16 πινελιές που θα κάνουν το σπίτι σας πιο αριστοκρατικό

Οι μοντέρνες τάσεις της διακόσμησης μπορεί κάποιες φορές να μας επηρεάζουν λίγο παραπάνω, με αποτέλεσμα τα πειράματά μας να μην αποδίδουν πάντα τα μέγιστα. Γι’ αυτό, προτιμήστε, με λίγες μικρές πινελιές και ελάχιστα χρήματα, να κάνετε το σπίτι διαχρονικά αριστοκρατικό, μένοντας πάντα στη μόδα! Εξάλλου, οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά για να μοιάζει το σπίτι σας βγαλμένο από περιοδικά διακόσμησης.

1. Κάντε τις κουρτίνες πιο μεγαλοπρεπείς

Δέστε μια ζώνη, ένα φουλάρι ή περάστε από μέσα ένα απλό βραχιόλι και αμέσως οι κουρτίνες σας αποκτούν άλλο στιλ.

Εναλλακτικά, πειραματιστείτε με τα κουρτινόξυλα, αντικαθιστώντας τα παλιά ακόμα και με κλαδιά. Το αποτέλεσμα είναι minimal, σικ και εξαιρετικά εντυπωσιακό.

2. Ή βάλτε μια κουρτίνα γύρω απ’ το κρεβάτι σας

Μια λεπτομέρεια που θυμίζει βασιλικό δωμάτιο! Στερεώστε καλά απ’ το ταβάνι σιδερένια κουρτινόξυλα και αφήστε τις κουρτίνες να δώσουν τη ζεστασιά τους στο δωμάτιο. Ιδανική διακόσμηση για πιο… πριβέ καταστάσεις.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα αν αγοράσετε μια εντυπωσιακή κουνουπιέρα
3. Ανανεώστε τα απλά και «αδιάφορα» έπιπλα

Αλλάζοντας τα χερούλια τους με παράξενα υλικά, όπως δέρμα ή σκοινί ή αγοράζοντας καινούρια πιο εντυπωσιακά, θα τ’ αναδείξετε τόσο απλά.
4. Δημιουργήστε ψευδαισθήσεις με τα χαλιά

Επειδή σε λίγο καιρό θα τα στρώσουμε, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας ποιος είναι ο σωστός τρόπος. Επιλέγοντας μεγάλα χαλιά, που χωράνε όλα τα έπιπλα και δεν περισσεύουν, ο χώρος αυτόματα μεγαλώνει και δίνει μεγαλοπρέπεια στο δωμάτιο.
5. Αναδείξτε ένα ξεχωριστό κομμάτι- και μόνο αυτό!

Είτε αυτό είναι ένας πίνακας είτε ένα «φορτωμένο» έπιπλο, αφήστε το να κλέψει μόνο του την παράσταση, χωρίς να το φορτώνετε με άλλη μεγαλοπρεπή παρέα.
6. Η κουζίνα δεν μένει πίσω
Αν το λευκό σας ψυγείο σας φαίνεται παλιομοδίτικο, αλλάξτε το βάζοντας αυτοκόλλητο χαρτί τριγύρω του.

Σε θήκες περιοδικών μπορείτε να αποθηκεύσετε τις φόρμες ή τ’ άλλα κάθετα κουζινικά ενώ οι κουτάλες μπορούν να κρέμονται από μια vintage σιδερένια κρεμάστρα.


7. Ντύστε την τηλεόραση με μια εντυπωσιακή κορνίζα

Αν η πλάσμα τηλεόρασή σας φαίνεται ότι δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο vintage σαλόνι σας, ντύστε την με μια κορνίζα.
8. Τα καλώδια γίνονται κι αυτά… έργο τέχνης

Δώστε τα σχήματα που θέλετε και κολλήστε τα στον τοίχο. Έτσι, δεν θα μπερδεύονται πια μεταξύ τους ενώ δημιουργείτε ένα έργο τέχνης με το τίποτα.
9. Ο νόμος των τριών

Προτιμήστε να βάζετε τα πάντα σε ομάδες των τριών. Το αποτέλεσμα είναι πιο όμορφο στο μάτι, το σκηνικό δεν φορτώνεται και η διακόσμηση δίνει την αίσθηση της ισορροπίας.
10. Αντικαταστήστε τα πλαστικά μπουκάλια με γυάλινα

Το υγρό απορρυπαντικό πιάτων στο νεροχύτη ή το υγρό για τα χέρια στην τουαλέτα μπορούν να γίνουν πιο… στιλάτα αν τα μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια.
11. Τα λουλούδια είναι διαχρονική αξία

Λίγα φρέσκα λουλούδια θα ανανεώσουν τον χώρο στο λεπτό. Η πιο απλή λύση είναι να τα βάλετε σε ένα απλό, γυάλινο βάζο με λίγο νερό. Εναλλακτικά, δείτε σεπαλαιότερο άρθρο μας πώς μπορείτε να τα διακοσμήσετε σε όλο το σπίτι.
12. Καλύψτε τα σημεία που δεν θέλετε να φαίνονται

Τοποθετώντας ένα σκαλιστό κομμάτι ξύλο πάνω από τον εξαερισμό ή βάζοντας ένα κάδρο σε ένα σημείο του τοίχου που έχει φθαρεί, κρύβετε με στιλ τα επίμαχα σημεία.
13. Η ψευδαίσθηση του βάθους

Σε ένα δωμάτιο με ταπετσαρία, τοποθετήστε μια ανοιχτή ραφιέρα χωρίς πλάτη και χωρίς γυαλί μπροστά που θα δίνει την αίσθηση του βάθους. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και χαρίζει πολλούς πόντους στιλ στον χώρο.
14. Επενδύστε στα φυσικά προϊόντα

Το ξύλο, το δέρμα (ακόμα και η καλή απομίμησή του) και άλλα απλά υλικά, όπως το σκοινί θα αναδείξουν το σπίτι ενώ εγγυώνται, ότι θα μείνουν διαχρονικά στη μόδα.
15. Πρωτότυπη διακόσμηση!

Οι παλιές λάμπες βρήκαν τη χρησιμότητά τους. Γεμίστε τις με λουλούδια και κρεμάστε τις με ένα κομμάτι σκοινί. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό με ελάχιστο κόπο.
16. Ένας πολυέλαιος δεν μπορεί να λείπει

Ένας πολυέλαιος δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα αριστοκρατικό σπίτι!

loading...