Thanos: Το απίστευτο κόλπο της Google που πρέπει να δοκιμάσετε.

Thanos, η αναζήτηση στη Google που έχει πάρει φωτιά! Με αφορμή την ταινία Avengers Endgame, η Google έβαλε μπροστά ένα απίστευτο κόλπο

Η λέξη Thanos έγινε μέσα σε λίγη ώρα trend, και τα πληκτρολόγια έχουν πάρει φωτιά! Η Google ενσωμάτωσε ένα κόλπο στην αναζήτηση της λέξης Thanos, και ασφαλώς έχει ξετρελάνει τους φαν των Avengers! Όλος ο πλανήτης κινείται πλέον σε ρυθμούς «Avengers: Endgame», και η Google συμμετέχει με τον τρόπο της σε αυτή τη φρενίτιδα. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο διαδικτυακό κόλπο, καθώς όποιος θέλει να ανακαλύψει τη… μαγεία, δεν έχει παρά να γράψει στη διάσημη μηχανή αναζήτησης το όνομα του κακού των ταινιών, Thanos.

Μόλις γράψετε τη λέξη Thanos, στο προφίλ του χαρακτήρα που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης, κάντε κλικ πάνω στο Infinity Gauntlet (κίτρινο γάντι). Τότε το γάντι θα χτυπήσει τα δάχτυλά του, όπως κάνει και ο ήρωας της ταινίας εξαφανίζοντας τον μισό πληθυσμό του πλανήτη, και θα… εξαφανίσει τα μισά αποτελέσματα της αναζήτησης.  Για να εμφανιστούν όλα τα αποτελέσματα απλώς κάνετε ακόμη ένα κλικ πάνω στο γάντι. Απλή μαγεία! Λίγα λόγια για την ταινία

«Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη»: («Avengers: Endgame»): Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Άντονι και Τζο Ρούσο, με τους Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Μαρκ Ράφαλο, Γουίνεθ Πάλτροου, Τζος Μπρολίν, Τζέρεμι Ρένερ, Κρις Χέμσγουορθ, Μπρι Λάρσον, Τίλντα Σουίντον, Εβάντζελιν Λίλι, Πολ Ραντ, Ντον Τσιντλ, Τομ Χόλαντ, Σάμιουελ Τζάκσον, Μπράντλεϊ Κούπερ, Σεμπάστιαν Σταν, Τζον Φαβρό κα.

Την ισχύ της η Αμερική την έδειχνε για πολλά χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ειδικά στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, με τα αεροπλανοφόρα της και τα πολεμικά της αεροσκάφη ή άλλες πολυδάπανες στρατιωτικές μηχανές, αλλά μάλλον ήταν πάντα αποτελεσματικότερη και πιο διεισδυτική με την κινηματογραφική της βιομηχανία. Με τα χρόνια, τα αεροπλανοφόρα και οι πολεμικές μηχανές έχασαν μεγάλο μέρος της «αίγλης» τους και στη δημιουργία εντυπώσεων και ξέμεινε η βιομηχανία του σινεμά. Τώρα, με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» έχεις την αίσθηση ότι τα αεροπλανοφόρα μοιάζουν με βαρκούλες και οι επίλεκτοι των πεζοναυτών μπροστά στους υπερήρωες της ταινίας και του σύμπαντος της Marvel με τα φανταράκια για τις αγγαρείες.

Ταινία πολυδιαφημισμένη, που συνοδεύτηκε με καταιγίδα δημοσιευμάτων, σε όλο τον κόσμο, για τον ερχομό της – ακόμη και γνωστό αναψυκτικό παγκόσμιας εμβέλειας ενσωμάτωσε τους «Εκδικητές» στη διαφημιστική του καμπάνια, ενώ στο διαδίκτυο κοντράρει στα ίσα σε «ποσταρίσματα» τον Τζέιμς Μποντ και το.. Brexit, δημιουργώντας μια φήμη ζηλευτή, ακόμη και για τις Καρντάσιαν.

