάκριση, τρόφιμα, φάρμακα, χρηματικά ποσά, ρούχα, υποδήματα και άλλα είδη σε συμπολίτες μας που τα χρειάζονται περισσότερο από εμάς.

Η κ.Ευγενία Φιτζάλη, Διευθύντρια του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών, στην ομιλία της ευχαρίστησε το Ράλλειο Λύκειο για την προσφορά του αμαξιδίου, αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία των δύο σχολείων και στις κοινές δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει και παρουσίασε τις δραστηριότητες του Ειδικού σχολείου που αφορούν την στήριξη των μαθητών του.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Συντονιστής της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ραλλείου Λυκείου κ. Κατωπόδης ευχαρίστησε θερμά τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους για την προσφορά τους και ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για την αγορά δεύτερου αμαξιδίου. Ευχαρίστησε επίσης την κ. Άννα Τσίρκα, μητέρα μαθήτριας μας για την συνεχή προσφορά μεγάλης ποσότητας πλαστικών καπακιών και ιδιαίτερα τον κ. Ηλία Πολλάτο, πατέρα απόφοιτης του Ραλλείου Λυκείου που μετέφερε σταδιακά με το αυτοκίνητό του όλη την ποσότητα των καπακιών στο εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η κ. Ελένη Σταματάκη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Περιφέρειας Πειραιά, η κ. Αθηνά Χαρβαλάκου Γλύκα, Αντιδήμαρχος Δήμου Πειραιά ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά, η κ. Δέσποινα Αρβανίτη, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πειραιά, ο κ. Νίκος Δελαγραμμάτικας, αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πειραιά, ο κ. Χρήστος Μακρής, Διαμερισματικός Σύμβουλος Β’ διαμερίσματος Δήμου Πειραιά, η κ. Καλιρρόη Ξανθάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ραλλείου Λυκείου Θηλέων Πειραιά, η κ. Ευγενία Φιτζάλη, Διευθύντρια του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών, ο κ. Δημήτρης Πράσινος, Υποδιευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών, απόφοιτες του Ραλλείου Λυκείου και γονείς μαθητριών και αποφοίτων σχολείου.

Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ραλλείου Λυκείου.

Ο Συντονιστής της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ραλλείου Λυκείου κ. Γεώργιος Κατωπόδης.

Ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Σαράντος Οικονομίδης.

Η κ. Ευγενία Φιτζάλη, Διευθύντρια του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών.

Μαθήτριες του Ραλλείου Λυκείου παραδίδουν το αναπηρικό αμαξίδιο.

Καθηγητές των δύο σχολείων, οι μαθήτριες του Ραλλείου, ο μαθητής και η μητέρα του.

Η συγκέντρωση των πλαστικών καπακιών.

loading...