Πρόταση-«βόμβα» από τις ΗΠΑ: «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να πουλήσουμε F-35 στην Ελλάδα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης των πωλήσεων των μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin σε πέντε ακόμα χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Πολωνία, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι των ΗΠΑ ενισχύουν τις άμυνές τους απέναντι στην ενίσχυση της Ρωσίας, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου.

Σε γραπτή του κατάθεση που υποβλήθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων και επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο αντιναύαρχος Ματίας Γουίντερ, επικεφαλής του γραφείου των F-35 του Πενταγώνου, αναφέρει ότι «οι μελλοντικοί πιθανοί πελάτες Εξωτερικών Στρατιωτικών Πωλήσεων περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Πολωνία».

Άλλοι σύμμαχοι των ΗΠΑ που εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς αεροσκαφών F-35 είναι η Φινλανδία, η Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Γουίντερ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε επίσημο αίτημα για πληροφορίες σχετικά με τα αεροσκάφη.

Πέρυσι το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι επέλεξε τα F-35 αντί των Eurofighter Typhoon για να αντικαταστήσει τα παλιά της αεροσκάφη F-16, σε μία συμφωνία ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αντίθετα, η Γερμανία έχει απορρίψει το F-35 από έναν διαγωνισμό αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

loading...

2 thoughts on “Πρόταση-«βόμβα» από τις ΗΠΑ: «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να πουλήσουμε F-35 στην Ελλάδα»

  1. Το απώτερο σχέδιο των αμερικανών είναι να ξεμπερδεύουν με τον ταγίπ. Πως; Θα μας δώσουν μερικά από τα πληρωμένα από τους τούρκους F-35. Θα το ακούσει ο εφέντης και θα μπαϊλντίσει! Κοινώς θα τού΄ρθει ταμπλάς, κοινώς θα τα κακαρώσει! Γρήγορη, αποτελεσματική και σίγουρη μέθοδος!

  2. Μπούρδες καί μπουρδάρες!….. Όπως τα F16, που ακόμα δεν είναι πλήρη από πλευράς υποσυστημάτων…, έτσι θα
    είναι καί αυτά!…. Καμιά υπερελαφρά έκδοση θα μας δώσουν, που θα περιέχει μόνο λαμαρίνα, τουρμπίνα, ραντάρ
    καί χειριστήρια για να τα επιδεικνύουν στις παρελάσεις στα επόμενα 30 χρόνια καί να χειροκροτούν
    οι Ιθαγενείς!….. Ίσα ίσα για να φάνε τα ΝεοΠΑΣΟΚΙΑ(ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ) μερικά δισεκατομμύρια καί να χρεώσουν
    καί τα δισέγγονα των εγγονών μας………….. …Ε.

Comments are closed.