«Βολές» State Department κατά Ε.Ράμα: «Bάση εγκληματικών οργανώσεων η Αλβανία» – «Ξέπλυμα» χρήματος στις περιουσίες των Ελλήνων

Όταν εδώ και πολλά χρόνια λέγαμε ότι θα έλθει η ώρα που τα συμφέροντα της Ελλάδας θα συμπλέουν με αυτά των ΗΠΑ (και της Αγγλίας) κατά της “Γερμανικής Ευρώπης”, καθώς και ότι η Ρωσία – υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ – θα διαμελίσει την Τουρκία, και μαζί με αυτή, και την αλβανία (και τα σκόπια), είμασταν ακραίοι, ίσως ανόητοι και “άξιοι” περίγελου… 

Ελπίζω εσείς οι κάποιοι “προοδευτικών” μυαλών (τρομάρα σας…) να καταλάβετε, έστω τώρα την Αλήθεια της Ορθοδοξίας…

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αλβανία. Οι ΗΠΑ θεωρούν την Αλβανία ως το ναρκωκράτος των Βαλκανίων, και μια χωρά φιλική προς τις εγκληματικές οργανώσεις που προσπαθούν να επεκταθούν στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Το καθεστώς Ράμα έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για ανοχή στην εγκληματικότητα, ακόμα και συνεργασία με εγκληματικά στοιχεία, ενώ οι παράνομες κοινωνικοπολιτικές ενέργειες της αλβανικής κυβέρνησης παραπέμπουν σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Συγκεκριμένα, η δήμευση περιουσιών των Ελλήνων και η «τουριστική αξιοποίησή» τους οδηγεί σε εμφανή συμπεράσματα, που είναι η ουσιαστική αξιοποίηση των χώρων αυτών από τη μαφία και τους εμπόρους ναρκωτικών.

Σε βάρος της ελληνικής μειονότητας, οι Αλβανοί «επενδύουν» στο έγκλημα και δημιουργούν μια «Κολομβία» στα Βαλκάνια, η οποία θα αυξήσει κατά πολύ τους κινδύνους και τους παράγοντες κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης στην περιοχή. Οι κίνδυνοι αυτοί επισημαίνονται στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ως βάση ισχυρών εγκληματικών οργανώσεων που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε Βαλκάνια, Ευρώπη και ΗΠΑ, περιγράφεται η Αλβανία στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπαρτμεντ. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως αφορά στο ξέπλυμα των χρημάτων που προέρχονται κυρίως από την διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο κατασκευαστικός τομέας και οι επιχειρηματικές επενδύσεις αποτελούν τους βασικούς πυλώνες όπου καταλήγουν τα «ναρκωευρώ». Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την έκθεση, έχει καταβάλει μικρή προσπάθεια για να φέρει την χώρα στην ομαλότητα και να περιορίσει το έγκλημα.

Η έκθεση χαρακτηρίζει την Αλβανία ως μία από τις βασικότερες χώρες με το μεγαλύτερο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στον κόσμο.

«Οι κατασκευές, οι επενδύσεις σε επιχειρήσεις και τα τυχερά παιχνίδια είναι οι πιο διαδεδομένοι μέθοδοι για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Αλβανία», αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δημοσιεύθηκε μια ημέρα νωρίτερα.

Τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών των αλβανών βαρόνων ανακυκλώνουν μαύρο χρήμα με το πρόσχημα ή το μηχανισμό των εμβασμάτων από τους αλβανούς μετανάστες που ζουν κι εργάζονται σε χώρες της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Η Αλβανία περιγράφεται ως χώρα τράνζιτ για τη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών: κοκαΐνης από την Νότια Αμερική και ηρωίνης από της χώρες της Ανατολής, προς τις αγορές της Ευρώπης.

Σε ότι αφορά στην ινδική κάνναβη η Αλβανία μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να περιόρισε τις επιφάνειες καλλιέργειας ωστόσο όμως οι ποσότητες που είχαν παραχθεί την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με την Έκθεση των ΗΠΑ, την καθιστούν βασικό εξαγωγέα χασίς προς τις χώρες της Ευρώπης.

Διπλωματικοί κύκλοι στα Τίρανα συνδέουν το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης Ράμα για την «τουριστική αξιοποίηση» της παραλιακής ζώνης –που συνεπάγεται δήμευση περιουσιών της μειονότητας- με την ανάγκη βαρόνων να ξεπλύνουν χρήμα από την διακίνηση ναρκωτικών.

Φαίνεται ότι η εκτίμηση αυτή είναι απολύτως ορθή και ο Αλβανός Πρωθυπουργός το κόμμα του οποίου έτυχε γενναίων χορηγιών έχει ανεξόφλητα γραμμάτια. Γραμμάτια που τον οδηγούν σε αποφάσεις κόντρα στο συμφέρον της χώρας τους και την ευρωπαϊκή προοπτική.

loading...

2 thoughts on “«Βολές» State Department κατά Ε.Ράμα: «Bάση εγκληματικών οργανώσεων η Αλβανία» – «Ξέπλυμα» χρήματος στις περιουσίες των Ελλήνων

  1. Και πούσαι, αν σηκωθεί και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς θα γίνει το σώσε με σως μήλου
    από την κόκκινη μηλιά, πάντως ο κίνδυνος, όπως τον βλέπω εγώ (και είμαι πολύ
    σοφότερος από τον αγράμματο κηφήνα παΐσιο), είναι μη του τη δώση καμιά μέρα
    τον ταγίπ και πει, "παρτετην την ισταμπουλ, δεν την θέλω", και την άλλη μέρα
    ΔΕΝ θα υπάρχει Ελλάδα, καθότι τα 20 τόσα εκτ τούρκων θα την πνίξουν.

    By the way να πω, o αρθρογράφος είναι ελαφρώς γκάου γκάου.

  2. τώρα μάθανε γιά τόν Ράμα….;
    μάλλον όχι, έ…;

Comments are closed.