Έτσι, για τους θιασώτες του σινεμά φαντασίας και ειδικά της Marvel, κυρίως έφηβους και νέους, που αποτελούν και το σημαντικότερο κομμάτι της κινηματογραφικής πελατείας, έχουμε να κάνουμε με ένα χορταστικό έπος, μια διασκεδαστική και ιδιαιτέρως εντυπωσιακή υπερπαραγωγή, στην οποία η Marvel κατεβάζει όλους τους σταρ των ταινιών της μαζί, καθώς στην ταινία πρωταγωνιστούν ή κάνουν και σύντομα περάσματα δεκάδες διάσημοι ηθοποιοί του Χόλυγουντ, όπως οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Γουίνεθ Πάλτροου, Μαρκ Ράφαλο, Κρις Έβανς, Τζέρεμι Ρένερ, Τζος Μπρολίν, Ντον Τσιντλ, Σάμιουελ Τζάκσον, Μπράντλεϊ Κούπερ, Κρις Χέμσγουορθ, Τίλντα Σουίντον, Μάικλ Ντάγκλας, Μισέλ Φάιφερ και άλλοι πολλοί.

Η τρίωρη διάρκεια της ταινίας δεν θα κουράσει τους φανατικούς του είδους, εν αντιθέσει με τους αμύητους που θα βαρεθούν και θα νιώσουν άβολα από ένα σημείο και μετά, ενώ η αλήθεια είναι ότι καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό αυτή η τελευταία (;) πράξη της τριλογίας να μην απαιτεί τη γνώση των προηγούμενων ταινιών της ή ακόμη περισσότερο και τις 20 και βάλε ταινίες της Marvel, για την παρακολούθησή της. Οι υπερήρωες δεν κάνουν παρέλαση, αλλά ενσωματώνονται στη λειτουργία του φιλμ, παρότι κρατούν τα δικά τους χαρακτηριστικά από τις ταινίες που δεν βρίσκονται όλοι μαζί, από τον «Iron Man» την πρώτη ταινία της εταιρίας (2008) μέχρι την τελευταία «Captain Marvel», που είδαμε πριν λίγο καιρό. Υπερήρωες που έχουν υποστεί την ήττα από τον θανάσιμο εχθρό τους Thanos και γίνεται μια προσπάθεια να αναδειχθεί τι υπάρχει κάτω από τις πολύχρωμες στολές, μια ανθρώπινη διάσταση, που γίνεται αρκετές φορές και αυτοσαρκαστική, αν και η κουβέντα που πετά ο Iron Man στην αρχή της ταινίας («χρειαζόμασταν μια ασπίδα ασφαλείας έστω και αν χάναμε κάποιες ελευθερίες μας») κάθεται σαν κοτρόνα στο στομάχι. Ίσως όμως αποτελεί και το βασικό μήνυμα της ταινίας, μαζί με το κεντρικό και μόνιμο μήνυμα σε πολλές ταινίες του είδους, δηλαδή, οι εχθροί της ανθρωπότητας θα αντιμετωπιστούν από τους Αμερικανούς υπερήρωες, που είναι βγαλμένοι από την ποπ παράδοση της μεγάλης χώρας.

Η ταινία είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα στο πρώτο μισό της, όταν ακόμη οι εναπομείναντες «Εκδικητές» προσπαθούν να συνέλθουν από τη συντριβή τους και να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους και την ύπαρξή τους, αλλά και όταν αρχίσουν να μαζεύουν τις δυνάμεις τους για να αντεπιτεθούν, αφού επιστρέψουν στο παρελθόν, με μια χρονομηχανή, για να συναντήσουν τους εαυτούς τους και να αποτρέψουν την καταστροφή. Όσο προχωρά η ταινία τόσο μοιάζει με αντιγραφή των προηγουμένων, μπαίνει στη διαδικασία της αυτοματοποίησης, για να φτάσουμε στην αναμενόμενη τελική μάχη και το μελωμένο φινάλε.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ. Οι Εκδικητές έχουν ηττηθεί από τον Thanos, που αφού απέκτησε τους έξι Λίθους της Αιωνιότητας, ολοκλήρωσε το διεστραμμένο του σχέδιο και εξαφάνισε τον μισό ανθρώπινο πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων πολλών Εκδικητών. Οι εναπομείναντες Εκδικητές αντιμετωπίζουν την πιο μεγάλη πρόκληση τους μέχρι σήμερα. Πρέπει να βρουν τη δύναμη να νικήσουν τον Thanos μια για πάντα.

loading...