Τέσσερις φορές ισόβια και επιπλέον 71 χρόνια στον Κώστα Πάσσαρη

Τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή 71 ετών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Κώστα Πάσσαρη, κρατούμενο σε ρουμανικές φυλακές, για όλα τα κακουργήματα που του καταλογίζονται ότι διέπραξε το 2001.

Ομόφωνα ένοχος ο Κώστας Πάσσαρης – «Είναι ο «Ορέστης» της Ελλάδας»

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Κώστα Πάσσαρη για τέσσερις ανθρωποκτονίες, για επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών, δύο ληστείες και μία αρπαγή.

Οι ανθρωποκτονίες, για τις οποίες καταδικάστηκε, αφορούν τους αστυνομικούς του Τμήματος Μεταγωγών, Αθανάσιο Δρακόπουλο και Διονύσιο Αλεβιζόπουλο, τους οποίους πυροβόλησε μέσα στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», τον Φεβρουάριο του 2001, οπότε και απέδρασε, τη δολοφονία της 22χρονης ιερόδουλης Blaga Slavcheva, στις 10 Μαΐου 2001, στο Τροκαντερό, αμέσως μετά τη συνεύρεσή τους σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στην περιοχή και τη δολοφονία της γιατρού Μαρίας Σαφού στην Κυψέλη, στις 28 Αυγούστου 2001, όταν εισέβαλε στο φαρμακείο της αδελφής της, που είχε τραυματιστεί σοβαρά, όπου βρισκόταν και το θύμα. Ο Πάσσαρης είχε πυροβολήσει τις δύο γυναίκες για άγνωστο λόγο καθώς δεν είχε πάρει ούτε χρήματα, ούτε φάρμακα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

loading...