Ακριβό Αχρείαστο Εκλογοπανηγυράκι

Κώστα Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Έχω μπερδευτεί. Τι ακριβώς ήταν ετούτες οι εκλογές- ιδίως οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019; Ψήφος εμπιστοσύνης; Δημοσκόπηση; Πρόγευση, γεύση, επίγευση, ορντέβρ των βουλευτικών εκλογών  που θα επακολουθήσουν ;

Δεν δίνω σημασία στις (ανιδιοτελείς /ακομμάτιστες; ) απόψεις των γνωστών: “Πολιτικών Διασκεδαστών”, ούτε φυσικά σε εκείνες των κομματικών Κλαυσιγελωτοποιών (=προξενούν κλαυσίγελω).
Είναι ασυγχώρητο και παράλογο να προκαλείται σύγχυση στον κόσμο, που, δικαιολογημένα αναρωτιέται: Τι από όλα, ποιό από τα παραπάνω ισχύει; Το ερώτημα δεν έχει μόνον ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, ούτε προσφέρεται για πολιτικομματικό  κους, κους.
Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για κάθε σκεπτόμενο πολίτη.
Εξηγούμαι: Αν πχ , όπως ισχυρίζεται ενίοτε η Κυβέρνηση πρόκειται για Δημοσκόπηση, τότε γιατί να ταλαιπωρηθεί κάποιος (ο οποίος αντιπαθεί ή γενικώς δεν μετέχει- όπως εγώ – σε Δημοσκοπήσεις) και να λάβει μέρος;
Επιπρόσθετα: Ποιός ο λόγος να δαπανώνται τεράστια ποσά για -μια ακόμη – Δημοσκόπηση;
Ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετούν οι κοκορομαχίες, οι παρελθοντολογίες, οι οικογενειακές αναφορές και οι ιδιωτικές στιγμές των ταγών μας;
Ούτε μία (1) λέξη για το νόημα, την σκοπιμότητα, την σημασία των  Ευρωεκλογών.  Περί ανέμων, υδάτων και … κομματικών ανεμοσκορπισμάτων ο λόγος.  “Aλλα λόγια  ν’ αγαπιόμαστε και να αλληλοκοροϊδευόμαστε”. Εξάλλου κοινωνία  χαβαλέδων είμαστε και για αυτό μας πρέπουν χαβαλετζήδες, ψεύτες και εκμαυλιστές μπροστάρηδες (!).
Προδήλως πρόκειται για ακόμη ένα αντιαισθητικό, ακριβό, αχρείαστο εκλογοπανηγυράκι, χωρίς νόημα, ουσία, ποιότητα, ειλικρίνεια. Ασυμμάζευτος πολιτικαντισμός.

ΥΓ Το έχω ξαναγράψει (απευθυνόμενος και στον εαυτό μου):
      Δεν χρειάζεται να αναδεικνύουμε τα -εγγενή- μειονεκτήματα του ΚΔΠολιτεύματος /”Δημοκρατίας” γενικότερα, αλλά ειδικότερα στον Τόπο μας. Είναι κουραστικό , ανώφελο, πλεονασμός, αφού οι ίδιοι οι …”λειτουργοί” (Σ.Σ Αλειτούργητοι και λειτουργημένοι) επαγγελματίες της “πολιτικής” ακάματα, νυχθημερόν μοχθούν . Αμιλλώνται, αγωνίζονται και διαγκωνίζονται στο ποιός θα ξεθεμελιώσει καλύτερα, ταχύτερα, συνεπέστερα, την Δημοκρατία.
 Άξιος ο μισθός τους !

loading...